Získejte humorný román o útěku z domova důchodců

jeste-to-nebalim-vzkazuje-babicka-perex
Evie Gallagherová se po smrti manžela přestěhovala do domova důchodců, aby nebyla tak osamělá, ale se zdejším osazenstvem si moc zábavy neužije. Rozhodne se proto vydat se na dobrodružnou cestu. Ve svém okolí tím ovšem vzbudí velké pobouření.

Dobrodružství odvážné důchodkyně

Hlavní hrdinkou je Evie Gallagherová, která nedávno ovdověla a přestěhovala se do domova důchodců. Rozhodně se ale necítí na umření – ba naopak! Jednoho rána se proto rozhodne z domova odejít a vydává se na dobrodružnou cestu napříč Evropou v obytné dodávce.

Ne každý si však myslí, že velké dobrodružství je pro ženu jejího věku vhodné. Nejméně ze všech Eviein syn Brendan a jeho žena Maura, kteří se ji snaží podle nejasných SMS zpráv a indicií vystopovat a dopravit zpět domů.

Když se nakonec všichni sejdou, o překvapení není nouze – Brendan sice možná rezignoval na svůj plnohodnotný život a lásku, ale Evie očividně ne.

 

Ještě to nebalím, vzkazuje babička

Autorka: Judy Leigh

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Bohumila Kučerová
Počet stran: 296
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2018
ISBN: 978-80-7359-571-5

Přečtěte si více o knize Ještě to nebalím, vzkazuje babička, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Na televizní obrazovce její představivosti vyskočila dvojrozměrná kresba soba Rudolfa s červeně zářícím nosem a útlými nožkami v závěji sněhu. Oční bulvy se jí za papírovými víčky protočily a Rudolf náhle explodoval a proměnil se ve velkého soba, božskou postavu s planoucími parohy a zářivýma očima. Promluvil hlasem hollywoodského herce:
„Jsem Evie Gallagherová a mám zatracený dopal…“ Oslnivě planoucí pobíhal po lese, pak se vyšplhal na ledový vrcholek kopce, postavil se jakoby na stráž a dupl svým královským kopytem, až měkký sníh vystříkl k obloze. Evie prudce otevřela oči a nad sebou spatřila dva symetricky znepokojené obličeje.
„Mám zatracený dopal,“ prohlásila.
„Mami,“ spustil Brendan, „jak se ti daří?“ a vzápětí si uvědomil, že už mu odpověděla. Maura se vymrštila kupředu, na tváři výraz zosobněné zodpovědnosti. (str. 16)

 

Vyhrajte knihu Ještě to nebalím, vzkazuje babička

Přestěhování do domova důchodců přesvědčí Evie Gallagherovou o tom, že se na umření zatím necítí, ale naopak má chuť zažít ještě pořádné dobrodružství! Sežene si proto obytnou dodávku a vydá se na cestu po Evropě, kterou si náramně užívá. Ovšem syn Brendan s manželkou Maurou její nadšení nesdílí a snaží se ji ze všech sil vystopovat a přivézt domů. Neměla by je však stará paní spíše inspirovat? To posuďte sami při čtení humorného románu britské spisovatelky Judy Leigh.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Ještě to nebalím, vzkazuje babička vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ještě to nebalím, vzkazuje babička
probíhá od 31. března do 6. dubna 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o dvě knihy Ještě to nebalím, vzkazuje babička

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJeště to nebalím, vzkazuje babička
75 na krku, 25 v hlavě

Leigh, Judy

Metafora, 2018

Napsat komentář