Tipy pro domácnost

Domácnost - ilustrační
Spravování domácnosti je časově náročná a často i vyčerpávající činnost. Tři knihy, které si dnes představíme, vám pomohou být při péči o domácnost efektivnější i zdravější. Jak uklízet bez použití škodlivých chemikálií? A která bylinka vám pomůže s vaším zdravotním problémem? Na vše dnes odpovíme.

Becky Rapinchuk, expertka na údržbu domácnosti, ve své unikátní knize přináší 150 vyzkoušených návodů, jak si doma připravit čistící prostředky, které neobsahují žádné nebezpečné a ničivé chemikálie.

Jak na domácnost bez chemie a jedů

150 snadných a levných receptů na přírodní čisticí prostředky

Autorka: Becky Rapinchuk
Přeložila: Ivana Sýkorová

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-2051-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Jak na domácnost bez chemie a jedů vydalo nakladatelství Grada.

Zapomeňte na toxické čisticí prostředky a předražené „zelené“ produkty! Vše, co potřebujete k tomu, aby se vaše domácnost blýskala čistotou a voněla, je pár základních čistě přírodních surovin, které běžně používáte v kuchyni.

V knize najdete 150 jednoduchých vyzkoušených receptů na čisticí prostředky, které opravdu fungují a díky nimž kompletně uklidíte celý svůj domov. Dozvíte se nejen to, jak si domácí čisticí prostředky vyrobit a jak je uchovávat, ale zároveň jak si úklid usnadnit a lépe zorganizovat.

Díky této knížce vnesete do svého domova kousek přírody, spoustu vůně a čistoty, a to bez větší námahy a za málo peněz.

Ukázka z knihy

Ať už se chystáte uklidit celý pokoj, nebo jen jeden šuplík, potřebujete k tomu čas a plán. Pro většinu lidí je však obtížné najít si čas a uplatnit efektivní úklidovou strategii. Přidejte toxiny z kupovaných čistících prostředků, a celá situace začne být pořádně děsivá. Nechcete-li, aby na vás při pomyšlení na úklid šly mdloby, projděte si úklidové strategie popsané v této kapitole. Najdete zde snadné postupy, tipy, jak si ušetřit čas, a základní informace o přírodních čistících prostředcích. Úklid domácnosti už nebude nepříjemnou povinností a stane se pro vás hračkou!

Neváhejte pokračovat ve čtení této ukázky.

————————————————

Když už máte čistou domácnost, je potřeba se postarat o jídlo. Tato nová sbírka receptů na Veggie burgery plná barevných a lákavých fotografií může být skvělým pomocníkem pro moderní hospodyňku.

Veggie burgery

Autorka: Nina Olssonová
Přeložila: Dagmar Eisenmannová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 210×260 mm
ISBN: 978-80-7529-670-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Veggie burgery vydalo nakladatelství Slovart.

Veggie burgery jsou plné zeleniny, luštěnin, obilovin, ořechů, semínek, nejrůznějšího koření, bylinek, dokonalé co do konzistence, chuti, pevnosti a šťavnatosti, s barevným obložením v mnoha vrstvách z čerstvé či nakládané zeleniny, karamelizované cibule, grilované papriky či cukety, avokáda, nápaditých omáček, prostě radost pohledět, a ještě větší potěšení ochutnat.
Autorku Ninu Olssonovou, žijící v Nizozemsku, a její vysoce profesionální fotografie jídel sleduje na instagramu více než 131 000 uživatelů. Inspiraci při sestavování burgerové kuchařky čerpala z celého světa, základní recepty je možné snadno přizpůsobit podle návrhů v úvodu i pro vegany a bezlepkovou dietu. Burgery v jejím podání jsou natolik hezké a chutné, že uchvátí i zaryté všežravce.

Ukázka z knihy

Několik dalších ukázkových receptů naleznete na webových stránkách nakladatelství Slovart.

————————————————

Do každé moderní domácnosti by občas měla zavanout moudrost našich babiček. Bylinkopedie přináší kromě úchvatných fotek také přehledně zpracované profily jednotlivých bylinek. Ať už chcete vědět, odkud pochází lékořice, či jak připravit levandulové víno, Bylinkopedie vám poradí. Pokud si pozorně přečtete všechny tři knihy, budete mít najednou daleko zdravější, čistější a přírodnější domácnost. A ještě k tomu budete vědět, jak ji efektivněji spravovat.

Bylinkopedie

Autoři: Kolektiv

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 215×253.2 mm
ISBN: 978-80-264-2405-5
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Bylinkopedie vydalo nakladatelství CPress.

Velká kniha bylin a rostlin, které známe z české přírody, vhodná pro zapálené bylinkáře, milovníky lidového léčitelství nebo majitele zahrad. Encyklopedie i praktická příručka v jednom plná fotografií, užitečných rad a zdravotních tipů, napsaná autory stejnojmenného úspěšného blogu. Najdete zde nejznámější a nejpoužívanější bylinky s návody, jak je pěstovat, k čemu je používat a jak si připravovat léčivé přípravky.

Ukázka z knihy

levandule-1 levandule-2

Další ukázkové profily bylinek si můžete zdarma stáhnout.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Máte nějaké tip na efektivní spravování domácnosti? Podělte se s námi v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak na domácnost bez chemie a jedů
150 snadných a levných receptů na přírodní čisticí prostředky

Rapinchuk, Becky

Grada, 2019

zobrazit info o knizeVeggie burgery
Jedinečné recepty na přípravu vegetariánských burgerů z celého světa

Olssonová, Nina

Slovart, 2019

zobrazit info o knizeBylinkopedie

Kolektiv

CPress, 2019

Napsat komentář