Strhující thrillerová jízda

krimi
Nechte se napínat! Nachystali jsme si pro vás nejnovější thrillerový knižní mix. Vybírejte z titulů, které nabízejí dům plný podivných věcí a jevů, malou holčičku, jíž se bojí i její psycholožka, učitele podezřelého z vraždy a sérii úmrtí v italských lesích.

Jack a Sydney konečně našli svůj vysněný domov. Nebo to tak alespoň na začátku vypadalo, než v domě začali nacházet zvláštní předměty a po nocích slýchat podivné kroky. A pak se stala ta vražda…

Dům

Co kdyby se váš dokonalý dům stal místem dokonalé vraždy?
Jack a Sydney se do svého domu nastěhovali před rokem. Vypadal jako jejich vysněný domov: spousta místa, úžasná poloha, a navíc sympatický majitel, který jim prostřednictvím makléře sdělil, že oni jsou ti nejlepší zájemci, a proto jim dá přednost před řadou jiných, mnohem zámožnějších…
Jenomže pak na půdě najdou mrtvou kočku a krabici plnou holčičích pokladů, přestože původní majitel žil v domě celý život a nikdy kočku ani dítě neměl. V noci slyší, jak někdo přechází po domě a Sydney ve spánku cítí něčí ledovou ruku… Jack si začne říkat, jestli je paranoidní, nebo jestli se skutečně „něco“ děje. Mezitím se Sydney spřátelí s Elsie, komplikovanou mladou dívkou ze sousedství, která má stejně jako ona pohnutou rodinnou minulost a očividně skrývá před světem řadu tajemství.
Komplikované sítě se pomalu splétají, na scéně se objevují lži a děsivá tajemství jsou pohřbívána… Někdo si s Jackem a Syd očividně pohrává. A je to hodně zlá hra. Jack a Syd se ale rozhodnou, že si toho raději nebudou všímat. Jenže to je velká chyba. Protože Elsin otec byl právě zavražděn. U jejich zadních dveří. A policie je teď sleduje…
Dokonalý pár. Dokonalý dům. Dokonalý zločin.

Autor: Simon Lelic
Přeložil: Tomáš Suchomel

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 145×217 mm
ISBN: 978-80-7565-436-6
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Dům vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

No, a hlavně ptáci. Na první pohled bylo jasné, že dosavadní majitel si potrpí na mrtvá zvířata. Nedalo se říct, jestli si je vycpává sám, anebo je jenom sbírá. Měl tam jestřába, racka, a dokonce i holuba, a kolem porůznu rozestavěné hejno dalších. Syd si jich musela všimnout. Docela mě překvapilo, že se neotočila na patě, hned když je uviděla, a nevypochodovala zase ven. Na to si taky vzpomínám.

Realitní makléř se nám pokoušel vnutit historku, že dosavadní majitel se přes internet seznámil s nějakou ženskou, snad z Austrálie, sebral se, všechno nechal plavat a odstěhoval se za ní. Jenom tak. Do důchodu už neměl daleko, a tak prostě sekl s prací, vykašlal se na přátele a dům dal k prodeji realitce, se vším všudy i s těmi zvířecími mrtvolami uvnitř. Všechno jedinému kupci. Jako marketingový fígl to asi neznělo špatně, aspoň jsme měli vysvětlení stavu, v jakém se dům prodává, ale co se mě týče, hned od začátku mi na té historce něco nehrálo. Chci říct, kdo by doopravdy udělal něco takového? A když necháme pochybné oficiální vysvětlení na chvíli stranou, proč? (str, 12, 13)

Pokračujte ve čtení ukázky.

O autorovi

Simon Lelic pracoval jako novinář a nyní podniká. Žije v Brightonu s manželkou a dvěma dětmi. Je autorem tří zdařilých románů, které byly oceněny prestižními literárními cenami.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

Jedenáctiletá Ellie Atkinsonová byla svědkem děsivé události. Jako jediná přežila požár, který pohřbil zbytek její rodiny. A neobešlo se to bez následků. Dívčino chování se změnilo. A to natolik, že se jí její okolí, včetně ošetřující psycholožky Imogen Reidové, začíná bát.

Podivná holka

Když dětská psycholožka Imogen Reidová převezme do péče osiřelou Ellii Atkinsonovou, není ochotna naslouchat varováním, že na její nové pacientce je cosi zvláštního. Že ta jedenáctiletá holka je podivná. Něčím nebezpečná.
Ellie jako jediná přežila požár, při kterém uhořela celá její rodina. Psycholožka se domnívá, že dívčino nevyzpytatelné chování je jen logickým důsledkem této tragédie. Smutek a vztek jsou přece obvyklými způsoby, jakým se člověk snaží vyrovnat s tak obrovskou ztrátou.
Jenomže Elliini náhradní rodiče a učitelé se už začínají bát. Když se dívka rozčílí, dějí se zlé věci. A postupně také Imogen začíná zjišťovat, že čím hlouběji proniká do dívčiny duše, tím ohroženěji se sama cítí…

Autorka: Jenny Blackhurst
Přeložila: Petra Krámková

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 140×212 mm
ISBN: 978-80-7498-330-6
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Podivná holka vydalo nakladatelství Domino.

Ukázka z knihy

„Imogen? Jste to vy?“ Hlas na druhém konci zní zoufale, téměř bez dechu, a okamžitě ho poznávám.
„Sarah, uklidněte se,“ řeknu. „Co se stalo?“
„Jde o Ellie.“ Slyším, jak se hlas Sarah Jeffersonové zachvěje. „O polední přestávce odešla ze školy. Nemám tušení, kde je.“
Povzdechnu si. Opakuj po mně, řeknu sama sobě. Tohle není tvůj cirkus, tohle nejsou tvoje opice.
„Na Elliině případu už nepracuju, Sarah. Vzali mi ho. Řešit její záškoláctví není v mojí pravomoci.“
„Vy to nechápete.“ Hlas Sarah zní teď ještě naléhavěji. „Nebojím se o Ellie, ale o Lily.“
Ruka mi automaticky vystřelí k pupíku, než si uvědomím, že dítě už tam není.
„Co je s Lily, Sarah?“
Zvuk, který se jí vydere z hrdla, je něco mezi vzlyknutím a zakvílením. „Je pryč. Ellie ji vzala s sebou.“ (str. 7)

Přečtěte si celých deset tisíc slov, která pro vás nakladatel uvolnil.

O autorce

Jenny Blackhurst vyrostla ve Shropshiru, kde také dodnes žije s manželem a dětmi. Během dětství a dospívání strávila hodiny čtením kriminálních románů a nekonečnými diskuzemi nad nimi. Snila o tom, že se stane spisovatelkou a bylo tedy jedině přirozené, že jednou sama nějaký krimiromán také napíše. Dodnes je vášnivou čtenářkou a nejčastěji ji najdete právě s hlavou zanořenou mezi stránky. Před Podivnou holkou u nás vyšla česky také její prvotina Ztichlý dům (ukázka z knihy), k jejímuž napsání ji inspirovaly především emoce a prožitky spojené s narozením jejího syna. Psaní se věnuje i nadále a v současné době má již na svém autorském kontě několik dalších knih.

Zdroj informací: nakladatelství Domino

————————————————

Učitel fyziky Warren Botts na rozdíl od Imogen nemusí čelit psychopatickým malým holčičkám, nýbrž běžným studentům. Noční můra přichází ve chvíli, kdy najde svou třináctiletou studentku Amandu, s níž se spřátelil, mrtvou. A hlavním podezřelým se stává právě on.

Náhradník

Warren Botts si udělá roční přestávku ve výzkumné práci na univerzitě a odchází vyučovat fyziku na základní školu. Tento nenápadný samotář se spřátelí se svou studentkou, třináctiletou Amandou. Jednoho nedělního rána však Warren najde Amandu mrtvou na svém dvorku. Rozbíhá se vyšetřování, podezření narůstá a Warrenovi mírumilovní sousedé se brzy začnou chovat nepřátelsky. Strhující, napínavý thriller, který nabízí mrazivý pohled do mysli psychopata.
Rafinovaný psychologický thriller, který svou atmosférou evokuje Dívku ve vlaku.

Autorka: Nicole Lundriganová
Přeložila: Irena Steinerová

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7473-745-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Náhradník vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Ukázka z knihy

Když v současné situaci došlo k jistému zvratu, má první myšlenka patřila mému selhání s  Knoflíkem. Tentokrát to bude jinak. Tuhle záležitost vyřeším rychle a efektivně. Nůž nebo placatý kámen by sice celý problém rázem zlikvidoval, ale přišlo mi důstojnější sestrojit na počest mé sestry něco důmyslnějšího.
Den za dnem se mi v hlavě rodily nejrůznější plány, ale každý měl své mouchy. Štvalo mě to čím dál víc a jen s velkým úsilím se mi dařilo krotit vztek. Pak mě však ve škole při řešení bonusové otázky v testu z fyziky osvítila náhlá inspirace. Stačilo načrtnout si schéma červenou propiskou na bílý papír a pečlivě uschovat v důmyslné skrýši. (str. 10)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Kanadská spisovatelka Nicole Lundriganová vyrůstala s rodiči a pěti sourozenci v Newfoundlandu. Po získání titulu bakalář věd na univerzitě v Novém Brunswicku působila jako dobrovolnice v Guyaně a po návratu nastoupila na univerzitu v Halifaxu, kde vystudovala antropologii. Během studia pracovala na archeologických vykopávkách. V roce 1996 se přestěhovala do Ontaria, kde absolvovala magisterské studium fyzikální antropologie. Zabývala se především zkoumáním podmínek ovlivňujících rozklad DNA v kosterních pozůstatcích.
Krátce po promoci se začala věnovat psaní a doposud jí vyšlo šest románů: Unraveling Arva, THAW, The Seary Line, Glass Boys, The Widow Tree a Náhradník. Její díla se objevila v první desítce nejlepších knih roku kanadského deníku Globe and Mail a časopisu NOW, dostala se do širší nominace na ocenění ReLit Award a získala čestné uznání v klání o literární cenu Sunburst Award.

Zdroj informací: nakladatelství Kniha Zlín

————————————————

Šedesátiletá Teresa Battagliová se svým věkem a zkušenostmi řadí k ostříleným detektivním veteránům. Pod drsnou slupkou se však ukrývá křehká, unavená duše. Dokáže i navzdory zdravotní hrozbě zastavit vraha z hlubokých italských lesů dřív, než zmaří další lidský život?

Květy nad peklem

Psychologický thriller zavede čtenáře do ponuré zasněžené krajiny italských Dolomit, imaginární furlánské vesničky, jejíž klidný život naruší série vražd. Záhadný pachatel číhá na své oběti v hlubokých lesích a jedná s extrémní brutalitou. Vyšetřování vede šedesátiletá Teresa Battagliová, ostřílená specialistka na vraždy, která pod drsnou slupkou tají křehký vnitřní svět. Životem unavená žena se díky svým výjimečným empatickým schopnostem snaží všemi silami vcítit do myšlení hromadného vraha a zachránit jeho poslední oběť, zároveň se však musí obávat, že právě o svou hlavní zbraň, výjimečný pozorovací talent, už brzy přijde. Autorka zasadila strhující vyprávění do sugestivních obrazů důvěrně známé krajiny svého domova, kde se pod zdánlivě pokojným povrchem skrývá nejedno tajemství.

Autorka: Ilaria Tuti
Přeložila: Helena Lergetporer

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-257-2758-4
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Květy nad peklem vydalo nakladatelství Argo.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDům

Lelic, Simon

Jota, 2019

zobrazit info o knizePodivná holka

Blackhurst, Jenny

Domino, 2019

zobrazit info o knizeNáhradník

Lundriganová, Nicole

Kniha Zlín, 2019

zobrazit info o knizeKvěty nad peklem

Tuti, Ilaria

Argo, 2019

Napsat komentář