Trocha strachu neublíží

detektivka2
Smršť tajemství, napětí, pomsty a strachu představuje ideální čtivo na víkend. Vražda následuje vraždu a závisí jen na hlavních hrdinech, zda se jim podaří zastavit zlo. A pokud se jim to nepodaří, další lidské životy budou zmařeny.

Temnota zahalila Řím a vzala na sebe podobu sadistického vraha a únosce. Jeho dopadení si vzali na starost policistka postavená mimo službu a klaustrofobik s traumatem z dětství. Podaří se jim rozmotat bizarní klubko záhad?

Vidí to, co jiní nevidí. Temný italský thriller, který sklízí úspěchy po celém světě.
Dva lidé s pochroumanou minulostí jsou postaveni před nelehký úkol: vyřešit sérii vražd a únosů. V parku na okraji Říma je nalezeno ženské tělo bez hlavy a šestiletý syn oběti se pohřešuje. Policisté zvolí nejsnazší řešení a zatknou manžela. Mezitím šéf římské kriminálky k případu tajně přizve dva nejlepší italské analytické mozky: Colombu Caselliovou, divokou a bojovnou policistku, momentálně však postavenou mimo službu, a Danta Torreho, muže, který strávil dětství zavřený v betonovém silu. Dante, jehož dlouhé roky věznil muž říkající si Otec, si z toho odnesl těžkou klaustrofobii, ale také silnou touhu po poznání a vynikající pozorovatelské schopnosti. Všechny důkazy naznačují, že Otec se po letech v ústraní vrátil a znovu začal vraždit. Když se Colomba a Dante vydají po čím dál bizarnější řadě stop, pochopí, že skutečnost je mnohem temnější a spletitější, než si dokázali představit.

Ukázka z knihy

Ten hrůzný příběh se začal odvíjet po páté hodině odpoledne jedné soboty na začátku září, kdy neznámý muž v šortkách mával rukama na projíždějící auta a snažil se je zastavit. Muž měl na hlavě tričko, jímž se chránil před sluncem, a na nohou zničené žabky.
Když na něj pohlédl starší strážník, který právě stáčel volant ke kraji okresní silnice, ihned si o tom muži v šortkách pomyslel, že je to nějaký pomatenec. Po sedmnácti letech služby a střetech se stovkami opilců a nepříčetných lidí, které bylo třeba uklidňovat po dobrém i po zlém, dokázal pomatence poznat na první pohled. A tenhle byl jedním z nich zcela nepochybně. (str. 17)

Přečtěte si zbytek ukázky.

Otec musí zemřít

Autor: Sandrone Dazieri
Přeložila: Sarah Baroni

Počet stran: 560
Vazba: vázaná
Formát: 135×208 mm
ISBN: 978-80-259-1048-1
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Otec musí zemřít vydalo nakladatelství Plus.

O autorovi

Sandrone Dazieri je oblíbený italský autor detektivek.

————————————————

Detektivní dvojice Sam Berger a Moly Blomová se vrací zpět na scénu. První z nich se musel vydat na milost švédské tajné službě, zatímco druhá leží v kómatu. A vrah má tak volnou cestu, aby mohl spáchat teroristický útok. Zabrání mu v tom někdo?

Sam Berger je podezřelý z vraždy, kterou nespáchal, a jeho detektivní partnerka Molly Blomová sice o vlásek unikla smrti, avšak leží v kómatu. Navíc Stockholmu hrozí nejhorší teroristický útok ve švedské historii. Berger v bezvýchodné situaci přistoupí na spolupráci se švédskou tajnou službou. Ukryje se na jednom z ostrůvků u stockholmského pobřeží a bezmocně čeká na pokyny šéfa zpravodajské služby. Nebezpečnému vrahovi, vlastizrádci a únosci nevinné dívky, který se snaží Bergerovi pomstít za každou cenu, tedy zatím nestojí nic v cestě a drahocenný čas ubíhá. Je Sam Berger řešení, nebo jen součást problému? Arne Dahl v tomto trilleru světového formátu opět ukazuje své autorské mistrovství jako i v předchozích dílech trilogie o detektivní dvojici Berger a Blomová Sedm mínus jedna a Šestkrát dva.

Ukázka z knihy

Přestože jediné světlo v chodbě se tak málem ani nedalo označit, rýsovalo se nesmírně zřetelně. Kruhová tečka ve výši očí na zavřených dveřích, jež ho dělily od druhého muže. Oba se tiskli s připravenou pistolí k betonové zdi, jeden zprava, druhý zleva. Starší muž upřel v neznatelném přísvitu svůj ledově šedý pohled na Bergera a zřetelně přikývl. Berger stále se zbraní v ruce vytáhl cosi, co se podobalo zvětšovacímu sklu. Přiložil ho neslyšně ke kukátku a nahlédl dovnitř. (str. 7)

Doporučujeme

Připomeňte si předchozí dva díly s detektivní dvojicí.

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Pět plus tři

Autor: Arne Dahl
Přeložila: Linda Kaprová

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-204-4576-6
Doporučená cena: 349 Kč

 

 

Knihu Pět plus tři vydalo nakladatelství Mladá fronta.

O autorovi

Arne Dahl (* 1963), vlastním jménem Jan Arnald, pracuje jako literární kritik a redaktor. Patří mezi nejpopulárnější švédské autory detektivního žánru.  Má za sebou téměř dvě desítky thrillerů, za které získal významná ocenění nejen ve Švédsku, ale také v Německu nebo Dánsku. Jeho romány mají napínavý děj, drsný humor a psychologickou hloubku. Šestidílná detektivní série o vyšetřovací skupině A se v roce 2011 dočkala filmového zpracování a jen ve Švédsku ji zhlédlo 1 500 000 diváků.

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Pomsta bývá sladká, ale i nebezpečná. O tom se přesvědčí hlavní hrdinka Imogen, která v záchvatu šílenství provede něco, co bude mít ještě důsledky. Své spojence ale najde v osobách, u kterých by to nikdo nečekal…

Kam až byste zašly, abyste se pomstily svému bývalému?
Příběh tří velmi odlišných žen, které spojuje jeden muž. Rozvody nejsou nikdy nic příjemného, ten Imogenin není výjimkou. Jednou se její skoro bývalý manžel Phillip bez varování objeví v domě, který kdysi společně koupili. Požaduje, aby se i s jejich synem do konce měsíce odstěhovala, jinak bude on usilovat o svěření syna do výhradní péče. O Imogen se pokouší infarkt. Phillip je totiž muž, který násilím i manipulací všechny kolem sebe nemilosrdně ovládá. V okamžiku šílenství udělá Imogen něco nemyslitelného. Poprvé za dlouhá léta tak získá možnost vzít svůj život do vlastních rukou. Nečekané spojence najde v bývalé a budoucí ženě svého manžela. A všechny se chtějí pomstít…

Ukázka z knihy

Čekala jsem, že se budu cítit volná, že se mi uleví, ale když se zatáhla opona za saténem vyloženou rakví Phillipa Rochestera, jediné, co jsem cítila, byla nevolnost. Bylo mi špatně od žaludku.
Naomi sedí v první řadě, neklidně sebou šije, když si za jejími zády špitají smuteční hosté. Pod očima má slzami zvrásnělou kůži tam, kde si pramínky pláčem rozteklé řasenky našly cestu přes popraskanou masku přetvářky. Ráda bych věděla, proč vlastně brečí; po tom všem, co napáchal, jsem si jistá, že neoplakává jeho. (str. 9)

Ohlasy na knihu

Vynikající kniha. Černý humor střídá s dojetím a emocemi, navíc je plná napětí a zvratů. Kupte si ji!

- C. J. Tudor

Thriller z éry MeToo, hra na kočku a na myš v rychlém tempu. Tři ženy vytvoří křehké a nebezpečné spojenectví, aby se zbavily muže, který jim lhal a manipuloval s nimi. Moderní příběh o pomstě, z něhož se vám rozbuší srdce.

- Julia Heaberlin

Náš manžel

Autorka: Jo Jakeman
Přeložila: Lucie Libovická

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-267-1411-8
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Náš manžel vydalo nakladatelství Motto. A nezapomeňte na ukázku.

O autorce

Jo Jakeman zvítězila v soutěži Friday Night Live v roce 2016, která se konala v rámci Festivalu psaní v Yorku. Narodila se na Kypru a mnoho let pracovala v Londýně, než se přestěhovala do Derbyshiru s manželem a syny, dvojčaty. Náš manžel je její první thriller.

————————————————

Co je vlastně v dnešním světě normální? Ve Stockholmu stojí starý činžák, který mimo jiné obývají starý pán a děvčátko Alva. Oba mají problém s komunikací a skrývají svá tajemství. Podaří se jim vyhnout tragédii, ke které směřují?

Román Muž za zdí Emmy Angströmové má tři hlavní hrdiny: starý činžák ve Stockholmu, starého pána, který z něj nikdy nevychází, a devítiletou holčičku, která se zrovna přistěhovala. Každý z nich skrývá mnohá tajemství. Starý pán W. i děvčátko Alva obtížně komunikují s ostatními lidmi, a tak to zkoušejí po svém: W. si v domě vystaví labyrint tajných chodeb, z kterého špehuje nájemníky, Alva se snaží spiritistickými seancemi spojit s mrtvou babičkou, u které by snad našla pochopení. Ale svět nemá tajemství rád, a tak je nepravděpodobné přátelství Alvy a W. odsouzeno k tragickému konci.
Muž za zdí není konvenční psychologický thriller. Čte se jedním dechem a bude vás mrazit v zádech, ale nejzajímavější je na něm morální rozporuplnost hrdinů tohoto příběhu o rodině, osamělosti, přijetí a o tom, co je „normální“.

Ukázka z knihy

Když stěhovací auto zastaví v ulici Tegnérgatan v centru Stockholmu, už se začíná stmívat. Alva stojí na chodníku vedle matky a sleduje, jak se otevírají dveře do nákladového prostoru. Objeví se obsah: asi šedesát krabic a čtyři postele, tátova pohovka, psací stůl a sekretář, který objevili na bleším trhu v Ludvice.
„První patro,“ řekne Vanja a vytáhne z kapsy lísteček. U vchodu naťuká kód a pak otevře těžké dřevěné dveře.

Muž za zdí

Autorka: Emma Angströmová
Přeložila: Helena Matochová

Počet stran: 276
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-2717-1
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Muž za zdí vydalo nakladatelství Argo.

O autorce

Emma Angströmová je spisovatelka, písničkářka a architektka. Psaní se věnuje při práci v architektonické firmě. Narodila se v r. 1982 v městě Västeras ve středním Švédsku a psaní se začala věnovat v 17 letech jako novinářka. V roce 2009 jí vyšel první román Och allt är förvridet (A všechno je překroucené) a v r. 2016 následoval Muž za zdí, netradiční psychologický thriller, který upoutal pozornost i na mezinárodní scéně. Hned o rok později vyšel Emmě Angströmové zatím poslední román Det sista experimentet (Poslední experiment), o nic méně strašidelný než Muž za zdí.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOtec musí zemřít

Dazieri, Sandrone

Plus, 2019

zobrazit info o knizePět plus tři

Dahl, Arne

Mladá fronta, 2018

zobrazit info o knizeNáš manžel

Jakeman, Jo

Motto, 2019

zobrazit info o knizeMuž za zdí

Angströmová, Emma

Argo, 2019

Napsat komentář