Válka klanů

Klan2
Vítejte do světa, kde proti sobě bojují dva klany na život a na smrt. S tím nemá sebemenší problém hlavní hrdinka do doby, než spatří svého údajně mrtvého bratra stojícího na straně nepřátel. Po prohrané bitvě se stává otrokyní a čekají na ni další nemilá překvapení…

Život sedmnáctileté Eelynin je drsný, ale jednoduchý. Má bojovat za svůj klan proti odvěkému nepříteli – klanu Riki – a přežít. To se jí daří až do okamžiku, kdy na bitevním poli zahlédne svého bratra, kterého viděla na vlastní oči před pěti lety umírat. Teď stojí proti ní na straně nepřítele. Jeho zrada není to jediné, čemu po prohrané bitvě musí čelit. Stala se z ní otrokyně a čeká ji krutá zima v zajetí mezi nepřáteli. Když na vesnici zaútočí krvelačný klan, v jehož skutečnou existenci nikdo nevěřil, vše se změní. Jestli chce Eelyn zachránit sebe i své vlastní lidí, musí začít důvěřovat nepřátelskému válečníkovi Fiskemu. Společně se musí pokusit o nemožné: sjednotit jejich klany proti nebezpečnému protivníkovi. Jen tak mají šanci na přežití. Zůstane Eelyn věrná svému klanu a své rodině, nebo vloží naději do rukou těch, které celý život nenáviděla?

Ukázka z knihy

Pohár mé trpělivosti přetekl a všechen potlačovaný vztek ve mně vybuchl. Pustila jsem se do Fiskeho, pěstmi jsem mu bušila do hrudi, a když neustoupil, začala jsem do něj bít ještě silněji. Fiske mě ale chytil za zápěstí, vytáhl mě do vzduchu a držel před sebou.
„Neměl jsem Iriho poslouchat,“ zabručel si pod vousy.
„Jeho city k tobě ho přivedou do hrobu.“
„Tak ať. Mě zradil a svůj lid zostudil. Zaslouží si zemřít,“ vychrlila jsem ze sebe. (str. 111)

Klan

Autorka: Adrienne Youngová
Přeložil: Ondřej Kratochvíl

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 155×215 mm
ISBN: 978-80-253-445-5
Doporučená cena: 369 Kč

 

Knihu Klan vydalo nakladatelství Fragment. A nezapomeňte na ukázku.

O autorce

Adrienne Youngová je autorka New York Times bestselleru Klan. Rodilá Texasanka a gurmánka má zálibu v  historii a cestování. Pokud zrovna nepíše, tak cvičí jógu, prochází antikvariáty a hledá staré knihy, pije víno nebo se prochází oblíbeným muzeem. Žije se svým manželem, režisérem dokumentárních filmů, a se svými čtyřmi dětmi na Západním pobřeží.

Zdroj informací: Albatros Media


Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako nakladatelství Fragment. Dlouhodobě patří k nejvýznamnějším nakladatelům v České republice a od prosince 2014 je součástí mediální skupiny Albatros Media a.s.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKlan

Youngová, Adrienne

Fragment, 2019

Napsat komentář