Každý někdy potřebuje zázrak

Pisen pro Issy Bradleyovou
Rodinu Bradleyových zasáhla tragická ztráta a každý se s ní vypořádává po svém. Jedno mají ale společné, prožívají krizi víry. Ale když už je nejhůř,  přichází zázrak…

Je podzim a v přírodě všechno umírá. Jacob má v pokoji mrtvého pavouka schouleného do klubíčka. A na dolní palandě leží schoulená máma, ale o tom se nesmí mluvit. Táta říká, že by to lidi nepochopili. Jacob umí udržet tajemství – sám jedno má: jakmile přijde na ta správná slova a najde v sobě dost víry, vykoná zázrak vzkříšení, takový, o jakých se vypráví v Bibli. Pak bude všechno zase jako dřív, Issy se vrátí, máma vstane, obleče se a udělá jim snídani. A všichni budou žít šťastně až do smrti.
Pět členů rodiny Bradleyových se vyrovnává se ztrátou a krizí víry každý po svém. Ale každý někdy potřebuje zázrak.

Ukázka z knihy

Dál předstírá spánek a poslouchá ranní zvuky. Cvakání a rány v topení, zavírání dvířek kuchyňské linky i nesrozumitelný halas hlasů z přízemí. Zato v pokoji se zdá být prázdno, vzduch se ani nepohne. Když děti dýchají, vyfukují nosem obláčky vzduchu jako malé parní mašinky. Zadrží dech a nedýchá tak dlouho, až se jí svírá žaludek a hučí jí v uších. Nic. Nikde nikdo. Pokouší se uvolnit, rozpustit napětí ve svalech a zabořit se zpátky do matrace, úplně s ní splynout. (str. 11)

Píseň pro Issy Bradleyovou

Autorka: Carys Brayová
Přeložila: Klára Šumová

Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Formát: 160×212 mm
ISBN: 978-80-257-2662-4
Doporučená cena: 378 Kč

 

Knihu Píseň pro Issy Bradleyovou vydalo nakladatelství Argo.

O autorce

Carys Brayová vystudovala literaturu a tvůrčí psaní. Za svou první sbírku povídek Sweet Home (Sladký domov, 2012) získala Scottovu cenu, ale teprve prvním románem Píseň pro Issey Bradleyovou (A Song for Issey Bradley, 2014) se z ní stala literární hvězda první velikosti. Příběh o síle rodinných pout a krizi víry si vysloužil jak neutuchající přízeň čtenářů, tak mnohá ocenění, včetně užší nominace na prestižní Costa Award. Druhý román Muzeum Tebe (The Museum of You) vyšel v r. 2016.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Jeho hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáže seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePíseň pro Issy Bradleyovou

Brayová, Carys

Argo, 2019

Napsat komentář