Nenechte si ujít v týdnu od 11. do 17. března 2019

nenechte_si_ujit
Je tu opět neděle a s ní i další tipy na zajímavé literární akce. Příští týden můžete například zajít na další LiStOVáNí či na setkání s autory, kterým vyjde během Velkého knižního čtvrtka nová kniha.

Těšit se ale můžete i na křest nové knihy Jana Saudka či setkání s norským spisovatelem Rogerem Pihlem.

Začneme ale pěknou akcí pro ty nejmenší. Na pondělí 11. března si v Knihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově připravili pro děti od 2,5 do 6 let akci nazvanou Hrátky s Večerníčkem. Děti a jejich doprovod čekají výtvarné činnosti spojené se čtením, poslechem, ale také pohybovými aktivitami. Hrátky začínají v 16.30, tak neváhejte, půjde o příjemně strávené odpoledne s vašimi ratolestmi.

V Jihomoravském kraji ještě zůstaneme, přesuneme se akorát do Brna. V pondělí 11. března se v Knihovně Jiřího Mahena koná scénické čtení LiStOVáNí. A na co se můžete tentokrát těšit? Listovat se bude knihou Fredrika Backmana Co by měl můj syn vědět o světě, vtipně pojatým příběhem otce, který se snaží předat synovi to nejlepší ze života. Poprvé v LiStOVáNí účinkuje jediný herec, a to Lukáš Hejlík, který má dokonce stejně starého syna jako sám spisovatel. Akce začíná v 17.30.

úterý 12. března se bude v pražském Paláci knih Luxor křtít nová kniha známého fotografa Jana Saudka nazvaná Hvězdy. Jak už název napovídá, tentokrát si před Saudkův fotoaparát stoupli slavní sportovci, a to jak ti současní, tak i opravdové sportovní legendy. Kmotrem knihy se stane Roman Vaněk, zakladatel Pražského kulinářského institutu a známý kuchař. Křest začíná v 17.00.

ostravském Domu knihy se v úterý 12. března uskuteční beseda a autogramiáda Taťány MíkovéPavla Karase k jejich knize Když se blýská na časy, na které spolupracovali ještě s dalšími dvěma kolegy Alenou Zárybnickou a Michalem Žákem. Počasí zajímá lidi odnepaměti a často je i předmětem diskusí. Proto tito známí moderátoři Počasí v České televizi sepsali tuto knihu, kde se mimo jiné snaží vysvětlit nejdůležitější pojmy, které při předpovědi počasí zaslechnete. A spoustu zajímavostí se určitě dozvíte i na ostravské akci, která začíná v 16.00.

Ve středu 13. března se vrátíme do brněnské Knihovny Jiřího Mahena. Od 18.00 se zde můžete v rámci Norského literárního salónu setkat s norským humoristickým spisovatelem Rogerem Pihlem. S autorem, který je zároveň vášnivý fotograf a milovník koček, můžete pobesedovat nad současnou norskou literaturou. Akce je součástí Týdnu norské literatury, který pořádá Skandinávský dům.

Velký knižní čtvrtek se blíží, a tak se ve čtvrtek 14. března můžete v pražském Uměleckoprůmyslovém muzeu setkat s autory, kterým vyjde nová kniha právě během tohoto „knižního svátku“. Těšit se můžete například na lékaře a senátora Marka Hilšera, spisovatele Lenku Horňákovou-Civade, Vítězslava Kremlíka a René Nekudu, diplomatku Zitu Pallavicini či afrického spisovatele s českými kořeny Obonete S. Ubam. Setkání začíná v 17.00, tak si ho nenechte ujít.

  Na další literární akce se můžete podívat do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář