Tajemná vůně lásky

Jak voni laska
Jemný společenský román Julie Cohenové potěší především ženy, které si chtějí u čtení odpočinout a mají rády příběhy o lásce i hledání sama sebe.

Může vůně vyvolat lásku? Poslední rok strávila Felicity se svým manželem Quinnem, šéfredaktorem lokálních novin, v malém domku na venkově, kde všichni o všech všechno vědí, navíc nedaleko žili i jeho rodiče a sestra. Bylo to na hony vzdálené jejím dosavadním zkušenostem. Celé dětství cestovala po světě s matkou, slavnou malířkou. Ona sama se stala známou autorkou a ilustrátorkou dětských knih. Po matčině smrti ale zůstala úplně sama a setkání s úžasným a vtipným novinářem dalo jejímu životu nový směr. Život na venkově byl tak klidný a předvídatelný. Pak ale ucítila ve vzduchu podivně známou vůni, která jako by přivolala vzpomínky. Ale na co? Vůně se objevovala stále častěji a Felicity si začala uvědomovat, že ji cítí jen ona sama. Když pak na výstavě matčiných děl uviděla portrét své první lásky, její svět se otřásl v základech. Nebyla si už jistá vůbec ničím, ani láskou k manželovi, ani znovu objevenými city spojenými s tajemnou vůní. Která láska je ta pravá? Má se vydat za hlasem srdce a tajemnou vůní? Nebo si s ní jen pohrává její mysl?

 

Jak voní láska

Autorka: Julie Cohen
Přeložila: Blanka Brabcová

Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Formát: 142×206 mm
ISBN: 978-80-267-1409-5
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Jak voní láska vydalo nakladatelství Motto.

 

Ukázka z knihy

Vím přesně, kam jdu.
Tu restauraci jsem předtím navštívila jen jednou, ale jakmile jsem v Richmondu vystoupila z vlaku, vše kolem vypadalo důvěrně známé. Letmo jsem si ověřila, jestli mám svou jízdenku Oyster card, a když jsem vyšla ze stanice ven, hned jsem zahnula doleva. Pár metrů od východu stál mladý pouliční muzikant s hlavou ověnčenou divokými dredy a hrál píseň Walking on Sunshine. Vkládal do vystoupení celou duši i tělo, brnkal na kytaru a škubal sebou do taktu a zpíval do zšeřelého londýnského podvečera, jako by ho dokázal silou vůle proměnit ve slunné letní poledne. Vylovila jsem z kapsy saka librovou minci a přihodila ji na hromádku peněz, která již stačila vyrůst v jeho kytarovém pouzdru. (str. 9)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Julie Cohenová

Julie Cohenová vyrostla v malém městečku ve státě Maine a svůj první román napsala v jedenácti letech. Studovala anglickou literaturu na Brownově univerzitě na Rhode Islandu a na Univerzitě v Cambridgi, posléze se stala učitelkou angličtiny na střední škole. Následně se začala více věnovat psaní. Její romány byly přeloženy do sedmnácti jazyků a prodaly se jich miliony po celém světě. V současnosti žije Cohenová s rodinou a psem v hrabství Berkshire na jihovýchodě Anglie.

Informace byly čerpány z autorčiných stránek.


Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou beletrii a romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické. Nakladatelství je součástí společnosti Albatros Media.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak voní láska

Cohen, Julie

Motto, 2019

Napsat komentář