Získejte teorii o atentátu na švédského premiéra

Odkaz-Stiega-Larssona-perex
Stieg Larsson nebyl pouze skvělý spisovatel a autor krimi série Milénium, ale zajímal se také o atentát na Olofa Palmeho, jehož okolnosti nebyly dodnes objasněny. Ačkoliv za svého života svou teorii nestihl publikovat, vy si ji nyní můžete přečíst.

Proč byl zabit Olof Palme?

Deset let po smrti Stiega Larssona, autora slavné severské krimi série Milénium, se poprvé otevřel jeho osobní archiv, do té doby po mnoho let zapomenutý. Poté, co do něj získal přístup, objevil novinář Jan Stocklassa dvacet kartonových krabic s dokumenty vztahujícími se k neznámu projektu, jemuž se Larsson věnoval – šlo o důkladný výzkum a vyšetřování atentátu na známého švédského premiéra Olofa Palmeho.

Palme, jeden z nejkontroverznějších a zároveň nejrenomovanějších evropských politiků, byl 28. února 1986 zastřelen v ulicích Stockholmu. Pachatel nebyl nikdy dopaden a okolnosti jeho vraždy zůstávají dodnes neobjasněny.

Informace a indicie, které Stocklassa v dokumentech nalezl, vypovídají o Larssonově teorii, jak bylo ve skutečnosti zorganizováno zabití Olofa Palmeho. Teorii, v níž vystupují lidé, kteří by klidně mohli být fiktivními postavami v jednom z jeho románů. V jeho kriminálních příbězích však můžeme rovněž rozpoznat reálné lidi, jejichž aktivitami se během svého pátrání zabýval. Jde o důkaz, že představy mají velmi často blízko k pravdě.

 

Odkaz Stiega Larssona: Po stopách vraždy Olofa Palmeho

Autor: Jan Stocklassa

Vydalo: značka Kontrast
Překlad: Karolína Kloučková
Počet stran: 300
Vazba: pevná
Vydáno: 2/2019
ISBN: 978-80-7585-001-0

Přečtěte si více o knize Odkaz Stiega Larssona: Po stopách vraždy Olofa Palmeho, kterou do soutěže věnovala značka Kontrast patřící pod společnost Knihy Dobrovský.

Značka Kontrast vydává tituly z dílny zahraničních i tuzemských autorů. Přináší životní příběhy hvězd i oddechové čtení pro ženy. Značka Kontrast je důkazem rozmanitosti literatury, z které vybírá čtenáři osvědčené tituly i naprosté novinky bojující o vaší přízeň.

Společnost Knihy Dobrovský je rodinná firma, která se od jednoho stolku s knihami rozrostla na 32 prodejen po celé republice, ve kterých během roku pořádají desítky akcí pro všechny, kteří mají slabost pro dobré příběhy – autorská čtení, besedu nebo autogramiády. K tomu je pohání přes 1 milion spokojených zákazníků, kteří udělali radost sobě nebo někomu blízkému.

 

O autorovi

Jan Stocklassa je švédský novinář a spisovatel. Ve svém románu z roku 2007 s názvem Gripen av Prag, pojednávajícím o prodeji gripenů do České republiky, odkryl korupci ve společnostech Saab a BAE. Policejní vyšetřování, které se rozpoutalo v následujících letech, skončilo obviněním britské firmy BAE z rozsáhlé korupce a udělením pokuty ve výši 400 milionů amerických dolarů.
(Zdroj informací: společnost Knihy Dobrovský)

 

Vyhrajte knihu Odkaz Stiega Larssona: Po stopách vraždy Olofa Palmeho

Švédský premiér Olof Palme byl při návratu z kina zastřelen přímo na stockholmské ulici, přesto pachatel atentátu nebyl nikdy dopaden a veřejnosti není dosud známo mnoho okolností tohoto případu. Možná právě to fascinovalo Stiega Larssona natolik, že se ponořil do vlastního výzkumu a pokusil se čin z roku 1986 objasnit. Deset let po jeho smrti se k dvaceti krabicím s dokumenty dostal švédský novinář a spisovatel Jan Stocklassa, díky němuž materiály vyšly v knižní podobě, kterou si můžete přečíst.

Ve spolupráci se značkou Kontrast patřící pod společnost Knihy Dobrovský vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Odkaz Stiega Larssona: Po stopách vraždy Olofa Palmeho vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu
Odkaz Stiega Larssona: Po stopách vraždy Olofa Palmeho
probíhá od 7. do 20. března 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o dvě knihy Odkaz Stiega Larssona: Po stopách vraždy Olofa Palmeho

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOdkaz Stiega Larssona: Po stopách vraždy Olofa Palmeho

Stocklassa, Jan

Kontrast, 2019

Napsat komentář