Vítejte v pohádkovém světě

tipy_pohadky-na-dobrou-noc
Autoři knih pro děti mají jednu speciální schopnost. Dokážou stvořit světy plné kouzel, pohádkových bytostí a naděje. Tentokrát navštívíte Zemi příběhů, legendami opředený Wales, vodnický kraj Třeboňsko a starý mlýn. Vítejte v pohádkovém světě! 

Už popáté se můžete vydat do Země příběhů! Hlavní hrdinové, dvojčata Alex a Connor, tentokrát čelí doposud největšímu nepříteli. Maskovaný zloduch dal dohromady všechny záporáky a ohrožuje samotnou existenci pohádkové říše…

Maskovaný muž spojil své síly s největšími padouchy ze známých knih a zajal všechny královské rodiny Země příběhů! Hodlá je zničit a stát se jediným vládcem. Alex a Connor vědí, že proti takové přesile nemají šanci. Pak si ale uvědomí, že silnou a mocnou zbraní může být jejich vlastní fantazie. A tak se vydávají pro pomoc do světa Connorových příběhů a začnou shromažďovat armádu pirátů, kyborgů, mumií a superhrdinů. Blíží se rozhodující bitva, ale i něco mnohem horšího. Plán, který se rodí v hlavě Maskovaného muže, může navždy změnit Zemi příběhů i celý Mimosvět…

Ukázka z knihy

Ve vzduchu bylo tolik kouře, že skoro nebylo vidět nebe. Kdykoli ho vymetl silný vítr, rychle ho nahradil nový, z dalšího vypleněného městečka nebo lesního požáru. Během dne vypadalo slunce jako slabá lucerna zářící přes hnědé prostěradlo. Zahlédnout v noci hvězdu začalo být tak vzácné jako zahlédnout meteor. (str. 24)

Nechte se navnadit pokračováním ukázky.

Doporučujeme

Sledujte dobrodružnou cestu plnou nástrah, kouzel a příhod od začátku.

zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize

Země příběhů: Na vlnách fantazie

Autor: Chris Colfer
Přeložil: Veronika Volhejnová

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 150×217 mm
ISBN: 978-80-253-3935-0
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Země příběhů: Na vlnách fantazie vydalo nakladatelství Fragment.

O autorovi

Chris Colfer je americký spisovatel, herec, zpěvák a producent, držitel Zlatého glóbu za roli Kurta Hummela v seriálu Glee. Sám napsal a produkoval film Zasažen bleskem, a dokonce v něm ztvárnil jednu z hlavních rolí. V roce 2011 ho časopis Time zařadil mezi sto nejvlivnějších lidí světa. Kniha Kouzelné přání, první díl série Země příběhů, se během dvou týdnů po vydání stala číslem jedna na žebříčku bestsellerů New York Times. Na první místa žebříčků se okamžitě vyšplhaly i další díly série.

Zdroj informací: Albatros Media

————————————————

Krajina Walesu je opředena různými bájemi, mýty, legendami a pohádkami. Obývají ho pohádkové bytosti, skřítky počínaje a vílami konče. A vy s nimi se díky Věře Borské můžete seznámit.

Na západě Spojeného království se nachází tajemná země Wales. Je opředena mnoha mýty a tajemstvími, a vyprávění o nich se šířilo po horských úbočích, bažinách i plážích. Hemží se to v něm skřítky, čarodějnicemi, vílami, elfy a dalšími bytostmi, které se nacházejí na hranici mezi naším světem a světem nadpřirozeným. Skřítkové v pohádkách někdy škodí, jindy zase pomáhají obyčejným lidem, králové vládnou svým královstvím a jeskyně vydávají potřebným své poklady. Převyprávění Věry Borské obsahuje kromě několika příběhů z artušovského cyklu i méně známé místní legendy a pověsti, určené nejen dětem, ale i všem milovníkům keltských pověstí.

Ukázka z knihy

„Pojď si  hrát! – Gwyne, pojď si hrát!“ volaly děti z vesnice Llangybi na mlynářova chlapce, která žil ve mlýně v nedalekém údolí.
Ale Gwyn za dětmi nešel. Začal stoupat po úbočí hory. Děti si myslely, že chce trhat květiny, ale Gwyn hledal v trávě podivné mosazné mince, které našel před dvěma dny. (str. 31)

Pohadky a legendy z Walesu

Pohádky a legendy z Walesu

Autorka: Věra Borská
Ilustroval: Vojtěch Jirásko

Počet stran: 146
Vazba: vázaná
Formát: 215×250 mm
ISBN: 978-80-7530-122-2
Doporučená cena: 297 Kč

Knihu Pohádky a legendy z Walesu vydalo nakladatelství Malvern.

————————————————

Navštivte společně se třemi vodníky Třeboňsko, které je nejznámější díky svým rybníkům. Zažijete s nimi řadu dobrodružství a poznáte krásy tohoto kraje.

Oblíbeným rybníkářským krajem vás provedou tři bratři vodníci. Zachráníte s nimi vodnickou dcerku, bloudící duše i starého hastrmana. Pustíte se do oprav zpuchřelých propustí i pivovarských trubek, navštívíte slavné trhy v Třeboni i speciální vodnický veletrh pod hladinou rybníka. Ve mlýnech, na hamrech i v poustevně si vyslechnete vyprávění, která vás zavedou do zlaté doby slavných rybníkářů.

Ukázka z knihy

Pribehy z jiznich Cech Trebonsko

 

Doporučujeme

Poznávejte krásy Jižních Čech:

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

 

Příběhy z jižních Čech: Třeboňsko

Jak vodníci hledali domov
Autorka: Bára Stluková
Ilustrovala: Zdeňka Študlarová

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 155×230 mm
ISBN: 978-80-247-3064-6
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Příběhy z jižních Čech: Třeboňsko vydalo nakladatelství Grada. A nezapomeňte na ukázku.

————————————————

Příběhy čertíka Toníka zasadila jejich autorka do poloviny 19. století, do doby, kdy se začalo hrát loutkové divadlo. Toník se usadil ve starém mlýně a s pomocí andělky Lucinky se stal vyhlášeným doktorem. Dokáže každému pomoci díky svým schopnostem?

Znám starý mlýn, ve kterém prý straší. Alespoň dole na vsi se to tak povídá. Ale jen já vím, že to není pravda. Kdepak strašidla! Bydlí tam malý střapatý čertík jménem Toník spolu s andělkou Lucinkou a rodinkou rozdováděných myšek. Před časem poslal Toníka na lidský svět samotný vládce Lucifer, který dostal chuť na pěkně propečeného kapra. Toníkovi se však na zemi tak zalíbilo, že se rozhodl zůstat. Byl skálopevně přesvědčen, že do začouzeného pekla se už nikdy nevrátí. Opuštěné mlýnské stavení postupně opravil a andělka jej při světle svíčky za dlouhých zimních večerů naučila číst, psát i počítat. Prozradila mu také tajemství a kouzla, kterými se dá léčit. Čertík se učil a pilně studoval, až se z něj stal vyhlášený doktor široko daleko. Postupně se seznamoval se zvířecími a pohádkovými obyvateli pozemského světa, kteří přicházeli a stále přicházejí do mlýna pro pomoc. I oni totiž čas od času potřebují podat pomocnou ruku v nesnázích, a lidí a člověčích doktorů se bojí. Zvládne Toník vyřešit každý jejich problém? O tom se dočtete v naší knize Andělské pohádky ze starého mlýna. Příběhy z této knihy jsou zasazeny do doby našich prababiček, tedy někdy do poloviny 19. století, začalo je hrát též loutkové divadlo. Připravuje se natáčení celovečerního animovaného filmu a série večerníčků.

Ukázka z knihy

Zima byla dlouhá, předlouhá. Toník s Lucinkou trávili nejvíce času ve světničce. Andělka předla na kolovrátku tenké nitě a čertík spravoval rozbité proutěné košíky. Když měli práce dost, sedávali společně u okna a dívali se do krajiny, která pomaloučku vysvlékala svůj studený sněhový kabátek a místy už začala oblékat nový zelený v podobě koberečků trávy. (str. 31)

Andelske pohadky ze stareho mlyna

Andělské pohádky ze starého mlýna

Autorka a ilustrátorka: Iva Hoňková

Počet stran: 100
Vazba: vázaná
Formát: 190×240 mm
ISBN: 978-80-88104-50-6
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Andělské pohádky ze starého mlýna vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

O autorce

Iva Hoňková je česká spisovatel, ilustrátorka a malířka. Od dětství kreativně tvoří, píše knihy a maluje. Zajímá se o kosmonautiku, astronomii, letectví a výtvarné umění, zejména staré mistry. Maluje akvarelem, pastelem, temperou a tuší. Je autorkou knih jako Čarodějnická kuchařka pro děti či Veselé pastelky kuklinky Zuzinky

Zdroj informací: kosmas.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZemě příběhů: Na vlnách fantazie

Colfer, Chris

Fragment, 2018

zobrazit info o knizePohádky a legendy z Walesu

Borská, Věra

Malvern, 2018

zobrazit info o knizePříběhy z jižních Čech: Třeboňsko
Jak vodníci hledali domov

Stluková, Bára

Grada, 2018

zobrazit info o knizeAndělské pohádky ze starého mlýna

Hoňková, Iva

Agentura KRIGL, 2018

Napsat komentář