Rodinná paměť a její důležitost

Rodina a jeji pamet v nas
Historička a psycholožka spojily síly a odhalily fakt, že paměť rodiny má důležitý vliv na její fungování a rodinné vztahy. Poukazují na potřebu pečovat o rodinnou paměť, aby nedošlo ke ztrátě vědomí o její minulosti. Přečtěte si více o novém přístupu k chápání rodiny.

Paměť byla dosud při studiu rodiny zcela opomíjena. Autorky knihy, historička a psycholožka, svou ojedinělou a mimořádně důkladnou analýzou dokazují, že rodinná paměť představuje důležitou složku rodinného fungování, související jak s rodinnými vztahy a rodinnou funkčností, tak s dobovými reáliemi. Studie ukazuje nový přístup k chápání rodiny a naznačuje, co pro nás a naši současnou rodinu může znamenat vědomí její minulosti.
Kniha podtrhuje fakt, že o rodinnou paměť je potřeba pečovat, aby z ní další generace mohly čerpat. Rodinná paměť se tak pro nás může stát zdrojem odhodlanosti a síly k překonávání každodenních problémů, stejně jako se díky ní můžeme radovat z kontinuity rodu a pocitu sounáležitosti s předky.

Rodina a její paměť v nás ve světle třígeneračních vyprávění

Autorky: Radmila Švaříčková Slabáková, Irena Sobotková

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 142×200 mm
ISBN: 978-80-7553-638-9
Doporučená cena: 249 Kč

 

 

Knihu Rodina a její paměť v nás ve světle třígeneračních vyprávění vydalo nakladatelství Triton


Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRodina a její paměť v nás ve světle třígeneračních vyprávění

Slabáková, Radmila Švaříčková - Sobotková, Irena

Triton, 2019

Napsat komentář