Sex ve městě ze střední Moravy

Vetrelkyne a ja
Hledáte vtipnou a inteligentní knížku pro ženy, u níž se nasmějete a která vám připomene vlastní životní zkušenosti? Zkuste otevřenou zpověď mladé dívky s názvem Vetřelkyně a já.

„Milé ženy, tento příběh je o tom, jak moc jsem ráda, že jsem jednou z vás, a jak moc to nesnáším. Četla jsem tolik špatných příběhů, až si říkám, že psaní zvládne takřka kdokoli. Stačí pár uslintaných dialogů, výjimečná hrdinka neuvědomující si svou jedinečnost a sličný hrdina, který jako by ani o svém pekáči buchet na břiše nevěděl. Přihodíte tam pár cizích slov, detailních popisů zadku či duševní rozervanosti hrdinky a příběh je na světě. Potom jsou ale knihy, které vám budou donekonečna připomínat, jaká jste nula. Jsou stylisticky dokonalé a oduševnělé, zkrátka Vica Kerekes v literární verzi. A vy koukáte na ten zadek, zářivý úsměv a je vám jasné, že se svým špekem žádnou hitparádu neuděláte. A ten špek, alespoň si to myslím, je tenhle příběh. Musí existovat, abych se jej naučila tolerovat, nebo alespoň míň nenávidět. Abych jej dokázala brát jako přirozenost a součást ženství, o kterou ale málokterá z nás stojí. Takže sorry, ženy.“ Překvapivě otevřená zpověď mladé autorky o citovém a sexuálním dospívání v geografickém prostoru střední Moravy. Kniha by mohla nést podtitul Sex ve městě i na venkově, není však žádným prvoplánovým líčením sexuálních scén, je to prožitý a poctivě napsaný příběh.

 

Vetřelkyně a já

Tak jsem si to nepředstavovala
Autorka: Klára Nováčková

Počet stran: 248
Vazba: brožovaná
Formát: 135×200 mm
ISBN: 978-80-7407-426-4
Doporučená cena: 240 Kč

Knihu Vetřelkyně a já vydalo nakladatelství Garamond.

 

Ukázka z knihy

Takže je to takhle: Vetřelkyně nenese žádné poselství, a pokud očekáváte neočekávané – neočekávejte to. Snobové, pseudointelektuálové a další blbci podobného ražení si můžou dát zpátečku, ledaže by četbou této knihy prokázali mimořádný smysl pro humor či sebeironii, díky které budou schopni zesměšnit svůj vlastní druh až do jeho případného vymýcení. Teď když jsem vystřihla příkladnou odrazující řeč (která mě připravila o polovinu čtenářů), je čas na první větu; Deflorace proběhla.

 

Klára Nováčková

Klára Nováčková je prototypem úspěšné ženy. Narodila se jako jediné a dokonalé dítě hrdým rodičům v Hranicích na Moravě. Pod jejich ochrannými křídly zaznamenala mnoho úspěchů; vyhrála pěveckou soutěž základní školy s písní Nes mě, loďko, ke břehu (zde její pěvecká dráha skončila), vystudovala módní návrhářství a vytvořila kostýmy pro dvě divadelní inscenace. Rok žila a studovala v Itálii. V současnosti dokončuje pedagogickou fakultu a přemýšlí, který ze svých talentů bude profesně rozvíjet. Klára Nováčková je tohle všechno a navíc děsná brepta, která chrlí moudra z rukávu. Ve skutečnosti ale sleduje Amerika hledá topmodelku a cpe se čokoládou. Je přesvědčena, že v životě zatím nedokázala nic pořádného, a snad proto si pěstuje smysl pro humor.

Informace byly čerpány z autorčiny knihy.


Nakladatelství Garamond vydává knihy na českém trhu již 20 let. Zaměřuje se na překladovou literaturu z francouzštiny, angličtiny a hebrejštiny, dvojjazyčné tituly v pěti jazycích a české autory literatury faktu. Mezi nejúspěšnější řady patří Případy soudce Ti.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVetřelkyně a já

Nováčková, Klára

Garamond, 2018

Napsat komentář