Klasik českého komiksu

Milos Novak_Velka kniha komiksu_uvodni
Milovníci komiksů jistě ocení práce Miloše Nováka, zahrnující mj. satirické stripy, historické příběhy, sci-fi a příhody klukovských part. To vše a mnohem více najdete v jedné unikátní publikaci.

Opomíjený klasik českého komiksu překvapí svou dynamickou kresbou i schopností suverénně zvládnout jakýkoli dobrodružný žánr! Kniha přináší obsáhlý průřez tvorbou Miloše Nováka od úplných počátků po pozdní práce a dokládá kreslířovu neuvěřitelnou všestrannost. Na čtenáře díky tomu čekají humorné gagy, satirický strip, western, detektivní thrillery, kosmické sci-fi, historické příběhy, příhody klukovských part i polodokumentární komiksy o průkopnících na poli techniky a létání. U většiny prací se přitom podařilo dohledat originály, a tak jsou vytištěny v kvalitě, jakou nemělo ani jejich první vydání.

 

Velká kniha komiksů

Autor: Miloš Novák

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 210×297 mm
ISBN: 978-80-259-1046-7
Doporučená cena: 599 Kč

Velkou knihu komiksů vydalo nakladatelství Plus.

 

Ukázky z knihy

Milos Novak_Velka kniha komiksu_ukazka1Milos Novak_Velka kniha komiksu_ukazka2

 

Miloš Novák

Miloš Novák (1909–1988) stále patří k nejméně doceněným hvězdám českého komiksu 20. století. Přítel a mladší souputník Zdeňka Buriana se jako výtvarník suverénně pohyboval po celé škále od groteskní linky po hyperrealistický kvaš a bez zaváhání si poradil s kterýmkoli žánrem. Knihu doprovází podrobný a bohatě ilustrovaný doslov komiksového historika Tomáše Prokůpka, který publikované příběhy zasazuje do kontextu autorovy tvorby i širších dobových souvislostí.

Informace byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.


Nakladatelství Plus obohacuje portfolio společnosti Albatros Media a. s. o literaturu pro dospělé. Jeho ediční plán se zaměřuje na kvalitní mainstreamovou literaturu všemožných žánrů – od lehčích, čtivých románků či humoristického čtení přes závažnější psychologické či společenské romány, hororové či sci-fi povídky po historické romány –, se zvláštním důrazem na angloamerickou a českou prózu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelká kniha komiksů

Novák, Miloš

Plus, 2019

Napsat komentář