Příběh trpaslíka s kladivem

Mjollni Peru Goux
Mjöllni je první ze tří dílů epické severské fantasy série a přináší příběh trpaslíka Tóra, který dostane příležitost ovlivnit osudy lidí i bohů prostřednictvím mocného kladiva. Kniha zaujme také úchvatným výtvarným provedením.

I kdyby stál na vrcholku hory, má trpaslík stejně vždycky daleko do nebe… tak se to říká a proto hrají trpaslíci vždycky vedlejší role… opravdu vždycky? Myslel si to i trpasličí bojovník jménem Tór, jenže potom se mu do ruky dostalo bájné kladivo a s ním podivuhodné schopnosti. A on pochopil, že možná bude na něm, na obyčejném trpaslíkovi, jak se rozhodnou osudy mocných v Midgardu i Ásgardu, lidí i bohů a všech ostatních. Nápaditá variace na severskou mytologii má neotřelý, svižně se rozvíjející scénář, je zabydlena nespočtem živoucích postav lidí i všemožných bájných tvorů, a hlavně zaujme dechberoucím výtvarným ztvárněním, jaké se vidí málokdy.

 

Mjöllni

Autoři: Pierre-Denis Goux, Olivier Peru
Přeložil: Richard Podaný

Počet stran: 168
Vazba: vázaná
Formát: 225×315 mm
ISBN: 978-80-257-2573-3
Doporučená cena: 598 Kč

Knihu Mjöllni vydalo nakladatelství Argo.

 

Pierre-Denis Goux

Pierre-Denis Goux (*1985) vystudoval školu designu a animace v Nantes. Jean-Luc Istin si všiml jeho nadání pro kresbu a inking a on po něm brzy a s velkým úspěchem převzal kresbu jeho série Merlin. Následovaly další práce pro nakladatelství Soleil, hlavně jeho edici Soleil Celtic. Největší úspěch mu ale přinesla oslňující kresba k trojdílné epické sérii severské fantasy Mjöllni na scénáře Oliviera Perua.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Argo.

 

Olivier Peru

Olivier Peru (*1977) je autor románů, komiksový scenárista i kreslíř a ilustrátor. Často pracuje pro nakladatelství Soleil (série Zombies, Nosferatu, Lancelot nebo La Guerre des Orcs), prosazuje se ale také jako autor fantastických románů a filmový a televizní scenárista. Komiksovým tvůrcem je i jeho mladší bratr Stéphane a oba se uplatnili i při práci pro velké americké komiksové nakladatele.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Argo.

 

Doporučujeme

Máte rádi severskou mytologii, příběhy o statečných hrdinech, náladových bozích a nebezpečných bájných tvorech? Pak zkuste také Severskou mytologii Neila Gaimana či jeho pohádkový příběh pro děti Odd a mraziví obři, jejž ilustroval skvělý Chris Riddell.


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Jeho hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáže seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMjöllni

Goux, Pierre-Denis - Peru, Olivier

Argo, 2019

Napsat komentář