Nenechte si ujít v týdnu od 11. do 17. února 2019

nenechte_si_ujit
I v dalším únorovém týdnu se koná plno literárních akcí, které stojí za navštívení. V Praze proběhne například beseda se spisovatelem Markem Sloukou a v Českých Budějovicích bude pokřtěn komiks Návrat krále Šumavy.

To ale samozřejmě není vše, zajít můžete také na křest knihy Luboše Kulhy o léčbě mrtvice a mnoho dalších zajímavých akcí.

Začneme zmíněnou besedou s česko-americkým spisovatelem Markem Sloukou. Uskuteční se v pondělí 11. únorapražské Knihovně Václava Havla. Autor vydal na podzim loňského roku knihu Daleko v srdci, která vypráví o jeho životě. Je synem českých rodičů, kteří po únorovém puči odešli do USA. Centrálním bodem celého příběhu je však autorova matka, kterou velmi miloval, ale přesto jejich vztah nebyl vůbec jednoduchý. Beseda začíná v 19.00.

Hned v úterý 12. února můžete zajít v Praze na další akci. V Knihcentru v OC Černý Most proběhne od 10.00 beseda a autogramiáda Daniely Krolupperové k její nové knize Polštářoví podvodníci. Paní Krolupperová je jednou z nejoblíbenějších autorek dětské prózy u nás, proto byste si neměli nechat ujít ani její novinku. Vypráví o malé dívce Tamaře, která najde u babičky kouzelný polštář. Takový by určitě chtěly všechny děti, stačí pod něj totiž dát kteroukoli knihu, pořádně se prospat a ráno si budete pamatovat do puntíku přesně, co se v knížce píše. No není to paráda?

Ve středu 13. února se přesuneme do Knihovny města Hradce Králové, kde bude mít od 17.00 autorské čtení spisovatelka a scénáristka Tereza Boučková. Můžete od ní znát knihy jako Rok kohouta či Indiánský běh. Napsala také scénář k filmu Smradi. Na hradecké akci bude číst ze své knihy Závod s časem, která je výběrem jejích nejlepších fejetonů, které píše už přes dvacet let.

Ve čtvrtek 14. února se v Knihkupectví U Černé věžeČeských Budějovicích sejdou milovníci komiksu a také šumavské historie. Bude tu totiž pokřtěn první díl komiksové trilogie Návrat krále Šumavy od Ondřeje KavalíraVojtěcha Maška. Komiks vznikl na motivy stejnojmenné knihy a zavede nás do Šumavy 50. let, která tehdy připomínala divoký západ plný tajných agentů, pašeráků a převaděčů. Křest, po němž bude následovat autogramiáda, začíná v 17.00.

Ve čtvrtek 14. února se v Paláci knih Luxor v Praze uskuteční křest knihy Luboše Kulhy Jak mi pomohly kmenové buňky v léčbě mozkové mrtvice. Tento titul je vlastně výpovědí člověka, kterého ve čtyřiceti šesti letech postihla mozková mrtvice. Jeho život se tím převrátil zcela vzhůru nohama a jemu nezbývalo, než se s novou situací „porvat”. Kmotrem knihy bude slavný spisovatel Michal Viewegh, který si také prošel těžkou nemocí. Začátek akce je naplánován na 17.30.

pátek 15. února se podíváme do Knihovny Karla Dvořáčka ve Vyškově. Zde se bude od 9.00 do 18.00 konat KnihomolCon – festival knih a zábavy. Je určený pro všechny milovníky knih a filmů. Na festivalu vás čekají přednášky, workshopy, ale i různé soutěže. Kromě toho si můžete zahrát třeba i deskové hry, Xbox nebo si vytvořit vlastní placku. Festival se koná v T-Klubu.

Na sobotu 16. února se mohou těšit všichni fanoušci scénického čtení LiStOVáNí, které tentokrát zavítá do třinecké knihovny. V ní budou herci Pavel Oubram a Tomáš Drápela listovat knihou legendárních cestovatelů Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda Legenda Z+H. Díky této knize si můžete připomenout některé z dobrodružných cest, které podnikli, například na Blízký východ, do Japonska či Indonésie. LiStOVáNí začíná v 16.00, tak si ho nenechte ujít.

  Další literární akce najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář