Učení (m)učení?

Skolacka
Učení může být zábava, pokud vás jím provází někdo zajímavý a pozoruhodný, například mimozemšťanky Fi a Flo či jednorožec. A pokud poznáváte rádi svět kolem sebe, můžete se seznámit s příběhy velkých i malých vynálezců. 

Vědecký i fantastický příběh, který vytvořily známá dětská autorka a ilustrátorka, seznámí dětské čtenáře s problematikou skloňování podstatných jmen. S mimozemšťanky Fi a Flo si užijí nejen kopu legrace, ale osvojí si i pravidla českého pravopisu.

Kniha zkušené autorské dvojice doplňuje jejich dvě velmi úspěšné předchozí knihy, Výři nesýčkují a Strasti zkoušeného Standy, a zaměřuje se tentokrát na obtížnou a cvičebními materiály opomíjenou oblast, jíž je skloňování podstatných jmen, které se probírá ve 4. třídě. Knihu tvoří napínavý příběh s prvky sci-fi, v němž vedle dětí vystupují mimozemšťanky Fi a Flo. V jednotlivých příbězích je zvýrazněno vždy jedno vzorové slovo, které se v kapitole objeví ve všech pádech. Děti se tak učí ztotožnit slovo se vzorem a upevnit jeho skloňování nebo chápat rozdíly mezi stejně znějícími tvary (pávi / pávy). Po každé kapitole následuje tabulka daného vzoru s komentářem, zákeřné dvojice a upozornění na problémy, které ze systému skloňování vycházející. Součástí knihy je i přehledný „vzorový mlýn“ na určení vzorů jednotlivých slov.

Ukázka z knihy

Fi a Flo 1

Podívejte se na naši ukázku nebo další ukázky na stránkách nakladatele.

Fi a Flo

Vědecký i fantastický příběh o skloňování podstatných jmen
Autorka: Lenka Zemanová
Ilustrovala: Michaela Bergmannová

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1402-1
Doporučená cena: 275 Kč

Knihu Fi a Flo vydalo nakladatelství Portál.

O autorce a ilustrátorce

Lenka Zemanová je učitelka a autorka knih Madlenka a brejličky, Výři nesýčkují a Strasti zkoušeného Standy.

Michaela Bergmannová ilustrovala řadu knih Portálu, například Logopedické pohádky, V zoo není žádná nuda, Po stopách Karla IV. nebo Po stopách baroka v Čechách.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Zatímco v předchozí knize doprovázely čtenáře při učení mimozemšťanky, tentokrát se můžete těšit na jednorožce. Spolu s nimi si děti procvičí psaní, spojování, násobení a tvary. Tak hurá do toho, přece nenecháte své společníky čekat!

Čtyři překrásně ilustrované stíratelné knížky pro každodenní zábavné učení a procvičování čtenářských, početních, motorických i vizuálních dovedností.
PSANÍ
V této knížce se mohou malí čtenáři naučit až 80 nových slov. Díky hrám a aktivitám se děti učí rozpoznávat a obtahovat slova, čímž se rozvíjí gramotnost a vizuálně-motorická koordinace. Slova jsou rozdělena tematicky a znázorněna na barevných obrázcích.
SPOJOVÁNÍ
V této knize mohou děti spojováním číslovaných teček dokončovat barevné obrázky a procvičovat tak kreslení, počítání a vizuálně-motorická koordinaci.
NÁSOBENÍ
V této knize se malí čtenáři učí násobilku od 2 do 10. Pro každé číslo jsou připraveny zábavné aktivity a pomůcky, díky kterým si pravidla násobení snadno zapamatují. Stránky zahrnují pruhy s vypsanými násobky, pomocí nichž si děti mohou tabulky opakovat popředu i pozadu.
TVARY
Tato kniha pomáhá malým čtenářům naučit se tvary a procvičovat psaní. Obtahováním tečkovaných čar a písmen děti rozvíjejí vizuálně-motorická koordinaci. Stíratelné naučné knihy v kufříku s kouzelným fixem, kterým je můžete vyplňovat znovu a znovu!

Ukázka z knihy

Zabavne uceni s Jednorozci

Zábavné učení s Jednorožci

 

Počet stran: 72
Vazba: brožovaná
Formát: 212×160 mm
ISBN: 8594050425026
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Zábavné učení s Jednorožci vydalo nakladatelství CPress. A nezapomeňte na ukázku.

————————————————

Většinu věcí kolem nás musel někdo vynalézt, ať už se jedná namátkou o mobil, lego či kukuřičné lupínky. V následující knize najdete životní příběhy těchto velkých i malých vynálezců…

Tato kniha vypráví o neobyčejných životech vynálezců, a především o jejich mimořádných nápadech. Najdete zde vynálezy zcela zásadní a velmi důležité, ale i jiné, které jsou snad na první pohled poněkud bezvýznamné a lidé je berou jako samozřemost.
Víte, kdo vymyslel dálkové ovládání, kávovar, lego, kuličkové pero, kreslené firmy, počítač, mobilní telefon, baterii, lanovku nebo kukuřičné lupínky? Zde se dočtete podrobnosti o těchto a mnoha dalších vynálezech a jejich vynálezcích.

Ukázka z knihy

Outram byl anglický konstruktér, který navrhl a postavil mnoho kanálů, akvaduktů a jiných důležitých vodních děl. Slávu mu ale přinesl dopravní prostředek, který lze považovat za první tramvaj taženou koňmi. Stalo se tak roku 1795. Outram položil 10 kilometrů kolejnic mezi dvěma městy ve střední Anglii a vypravil na ně kočáry. Ty byly taženy koňmi, vždyť první parní stroj se objevil až o třicet let později.

Velci vynalezci od a do z

Velcí vynálezci od A do Z

Autor: Valter Fogato
Přeložil: Jiří Baudyš

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 240×350 mm
ISBN: 978-80-247-2164-4
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Velcí vynálezci od A do Z vydalo nakladatelství Grada.

O autorovi

Valter Fogato patří k předním spolupracovníkům italské vzdělávací a nakladatelské společnosti ADMaiora, kde pracuje jako reklamní textař, grafik, ilustrátor a autor. Kromě naučných vědeckotechnických publikací navrhl a sestavil mnoho dioramatických expozicí pro různá muzea  a návštěvnická centra přírodních parků včetně panelů s výkladem.  Konkrétním příkladem jsou všechny dioramatické modely o světovém životním prostředí v milánském přírodovědném muzeu.

————————————————

Největšího představitele renesance Leonarda Da Vinciho nemusíme představovat. Kromě toho, že namaloval slavný obraz Mona Lisa, stvořil řadu pozoruhodných vynálezů. A právě šest z nich představují papírové trojrozměrné modely.

Nejpozoruhodnější vynálezy renesančního génia Leonarda da Vinciho ožívají na stránkách knihy díky mistrovským dílům papírového inženýrství. Publikace představuje šest z nich: ornitoptéru, obrněný bojový vůz, samohybný vozík, mechanického rytíře, lva a ptáka. Trojrozměrné papírové modely vznikly na základě dochovaných Leonardových kreseb a poznámek. Publikace vychází u příležitosti 500. výročí narození tohoto pozoruhodného umělce a vědce.

Ukázky z knihy

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci 1

Leonardo da Vinci: Fantastické vynálezy

Autor: David Hawcock

Počet stran: 26
Vazba: vázaná
Formát: 215×240 mm
ISBN: 978-80-7529-618-4
Doporučená cena: 499 Kč

 

Knihu Leonardo da Vinci: Fantastické vynálezy vydalo nakladatelství Slovart.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFi a Flo
Vědecký i fantastický příběh o skloňování podstatných jmen

Zemanová, Lenka

Portál, 2018

zobrazit info o knizeZábavné učení s Jednorožci

CPress, 2018

zobrazit info o knizeVelcí vynálezci od A do Z

Fogato, Valter

Grada, 2018

zobrazit info o knizeLeonardo da Vinci: Fantastické vynálezy

Hawcock, David

Slovart, 2018

Napsat komentář