Získejte audio vyšetřování případu Hercula Poirota

pet-malych-prasatek-audiokniha-perex
Hercule Poirot je pověstný svým důvtipem a tím, že vyřeší každý případ. Když za ním však přijde Carla Lemarchantová, je chvíli na vážkách. Přeci jen se jedná o případ starý 16 let a všechny stopy jsou dávno pryč. Pustí se i tak do vyšetřování?

Kdo zabil známého malíře?

Detektiva Hercula Poirota oslovuje mladá dáma Carla Lemarchantová – dcera známého malíře Amyase Cralea, kterého před 16 lety měla zavraždit jeho vlastní žena. Ta byla odsouzená na doživotí, ale po roce ve vězení zemřela. Carla se o této rodinné tragédii dozvídá až ve svých 21 letech z  dopisu, který jí její matka zanechala. V  něm ji matka ujišťuje, že onen zločin nespáchala. Carla dopisu věří, proto požádá právě Poirota, aby případ znovu prošetřil. Fakt, že ke zločinu již neexistují žádné hmatatelné stopy, pouze výpovědi a psychologie svědků zláká Poirota natolik, že případ přijímá.

 

Pět malých prasátek

Autorka: Agatha Christie

Vydalo: vydavatelství Audiotéka.cz
Interpret: Pavel Soukup
Překlad: Pavla Iblová, Matouš Ibl
Délka: 8 hodin 39 minut
Vydáno: 1/2019

Přečtěte si více o audioknize Pět malých prasátek, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

audiotekaCZ_logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

O autorce

Agatha Christie je stále vládnoucí hvězdou detektivních románů a také světově nejznámější spisovatelkou všech dob, které se v počtu prodaných knih vyrovnal snad jen William Shakespeare. Narodila se v roce 1890 a vyrůstala v typicky viktoriánské rodině. V Paříži vystudovala hudbu. Místo kariéry zpěvačky se ale rozhodla pro psaní detektivních příběhů. Provdala se za Archibalda Christieho a v průběhu první i druhé světové války pracovala jako dobrovolná sestra a lékárnice – zde také získala zkušenosti s léky a jedy, které později využila při psaní svých detektivek. Později po smrti své matky se nervově zhroutila a přesně v té době došlo k jejímu jedenáctidennímu zmizení, které není dodnes úplně vysvětleno. Na motivy jejího zmizení vznikl i film Agatha (1979).
(Zdroj informací: společnost Audiotéka.cz)

 

Vyhrajte audioknihu Pět malých prasátek

Carla Lemarchantová konečně dosáhla plnoletosti, ovšem to s sebou v jejím případě nese kromě radostí i velké odhalení. V rámci dědictví se k ní totiž dostane i dopis od matky, ze kterého se dozvídá o staré rodinné tragédii, během které zemřel Carlin otec Amyas Crale a z vraždy byla obviněna právě jeho žena. Ta však tvrdila, že zločin nespáchala, a Carla se rozhodne, že s pomocí vyhlášeného detektiva Hercula Poirota odhalí pravdu. Podaří se jim to? To si poslechněte v audio verzi detektivky Agathy Christie, kterou namluvil Pavel Soukup.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu Pět malých prasátek vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Pět malých prasátek
probíhá od 26. ledna do 8. února 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy Pět malých prasátek

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePět malých prasátek
Audiokniha

Christie, Agatha

Audiotéka.cz, 2019

Napsat komentář