Nenechte si ujít v týdnu od 21. do 27. ledna 2019

nenechte_si_ujit
Zimní večery jsou dlouhé a brzo je tma – pro knihomoly je to ale čas jako stvořený pro knihu. Příští týden se bude křtít nová kniha Tomáše Sýkory, ale zajít můžete také na další LiStOVáNí.

Kromě toho se v Pardubicích můžete setkat se spisovatelkou Olgou Stehlíkovou či zajít do Ostravy na besedu s Danielou Kovářovou.

Začneme ale akcí pro děti. Ta se koná v pondělí 21. lednaMěstské knihovně v Jihlavě. Od 15.30 mohou děti od 7 do 13 let přijít na Kniháčkovo počteníčko. Bude se číst z knížek Kláry Smolíkové, ale děti si také vyzkouší hádankolamy a vyrobí si záložky do knihy. Počet míst na akci je omezený, děti je tedy nutné přihlásit.

Ve středu 23. ledna se v ostravském Domě knihy uskuteční beseda s advokátkou a spisovatelkou Danielou Kovářovou. Autorka je velice pilná, vydala už celkem čtrnáct knih a o té poslední, Jak chovat muže, bude povídat právě na středeční akci. Tato vtipná kniha o životě s muži je doplněna i citáty veřejně známých pánů – Mirka Topolánka, Richarda Krajča či Radima Uzla. A právě posledně jmenovaný se zúčastní i ostravské akce. Vše začíná v 16.00.

Přesuneme se do hlavního města. Ve středu 23. ledna bude v pražském Paláci knih Luxor pokřtěna kniha Tomáše Sýkory Vůně moci – politický thriller z českého prostředí. Kmotrem knihy bude moderátor a publicista Aleš Cibulka a mezi hosty večera bude i Petr Kužel, emeritní prezident Hospodářské komory ČR. Akce začíná v 17.00.

V Praze ještě zůstaneme, ve středu 23. ledna se koná akce i v Městské knihovně. Na pobočce Prosek proběhne setkání nazvané O knížkách nad šálkem čaje. Dozvíte se, na které knižní novinky se můžete v knihovně těšit, a kdo ví, třeba díky tomu získáte i novou inspiraci, co číst příště. Rozhodně ale půjde o pohodově strávený podvečer. Začátek je naplánován na 17.00.

Také Krajská knihovna v Pardubicích se zapojila do projektu Spisovatelé do knihoven, který si klade za cíl propagovat současnou českou literaturu. Díky tomu se ve čtvrtek 24. ledna můžete setkat se s básnířkou Olgou Stehlíkovou. Mezi její dílo patří například sbírky Týdny (za kterou získala cenu Magnesia Litera za poezii v roce 2015) či experimentální titul Vejce. Více o ní i jejím díle se ale už dozvíte přímo na setkání v Pardubicích, které začíná v 17.00.

Náš týdenní přehled zakončíme pozvánkou na neděli 27. ledna do třinecké knihovny. V 17.00 zde začíná scénické čtení LiStOVáNí. A na kterou knihu se můžete těšit tentokrát? Listovat se bude titulem Michala Kašpárka Hry bez hranic, který vypráví o programátorovi Filipovi. Ten se živí vývojem návykových her a těžbou osobních dat. Autor v knize předkládá mrazivý, ale také vtipný pohled na generaci Y. Hrají Věra Hollá a Jiří Ressler.

  Na další literární akce se podívejte do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář