Zaměřeno na dívky

divka-cte
Být dívkou má mnoho výhod. Jednou z nich je možnost přečíst si kouzelné příběhy z dívčího světa, seznámit se s princeznami či se inspirovat ženami, kterým se podařilo stát se výjimečnými a zapsat se do dějin.

Dvě princezny, dvě odlišné povahy a jeden zámeček. To, co se zpočátku zdá jako zlý sen, nakonec přeroste v kamarádství. Stačí jen trochu snahy a hned jsou hádky zažehnány.

Dobrodružství dvou urozených princezen, které spolu tráví tři dny na opuštěném loveckém zámečku, zprvu hrozí katastrofou. Královské slečny mají totiž velmi rozdílnou povahu i různé názory, takže hádky mezi nimi jsou na denním pořádku. Pobyt na odlehlém místě je ale nakonec natolik sblíží, že se z nich stanou velké kamarádky.

Ukázka z knihy

Ve dvou malých královstvích panovali králové Zvonimír a Mikulda Čtvrtý. Oba měli mírumilovnou povahu. Ani jeden z nich netoužil po větší moci ani majetku, než měli, upřednostňovali klid a mír. Dbali na to, aby v jejich zemích byl pořádek a klid, a tak se lidem v obou královstvích žilo dobře a své osvícené panovníky měli rádi. (str. 7)

Pohadkar o princeznach

Pokud vás příběh zaujal, můžete si přečíst jeho pokračování.

Pohádkář: O princeznách

Autor: Hynek Klimek
Ilustrovala: Zdeňka Študlarová

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-271-0880-0
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Pohádkář: O princeznách vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Dějiny píšou i ženy! Nevěříte? Kniha, která představí příběhy padesáti významných žen, vás přesvědčí. Seznámíte se s životními příběhy vědkyň, umělkyň, prostě hrdinek napříč společností. A třeba vás inspirují…

Zdálo by se, že dějiny většinou píší muži: mocní králové, neohrožení dobyvatelé, vítězní vojevůdci a velcí státníci. Ale po celou dobu naší existence se na chodu světa výrazně podílel i bezpočet dívek a žen a je načase, abychom si připomněli, že historii psali a píší nejen muži, ale také ženy!
Tahle knížka vzdává hold padesáti skvělým ženám a dívkám z celého světa, napříč letopočty. Dokázaly totiž výjimečné věci, vzepřely se zavedeným pořádkům a společenskému očekávání a ukázaly, jak je možné měnit svět k lepšímu. Zatímco činy některých z nich byly po zásluze oceněny, jiné se uznání za svého života nedočkaly.
Některé stanuly v čele národa nebo hnutí a vedly lidi směrem, který považovaly za správný, i když za své přesvědčení byly často vězněny a někdy zaplatily i životem. Jiné byly nadané umělkyně, které se zapsaly do dějin svými tvůrčími činy a silou osobnosti. Další z obdivuhodných žen zasvětily život pomoci potřebným. Vědkyně, o nichž tu budete číst, zase přispěly – i přes všeobecně rozšířené přesvědčení, že svět vědy je vyhrazený pouze mužům – k objasnění mnoha velkých záhad tohoto světa. A konečně se dočtete i o hrdinkách, které se nevzdaly svého přesvědčení a zásad ani tváří v tvář opravdu velkému zlu a nebezpečí. A to všechno proto, aby se na tomto světě v budoucnu žilo lépe.
Máš také nějaký svůj sen? Změnit naděje a sny v realitu, otřást světem, občas obnáší i „zatřást“ sama sebou. Tak se neboj a jdi si za svým!

Ukázka z knihy

Pribehy pro holky ktere se neboji byt vyjimecne 1

Pribehy pro holky ktere se neboji byt vyjimecne

Příběhy pro holky, které se nebojí být výjimečné

Autorka: Katherine Halligan
Přeložila: Lucie Kellnerová Kalvachová
Ilustrovala: Sarah Walsh

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 250×290 mm
ISBN: 978-80-882-7642-5
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Příběhy pro holky, které se nebojí být výjimečné vydalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s.., kde najdete i další ukázky.

O autorce

Katherine Halliganová vystudovala umění, literaturu, historii a jazyky. Miluje cestování a napsala přes 100 knih pro děti. Žije v Kalifornii se svým manželem a dvěma dcerami.

————————————————

Ema a jednorožec Keira se už počtvrté vrací na scénu. Tentokrát nebudou muset zachraňovat Říši snů, ale Eminu maminku, která onemocněla. Podaří se jim nalézt lék?

Ema není jen tak obyčejná dívka a nemá stejné starosti jako její vrstevnice. Je totiž Vyvolená a spolu s nádherným bájným jednorožcem Keirou zachraňují Říši snů. Teď musí Ema řešit další záhadu. Její maminka onemocněla, a i když všechny příznaky ukazují na obyčejnou chřipku, Ema díky napojení na Keiru a celou Říši snů moc dobře ví, že je za tím něco jiného. Je třeba najít lék, který mamince pomůže. Dokážou ji Ema s Keirou zachránit?

Ukázka z knihy

Ema a jednorozec zazracny lektvar

Doporučujeme

Nenechte si ujít předchozí dobrodružství Emy a jejího jednorožce:

zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize

Ema a jednorožec: Zázračný lektvar

Autorka: Oldřiška Ciprová
Ilustrovala: Lenka Němcová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 140×195 mm
ISBN: 978-80-271-2059-8
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Ema a jednorožec: Zázračný lektvar vydalo nakladatelství Grada. A nezapomeňte na ukázku.

O autorce

Oldřiška Ciprová dělá všechno naplno. Když závodí v běhu nebo triatlonu, ráda vítězí. Když se věnuje režii vlastních scénářů na divadle, žije každou maličkostí, která se odehraje na pódiu. Miluje zvířata, a tak má ve svém malém domku velkého psa a dvě kočky. A stejně tak je to s jejím psaním – dělá to s láskou, plným nasazením a vždycky s myšlenkou na své čtenáře. Kromě dětské  tvorby se věnuje i historickým románům. Mezi její díla patří např. Nevěsta železného králePrincezna veronská – nevěsta knížete BoleslavaHříšná královnaDoubravka PřemyslovnaZhubni a nezblni!

Zdroj informací: nakladatelství Grada

O ilustrátorce

Lenka Němcová vystudovala Západočeskou univerzitu v Plzni. Výtvarný obor ukončila diplomovou prací z malby. Poté nastoupila na Střední školu uměleckou a řemeslnou v Praze, kde učí předmět výtvarná výchova, monumentální malba a dějiny umění. Láska k malování obrázků se spojila s mateřstvím, a to už byl jen krůček k ilustrování dětských knih. Je maminkou dvou malých holčiček, pro které ráda vymýšlí příběhy a maluje obrázky. Má ráda pohádkové knížky, pohádkové bytosti a svět fantazie. A nejraději má neděli, kdy lenoší se svými holkami v posteli, prohlížejí si spolu pohádkové knížky a mlsají čokoládu. Její motto: Sněte sny! Jaké budete mít sny, takoví budete. Je autorkou knihy Nelinka: Deník štěněte a Nelinka: Štěňátko na cvičáku.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Hlavní hrdinka Kiki má stále napilno, jelikož má dobré a velké srdce. Kromě školy ji zaměstnává i pomoc opuštěným zvířatům a kamarádům. Dokáže to vše zvládnout, nebo se nevyhne blížící katastrofě?

Kiki se rozhodně nenudí. Pořád se něco děje, ať už je to škola, projekt v útulku pro opuštěná zvířata, nebo pomoc ochrnuté kamarádce Rose, která nádherně kreslí. Do toho ještě musí vyřešit velký problém, který trápí Benniho. Prostě jedno vzrůšo za druhým. Aspoň že tátova pozornost se teď upnula spíše k bláznivým sousedům než k ní.

Ukázka z knihy

„Haló, haló! Jsem tady! Kiki is in the house!“ halekala jsem dva dny nato na kamarádky z Pepper Dollies. Všechny už dorazily. Sešly jsme se u naší nové klubové sestry Rosy v malém krytém bazénu Wondraschkových.
Já jsem zase jednou přišla pozdě, protože a poněvadž jsem ještě musela vysvětlovat tátovi jak to, že se do jeho pracovny od vedle po čase opět derou projevy lidského veselí.
„Rosa pozvala všechny Pepper Dollies na party u bazénu, abychom oslavily její přijetí do našeho holčičího klubu.“ (str. 1)
Přečtěte si i pokračování ukázky.

Kiki, Benni a katastrofa za dveřmi

Autorka: Blanka Minte-König
Přeložila: Jesika Schaft

Počet stran: 168
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7543-851-5
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Kiki, Benni a katastrofa za dveřmi vydalo nakladatelství Alpress.

O autorce

Blanka Minte-König je německá autorka, která pochází z Berlína, dnes profesně působí v Braunschweigu a na zdejší odborné vysoké škole se věnuje literární pedagogice. Vždy se zajímalo o děti a mládež, proto tuto problematiku sleduje i ve vědecké, učitelské a spisovatelské práci. Napsala řadu knížek pro dívky předškolního věku, účastní se projektů dětského divadla, dětské galerie a mateřských škol. Neopomíjí však ani starší mládež.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePohádkář: O princeznách

Klimek, Hynek

Grada, 2018

zobrazit info o knizePříběhy pro holky, které se nebojí být výjimečné

Halligan, Katherine

PRESCO GROUP a.s., 2018

zobrazit info o knizeEma a jednorožec: Zázračný lektvar

Ciprová, Oldřiška

Grada, 2018

zobrazit info o knizeKiki, Benni a katastrofa za dveřmi

Minte-König, Blanka

Alpress, 2018

Napsat komentář