Získejte první část nové série gotických hororů

dum-furii-perex
Když Louisa Dittonová dostane nabídku dělat pokojskou v penzionu Coldthistle House, je nadšená. Brzy si však začne uvědomovat, že tato budova neslouží pouze k ubytování, ale mezi jejími zdmi se dějí temné věci. Přečtěte si, co zde hosty čeká.

Poslední soud v Coldthistle House

Louisa Dittonová je osamělá a plachá. Poté, co utekla ze školy, kde byly kruté tresty na denním pořádku, je nadšená, když se seznámí se starou ženou, která jí nabídne místo pokojské v penzionu. Brzy po příjezdu do Coldthistle House si však Louisa začne uvědomovat, že záhadný majitel penzionu, pan Morningside, poskytuje svým hostům mnohem víc než jen ubytování. Ve skutečnosti je tento dům místem soudu a pan Morningside a jeho zaměstnanci vykonávají nad hosty svou vlastní temnou verzi spravedlnosti. Nad hosty, jejichž hříchy považují za neodčinitelné.

Louisa se začne bát o mladého muže jménem Lee, který se svou neobyčejnou laskavostí od ostatních hostů výrazně odlišuje. Louisa si uvědomuje, že je možná na ní, aby ho před tak hrozivým koncem uchránila. Ale jak může Louisa vědět, komu v tomto domě plném klamu a lží věřit?

Kniha je doplněna příznačnými ilustracemi a fotografiemi, které oživují podivný svět, ve kterém je hranice mezi lidmi a duchy opravdu tenká.

 

Dům fúrií

Autorka: Madeleine Rouxová

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Bronislava Grygová
Počet stran: 391
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2018
ISBN: 978-80-7565-384-0

Přečtěte si více o knize Dům fúrií, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si také prolistovat krátkou ukázku.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

Ukázka z knihy

Jmenuji se Louisa Rose Dittonová. Pracuji a bydlím v Coldthistle House, v domě pro strávníky a pocestné. V domě, který vlastní Ďábel.
Obvyklou reakcí, a kdysi i mou vlastní, je rozhořčené zalapání po dechu, pokud máte morální zásady, anebo nedůvěřivé uchichtnutí, pokud je vaše přesvědčení jiné. Ale ujišťují vás – přísahám vám – že tomu tak je. Ďáblovi patří tento dům a všichni, kdo v něm žijí a pracují. Patří mu zdi a zahrady. Jídlo, které nám slouží za obživu, a sladkosti, které máme pro radost – všechno patří jemu a on nám to dává, jak se mu zlíbí.
Není to tak těžký život, pro někoho, kdo je jako já. Vyvrhel, cizinec, někdo by řekl parchant. My všichni v Coldthistle House jsme zvláštní a prokletí, a den ode dne jsme prokletější a divnější. Jediným požadavkem na to, aby vás tu zaměstnali, je odvádět svou práci pořádně a bez reptání. Já jsem tu jako služebná a pokojská. Vítám naše hosty. Uklízím jejich pokoje. A když předčasně a neodvratně skonají, uklízím ten nepořádek. (str. 12)

 

O autorce

madeleine-rouxovaMadeleine Rouxová je autorkou bestsellerů knižní série Asylum (Asylum, Sanctum a Katakomby), která byla prodána do jedenácti zemí světa. Narodila se v Minnesotě, absolvovala studium kreativního psaní na Beloit College ve Wisconsinu. V současnosti žije v Seattlu, ve státě Washington.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Dům fúrií

Pan Morningside a jeho zaměstnanci jsou pevně přesvědčeni, že hříchy hostů penzionu Coldthistle House jsou neodpustitelné, a proto si zaslouží náležitý trest. Pokojská Louisa Dittonová si je však jistá, že muž jménem Lee zde musí být omylem, protože svou laskavostí mezi ostatní vůbec nezapadá. Jenže jak to panu Morningsideovi dokázat, když je posedlý svou vlastní temnou verzí spravedlnosti? Louisa tuší, že sama to nedokáže, je však v celém domě vůbec někdo, komu může věřit? Zjistěte to spolu s ní v první části nové série gotických hororů od Madeleine Rouxové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dům fúrií vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dům fúrií
probíhá od 9. do 22. ledna 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 hororové knihy Dům fúrií

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDům fúrií

Rouxová, Madeleine

Jota, 2018

Získejte první část nové série gotických hororů - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Fanda82 napsal:

    Děkuji za knihu Dům Fúrií, přinesl jsem ji do domu s Fúrií:)

Napsat komentář