Zahrajte si o azyl pro lidi prchající před minulostí

mesto-ztracenych-perex
Každý z obyvatel města Rockton má ve své minulosti něco, před čím chce utéct a co chce utajit, a právě proto zde žije. Tato odloučená komunita v kanadské divočině totiž nabízí skvělý úkryt. Ovšem ne všichni, kdo zde žijí, jsou nevinnými obětmi.

Útěk do pustiny

Casey Duncanové je osmnáct, studuje na policejní akademii a těší se, jak si splní sen stát se policistkou a vyšetřovat ty nejzapeklitější případy. Ale jediný večer jí změní život navždy. Ji a jejího přítele Blainea přepadne pouliční gang. Blaine uteče, ale Casey skončí v kómatu a prodělá dlouhé léčení. Znovu se setkává s Blainem a ve vypjatém okamžiku ho zastřelí. Kromě terapeutů přizná svůj čin pouze kamarádce Dianě.

Po letech je z Casey úspěšná policistka, řeší ty nejzávažnější násilné zločiny a vypadá to, že se vyrovnala se vším, co ji potkalo. Má přítele, pomáhá Dianě, kterou pronásleduje násilnický bývalý manžel, a věnuje se hlavně práci, dokud nepřijde Diana s tím, že se doslechla o městě Rockton, jež přijímá lidi na útěku, kteří se potřebují zbavit dosavadního života. A to Dianu láká, takže přemluví Casey, aby si o pobyt v tomto městě zažádaly obě.

Znamená to život uprostřed kanadské divočiny, v podmínkách prvních osadníků, s minimem moderních vymožeností. Ale i v tak malé a odloučené komunitě, kde každý má nějaké temné tajemství, dochází ke zločinům, a tak se Casey ihned ujímá práce detektiva a začne vyšetřovat nejen vraždu, ale i podivná zmizení.

 

Město ztracených

Autorka: Kelley Armstrong

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Překlad: Martina Šímová
Počet stran: 400
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 10/2018
ISBN: 978-80-760-1033-8

Přečtěte si více o knize Město ztracených, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A prohlédněte si také několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Stačí, když na to jen pomyslím: kluk odtržený od rodiny, od života, na nějž byl zvyklý…
Zkrátka a dobře ho unesli. Jenže to není tak jednoduché, protože Daltonovi upřímně věřili, že dělají správnou věc, zachraňují dítě ze spárů divochů a dávají mu šanci na lepší život. V mnohém to lepší život i byl, a právě tady se to komplikuje. Jaký to pro Daltona musel být pocit? Když si v dospělosti uvědomil, že ho unesli… a že mezitím začal své únosce mít rád a považovat je za rodiče?
Je to složité, a tak se zatím spokojím s hloupou karetní hrou. Ta ale jednou skončí, stejně jako koláč a kafe. Anders odejde, a když je pryč, Dalton vyrazí z ložnice. „Zamknu přední dveře.“
„Až půjdeš, že jo?“ (str. 355)

 

Vyhrajte knihu Město ztracených

Casey Duncanové se splnil sen, když se stala policistkou a vyšetřuje ty nejzávažnější násilné zločiny. Jenže než se vypracovala, sama se stala obětí a později i pachatelkou v podobném případu, jaké po několika letech dnes a denně řeší. Sice nikdy nebyla usvědčena, takže její trestní rejstřík je čistý, ovšem o jejím svědomí se totéž říci nedá. Casey proto příliš dlouho neváhá, když se jí naskytne možnost svého dosavadního života se zbavit přestěhováním se do města Rockton. Místní obyvatelé však nejsou zdaleka tak nevinní, jak by se navenek mohlo zdát, proto se Casey ujme práce detektiva a s minimem moderních vymožeností musí vyřešit množící se zmizení za podivných okolností, a dokonce i vraždu.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Město ztracených vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Město ztracených
probíhá od 6. do 12. ledna 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 thrillery Město ztracených

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMěsto ztracených

Armstrong, Kelley

Vyšehrad, 2018

Napsat komentář