Co se pod stromeček nevešlo…

knihy
Vánoční svátky jsou za námi, a pokud byl Ježíšek na knižní nadílku skoupý, tak nemusíte zoufat. Z dnešní nabídky si vybere každý bez ohledu na věk či pohlaví. Knih není přece nikdy dost a každý příběh člověka obohatí. 

Autor v jedné knize skloubil různé žánry a čtenář může zároveň sledovat dvě dějové linky – Příběh Čtenáře a Čtenářky a pak úvodní kapitoly deseti románů, které se vzájemně proplétají.

Román Když jedné zimní noci cestující je rafinovaným beletristickým dílem, je to „kniha o knihách“, i o sobě samé. Kombinují se zde dvě narativní linky – tou první je příběh Čtenáře a Čtenářky, druhou tvoří úvodní kapitoly deseti románů, které se mezi sebou rozmanitými způsoby proplétají, a tím vyvolávají napětí a neustále živí čtenářovu zvědavost. Calvinovi se tak do struktury jednoho románu podařilo zakomponovat fragmenty různých prozaických žánrů, které napodobuje a paroduje. Četba této neobvyklé knihy vyvolává otázky po vztahu „psaného“ a „nepsaného“, literatury a skutečnosti či autora a čtenáře, ale zároveň se stává zábavným literárním dobrodružstvím.

Když jedné zimní noci cestující

Autor: Italo Calvino
Přeložil: Jiří Pelán

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 142×206 mm
ISBN: 978-80-7363-833-7
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Když jedné zimní noci cestující vydalo nakladatelství Dokořán. Více o knize se dozvíte v našem článku a nevynechejte ani ukázku z knihy.

————————————————

Podle doktorů zbývá hlavní hrdince pouhých šest měsíců života. I když už je Nahíd přes padesát let, přesto cítí vztek. A to hlavně kvůli tomu, že celý život přežívala a nenaučila se žít… Podaří se jí to napravit?

V přímočaře a bez obalu napsaném románu se autorka ptá, co vlastně předáváme svým dětem? Co dlužíme svým milovaným? A existuje svoboda, pokud přijdeme o kořeny? Nahíd zbývá šest měsíců. Nebo to aspoň říkají doktoři. Padesát jí už bylo a dobře ví, co je to ztráta. Ale teď, když stojí na prahu vlastní smrti – a když se právě dozvěděla, že její dcera Árám je poprvé těhotná – plní Nahíd doposud nepoznaný a dlouho potlačovaný vztek. Život doma v Íránu i po útěku ve Švédsku se vždy řídil jediným pravidlem – přežít za každou cenu. Nikdy se ale neměla příležitost naučit, co to znamená prostě jen žít.

To jsme byli my

Autorka: Golnaz Bonde
Přeložila: Jana Holá

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 140×185 mm
ISBN: 978-80-257-2596-2
Doporučená cena: 248 Kč

 

Knihu To jsme byli my vydalo nakladatelství Argo.

————————————————

J. D. Robb alias Noru Robertsovou zajisté zná každý fanoušek detektivních a romantických románů. Děj další detektivky se bude točit kolem smrti klepny. Bohužel ale ne všechny informace byly pohřbeny spolu s ní… Přichází další díl ze série s Evou Dallasovou jako hlavní hrdinkou.

Řízením osudu se stane Eva Dallasová svědkem násilné smrti Larindy Marsové, profesionální klevetnice a nebezpečné vyděračky, která už výměnou za své mlčení sedřela z kůže celou řadu vlivných lidí. Při vyšetřování její smrti získává Eva šokující informace, které měly být raději pohřbeny spolu s Larindou.

Se mnou si nezačínej

Autorka: J. Robb
Přeložil: Zdík Dušek

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7543-729-7
Doporučená cena: 329 Kč

 

Knihu Se mnou si nezačínej vydalo nakladatelství Alpress. A nezapomeňte si přečíst ukázku.

————————————————

Začtěte se do příběhů, které jste možná zažili na vlastní kůži, ale nepřikládali jste jim hlubší význam. Díky Eduardovi Martinovi načerpáte pozitivní myšlení a naději.

Eduard Martin zachycuje radostné i smutné příběhy lidí do krátkých vyprávění, která věrně předává svým čtenářům. Vše, co život přináší, přijímá jako možnost projevit druhému člověku lásku, usmát se, potěšit, ale také se podělit o své zkušenosti a jejich poselství. Z jeho příběhů prosvítá naděje, kterou potřebuje každý z nás.

Chcete se dostat do ráje?

Autor: Eduard Martin

Počet stran: 232
Vazba: brožovaná
Formát: 120×160 mm
ISBN: 978-80-7566-085-5
Doporučená cena: 279 Kč

 

Knihu Chcete se dostat do ráje? vydalo Karmelitánské nakladatelství, kde najdete i ukázku z knihy.

————————————————

Být mužem s sebou nese určité závazky. Pravý muž by měl umět řadu základních chlapských věcí, jako např. uvázat si kravatu, vyměnit pneumatiku či kopnout do míče. Pokud to neumíte, nezoufejte! S pomocí příručky se vše naučíte jedna dvě.

Díky 100 praktickým návodům zvládnete krok za krokem vše, co dnešní mladý muž potřebuje vědět, což zahrnuje třeba jak:

  • používat kolínskou
  • zacházet s kreditní kartou
  • oslovit dívku
  • naplánovat rande
  • napsat životopis
  • požádat o doporučení
  • umýt koupelnu
  • kopnout do míče
  • vyměnit pneumatiku
  • se chovat při policejní kontrole
  • složit košili
  • uvázat kravatu
  • ugrilovat steak
  • vyčistit ucpané umyvadlo
  • nahodit pojistky

Buď chlap. Příručka opravdového muže

Jak připravit vynikající steak, vyměnit propíchnutou pneumatiku, udělat dojem na holku a 97 dalších dovedností, které potřebuješ
Autor: Jonathan Catherman

Počet stran: 280
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-0833-6
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Buď chlap. Příručka opravdového muže vydalo nakladatelství Grada. Seznamte se s knihou blíže díky ukázce.

————————————————

Prázdniny Artura a Báry naberou nečekaný směr, když se rozhodnou vypátrat, proč zmizela filmová hvězda v podobě slavného koně. Podaří se jim odhalit pachatele dříve než policii?

Letní prázdniny Artura a Báry nabraly nečekaný směr, když kamarádi vyslyšeli prosbu Bářina strýce, aby za ním urychleně přijeli. Z bývalého statku strýc vybudoval vyhlášenou stáj. Kromě svých koní zde poskytuje ustájení i pro koně jiných majitelů. Dokonce si ho vybrala slavná kaskadérka, aby se zde přes léto postaral o filmovou hvězdu, mohutného kladrubského vraníka. Jenže kůň zmizel.
Tajná dvojka A + B i se psem Šerlokem se okamžitě ujímá případu. Dokážou vypátrat koně dřív, než bude nutné nahlásit zmizení policii? Kdo by mohl mít zájem ukrást tak speciální zvíře?
Na čtenáře čeká nejen napínavý detektivní příběh, ale na konci každé kapitoly také úkoly, které otestují jejich logické myšlení a také pozornost, úkoly totiž souvisejí s danou kapitolou.

Případ ztraceného koně

Autoři: Jiří Procházka, Klára Smolíková

Počet stran: 150
Vazba: vázaná
Formát: 125×185 mm
ISBN: 978-80-262-1403-8
Doporučená cena: 239 Kč

 

 

Knihu Případ ztraceného koně vydalo nakladatelství Portál. Můžete si prohlédnout ukázky.

————————————————

Sefia a Lučištník se vrací na scénu v druhém díle série Moře inkoustu a zlata. Zatímco Lučištník se mění v drsného a střety vyhledávajícího vojáka, Sefia se snaží odhalit jejich osud pomocí Knihy.

Sefia a Lučištník jsou na útěku. Lučištník však neprchá jen před Gardou, ale i před děsivými nočními můrami. Věří, že se jich zbaví, když se mu podaří osvobodit všechny chlapce, které vtiskovatelé drží v zajetí. A tak bitva střídá bitvu a z laskavého kluka se stává zasmušilý voják, který touží po nových střetech. I když mu Sefia v boji pomáhá, jeho proměna ji děsí. Nepřestává proto studovat tajemnou Knihu. Zjišťuje, že vlákna Lučištníkova osudu jsou propojena se zradou jejích rodičů. Pokud chtějí zabránit válce mezi královstvími, která je na spadnutí, musí zastavit Gardu a zničit její plány…

Mluvčí

Moře inkoustu a zlata 2
Autorka: Traci Chee
Přeložil: Veronika Volhejnová

Počet stran: 456
Vazba: vázaná
Formát: 153×216 mm
ISBN: 978-80-253-3881-0
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Mluvčí vydalo nakladatelství Fragment. Navnaďte se na příběh díky ukázce.

————————————————

Králíci z klobouku Bob a Bobek se tentokrát rozhodli, že na vlastní kůži vyzkouší různé profese. A jak už tušíte, neobejde se bez různých komplikací a zádrhelů…

Nová kniha komiksových dobrodružství známých a oblíbených králíků z klobouku, Boba a Bobka, zavede malé čtenáře na návštěvy u lidí pracujících v různých profesích. Králíci si se svými lidskými kamarády na vlastní „kožešinu“ vyzkoušejí, jaké to je být řidič autobusu, strojvedoucí, zahradník, kuchař, co musí umět lékař a jak náročné je stát se kosmonautem. Oba králíci zažijí i nebezpečí v profesi hasiče nebo vyčerpávající práci herců ve filmu.
Každé ráno se Bobkovi nechce vstávat, a tak ho Bob musí motivovat stále novými a novými zážitky. A protože má Bobek jako obvykle smysl pro komplikace, musí Bob pokaždé zasáhnout a vytáhnout svého parťáka z potíží.

Bob a Bobek na návštěvě

Poznej s nimi různá povolání
Autor: Adam Libor

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 220×280 mm
ISBN: 978-80-271-0736-0
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Bob a Bobek na návštěvě vydalo nakladatelství Grada. Nahlédněte do komiksu prostřednictvím ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdyž jedné zimní noci cestující

Calvino, Italo

Dokořán, 2017

zobrazit info o knizeTo jsme byli my

Bonde, Golnaz Hashemzadeh

Argo, 2018

zobrazit info o knizeSe mnou si nezačínej

Robb, J. D.

Alpress, 2018

zobrazit info o knizeChcete se dostat do ráje?

Martin, Eduard

Karmelitánské nakladatelství, 2018

zobrazit info o knizeBuď chlap. Příručka opravdového muže
Jak připravit vynikající steak, vyměnit propíchnutou pneumatiku, udělat dojem na holku a 97 dalších dovedností, které potřebuješ

Catherman, Jonathan

Grada, 2018

zobrazit info o knizePřípad ztraceného koně

Procházka, Jiří W. – Smolíková, Klára

Portál, 2018

zobrazit info o knizeMluvčí
Moře inkoustu a zlata 2

Chee, Traci

Fragment, 2018

zobrazit info o knizeBob a Bobek na návštěvě
Poznej s nimi různá povolání

Libor, Adam

Grada, 2018

Napsat komentář