Napínavé putování tří králů

Oldrich Selucky_Cesta tri kralu
Oldřich Selucký napsal vánoční příběh pro děti vyprávějící o napínavém a nebezpečném putování tří králů k městu Betlému. Co všechno cestou zažili a s čím se museli potýkat?

Cizokrajná roucha, turbany, velbloudi… Do pokojné krajiny u Betléma přicházejí tři králové. Tisíce lidí uviděly zářivé znamení na nebi – ale jen Kašpar, Melichar a Baltazar se vydali na dobrodružnou cestu za hvězdou. Během putování čelí tito muži nebezpečím na moři i v poušti: o život jim ukládají piráti, bezohlední vládcové i jejich vojáci. Přesto tři mudrci – a s nimi i jejich mladí průvodci – přinášejí všude pomoc a naději. Než s nimi dospějeme do samotného Betléma, poznáme, o čem hovoří znamení velké hvězdy a v čem spočívá tajemství Vánoc.

 

Cesta tří králů

Autor: Oldřich Selucký

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 218×218 mm
ISBN: 978-80-7566-084-8
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Cesta tří králů vydalo Karmelitánské nakladatelství.

 

Ukázka z knihy

„No tohle, no tohle, já tomu dítěti nerozumím ani slovo,“ mumlal zděšeně kapitán. „Melichare, člověče, příteli, kdo je teď u vás doma ta učenější polovina, ty nebo tvoje dcera?“
Jak se dalo čekat, Melichar jen výmluvně pokrčil rameny. Kapitán se proto obrátil přímo na Melilu: „Smím se zeptat, učená slečno, kam s váženým panem otcem otočíte příď svý lodi, až přeplujeme tohleto moře?“

„Podívejte!“ volá Melila.„Hvězda nám ukazuje cestu! Musíme plout za Hvězdou, kapitáne Majáku!“
Kapitán zkameněl. Cože? Vést svou loď rovnou čarou na ostré útesy, skryté pod hladinou? „To raději popluji do horoucích pekel!“ křičí kapitán Maják.
„Ne, příteli! Ne!“ Moudrý Melichar je skokem u kapitána a svírá mu ruku. „Melila má pravdu. Musíme věřit veliké Hvězdě! Nech se vést jejím světlem. Jinak zahyneme!“

 

Oldřich Selucký

seluckyOldřich Selucký (* 1955) vystudoval v Praze Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy, v Rakousku a ve Francii studoval klasické jazyky, filozofii a teologii. V letech 1990–1993 přednášel na Pedagogické fakultě UK filozofii a etiku. Napsal scénáře k televizním a rozhlasovým dokumentům a k několika dětským animovaným filmům. V Karmelitánském nakladatelství mu vyšla kniha pro děti Pavel, dobrodruh víry (2004), za kterou získal Cenu amerických vydavatelů křesťanské literatury. Do doby cyrilometodějské mise jsou zasazeny dobrodružné příběhy Strážce ohně (KNA 2012) a Vojmírova cesta (KNA 2013), obrácení svatého Františka zachytil románem Vzpoura v Assisi (KNA 2014). Kniha Bitva na řece Pádu (Portál 2015) získala nominaci na prestižní ocenění za literaturu pro mládež Zlatá stuha. Selucký je také autorem knihy Bratr Dominik (KNA 2016).

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek Karmelitánského nakladatelství.


Karmelitánské nakladatelství se svojí nabídkou orientovanou na křesťanskou literaturu působí na knižním trhu od roku 1991. Dosud bylo pod jeho hlavičkou vydáno více než 1500 titulů. Nejdůležitější součástí jsou edice věnované duchovnímu životu, mezi nejúspěšnější patří Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život. Z kmenových autorů jmenujme např. Vojtěcha Kodeta nebo Kateřinu Lachmannovou.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCesta tří králů

Selucký, Oldřich

Karmelitánské nakladatelství, 2018

Napsat komentář