Přírodní lékárna ve vaší kuchyni

Alchymie bylin 1
Trápí vás neduhy či nemoci spojené se zimou? A chtěli byste zkusit alternativní léčení? Stačí zajít do kuchyně, kde se ukrývá přírodní lékárna. Připravte si ze základních ingrediencí léčivé a chutné pokrmy, které vám pomohou od zdravotních obtíží.

Víte, že se ve vaší kuchyni skrývá skvěle zásobená přírodní lékárna?
Ingredience, které máte doma, vám mohou pomoci při zažívacích potížích, oslabené imunitě, chřipce, nachlazení, bolestech hlavy, stresujícím dni nebo bezesné noci.
Místo tabletek vyzkoušejte třeba: skořicový čaj na utišení bolavého krku, česnekový hummus na podporu imunitního systému, zázvorovo-citronový čaj na příznaky nachlazení a chřipky, kajenský balzám na bolavé svaly, kardamomový dort s čokoládovou pěnou pro zdravé srdce, klenici kořeněné ledové kávy s antioxidačními vlastnostmi.
Alchymie bylin vám ukáže, jak z běžných ingrediencí připravit léčivé pokrmy a přípravky. Z obyčejných dochucovacích přísad se stane vaše osobní kuchyňská lékárnička. Používání bylinek se často zdá složité a drahé, ale tahle kniha nabízí způsob, jak se do toho pustit snadno a levně, třeba jen tak mimochodem při vaření večeře.
Průvodkyně Rosalee de la Foretová vám ukáže, jak vlastnosti jednotlivých rostlin přiřadit ke konkrétní osobě, a přistupovat k léčbě a zdraví individuálně.
Využívejte přírodní lékárnu pro zdraví celé rodiny!

Ukázka z knihy

Jedna ze zásad bylinkářství vychází z toho, že většina chronických chorob má svůj původ ve špatném trávení. Když nemůžete jídlo přeměnit na živiny, které tělo potřebuje, jak byste mohli být zdraví? Spousta kuchyňských bylinek se vlastně používá už tisíce let nejen proto, že dobře chutnají, ale také proto, že napomáhají trávení. (str. 3)

Alchymie bylin 1

Alchymie bylin

Přírodní lékárna ve vaší kuchyni
Autorka: Rosalee de la Foretová
Přeložila: Johana Tkáčová

Počet stran: 362
Vazba: vázaná
Formát: 200×237 mm
ISBN: 978-80-264-2152-8
Doporučená cena: 890 Kč

Knihu Alchymie bylin vydalo nakladatelství CPress. A nezapomeňte na ukázku.

O autorce

Rosalee de la Foretová je nadšená pomocnice lidí, kteří objevují svět bylinkářství a přírodního zdraví. Je bylinkářkou registrovanou u Amerického bylinkářského sdružení a vedoucí vzdělávací sekce na webu LearningHerbs. Také je autorkou online kurzů The Taste of Herbs (Chuť bylinek), Herbal Cold Care (Bylinkami proti nachlazení) a Apothecary: The Alchemy of Herbs Video Companion (Lékárník: Videoprůvodce alchymií bylin). Když zrovna není ponořená v bylinkách, fotí přírodu, jezdí na kajaku se svým manželem nebo si v hamace čte dobrou knihu.

Zdroj informací: Albatros Media


Nakladatelství CPress pružně reaguje na vzrůstající popularitu oborů v oblasti odborné a populárně-naučné literatury. Systematicky tak rozšiřuje svou knižní nabídku zejména v oblastech knížek pro nejmenší, cestování, historie a military, hobby, auto-moto, zdraví a životní styl, příroda a zahrada, umění a kultura a technika a věda.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAlchymie bylin
Přírodní lékárna ve vaší kuchyni

Foretová, Rosalee de la

CPress, 2018

Napsat komentář