Aktivní v každém věku

Nesmrtelni
Věk je pouze číslo. To dokazují rozhovory Miloše Zapletala, který si do „horkého křesla“ pozval významné české osobnosti, jejichž věkový průměr je 86 let. Zjistíte, že být aktivními či věnovat se koníčkům lze i v pokročilém věku.

Kniha Nesmrtelní Miloše Zapletala přibližuje čtenářům aktivity mnoha známých osobností navzdory jejich pokročilému věku. Vybral si 43 slavných „mladých staříků“, jak je nazývá, jejichž průměrný věk je 86 let. V této knize najdete například Zdeňka Svěráka, Karla Gotta, Jiřinu Bohdalovou, Jiřího Suchého, Milana Lasicu a další. Autor knihy si povídal a napsal o současnosti i plánech dalších významných osobností, například o astronomovi Jiřím Grygarovi, dirigentovi Liboru Peškovi, režisérovi Václavu Vorlíčkovi, politikovi Karlu Schwarzenbergovi, světoznámém fotografovi Janu Saudkovi, profesoru Pavlu Pafkovi, anebo o olympijské vítězce Daně Zátopkové. Nesmrtelní dokazují, že v každém věku je možné být aktivní, pracovat, tvořit nebo se věnovat svým koníčkům. Jsou návodem těm, kteří si ve vyšším věku se stárnutím mnohdy nevědí rady.

Ukázka z knihy

Jiří Menzel je svérázný a velmi sympatický muž s duší dítěte. Má rád život. Při mé návštěvě bylo zatopeno v krbu, na stolku stálo připravené dobré víno a od první do poslední chvíle u něho vládla pohoda. Kromě skromnosti a humorné sebereflexe se mi na něm líbí, jak obdivuje svou ženu a váží si jí. Přestože Olga žije s dětmi v jiné domácnosti, pořád se navštěvují, pomáhají si a mají se neobyčejně rádi. Nadšeně ji chválí, jak se skvěle stará o dcery a přitom zvládá pořádat velké výstavy. S jeho aktivností je to podle jeho slov slabší. (str. 15)

Nesmrtelní

Slavní mladí staříci
Autor: Miloš Zapletal

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 170×215 mm
ISBN: 978-80-204-4953-5
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Nesmrtelní vydalo nakladatelství Mladá fronta.

O autorovi

Miloš Zapletal (* 1942) je farmářem. Dříve byl redaktorem, scenáristou, dramaturgem, producentem a prezidentem Miss České republiky.
Postupně byl také manažerem Karla Kryla, Marie Rottrové, Olympicu, Lenky Filipové, Pražského Výběru a Lucie Bílé. Působil jako dramaturg Paláce kultury a sportu Vítkovice, kde založil novodobou Miss. Poté vedl agenturu Art Production K. a později Agenturu Zapletal.
Po prodeji Miss České republiky koupil Farmu Blaník, která se orientuje především na rodiny s dětmi.

Zdroj informací: kosmas.cz


Mladá fronta má dobré renomé ve všech oblastech knižní produkce, především v próze a poezii. Kvalitní knižní tituly najdete nejen v tradičních knižních edicích – KolumbusKvěty poezieModerní světová prózaJednorožecIkarosLidé a Země a Multiřada, ale i v dalších zajímavých mimoedičních projektech.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNesmrtelní
Slavní mladí staříci

Zapletal, Miloš

Mladá fronta, 2018

Napsat komentář