Pohádkové příběhy plné ilustrací

čtoucí dítě - ilustrační
Děj u knih bývá důležitý, ale dětští čtenáři si rádi prohlédnou i ilustrace, díky kterým se lépe mohou lépe vžít do příběhů. A nezáleží na tom, zda se jedná o příhody hrdinů ze světa Disney, statečné Vendulky, detektiva Ťopa či nejistého Honzíka.

Vychází další nejkrásnější kolekce. Tentokrát se můžete těšit na hrdiny ze světa Disney Pixar, jako jsou např. rodina Úžasňáků či hrdinové z filmů Auta nebo Příšerky s.r.o.

Celá parta je zase tady! Blesk McQueen a Burák, Woody a Buzz, Mike a Saly a nejen oni! Vypravte se na neuvěřitelnou cestu do pohádkového světa vašich oblíbených hrdinů a zažijte s nimi veselá i napínavá dobrodružství. Tato úžasná knížka nesmí chybět v knihovničce žádného milovníka disneyovek.

Ukázka z knihy

Disney Pixar Nejkrasnejsi kolekce

Doporučujeme

Máte v oblibě hrdiny pohádek ze světa Disney? Pokud ano, zkuste sáhnout po dalších kolekcích.

zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize

Disney Pixar: Nejkrásnější kolekce


Přeložili: Eva Dejmková, Miloš Komanec, Kateřina Stupková

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 205×282 mm
ISBN: 978-80-252-4305-7
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Disney Pixar: Nejkrásnější kolekce vydalo nakladatelství Egmont ČR.

————————————————

Následující pohádkový příběh zaujme jak dívky, tak i kluky bez ohledu na věk. Vendulka získala schopnost rozumět všemu živému a díky tomu se skamarádí s přírodou. A jelikož to je děvče statečné, zažije řadu menších i větších příhod…

Knížka, kterou teď asi držíte v ruce, je i není pohádka. Dějí se v ní totiž věci, které se ve skutečnosti stát nemůžou, ale i věci, které se ve skutečnosti už dějí, nebo dít můžou…
Jako když se v bohem zapomenuté krajině objeví jezdci s pilami a sekyrami a začnou kácet starou hrušeň. Nejstarší dcera hospodáře Vendulka se jim statečně postaví a i když se jí tak úplně nepodaří jim v tom zabránit, uslyší hlas umírajícího stromu: naber si mou mízu a budeš rozumět všemu živému a ono tobě. A skutečně, veškeré živočišstvo, komáry a hmyzem počínaje, krysami a hady konče, pomůže Vendulce dostat se i z těch nejbeznadějnějších situací. Když se člověk a příroda spřátelí, získají oba.
Správným klukům se určitě bude líbit, jak ptačí letky bombardují svým trusem přesily ozbrojených drábů anebo nafoukané, snobské a naparáděné dvořanstvo. A holky by zase mohlo zajímat, jak to dopadne, když se do Vendulky, vydávající se kvůli většímu respektu za mladíka, zamiluje princezna Miroslava.
A dříve narození by se mohli s úlevou zasmát hlouposti těch, kteří uvěřili slibům stále většího a většího bohatství a zároveň i naznačit potomstvu, jak se takový stále komfortnější a komfortnější život podepisuje na naší matičce Zemi. Mohlo by tak dojít k tomu, co odborníci nazývají „rodinná mezigenerační komunikace“.

Ukázka z knihy

Vypadalo to, že poslední slova rodičům unikla, neboť královna právě vcházela s plnou náručí princových svršků pořízených tajně pro tuto příležitost a navázala na krále: „O to víc bude ten člověk usilovat o tvůj život teď! Jsi nejen následník trůnu, ale i živý důkaz toho, že se zmýlil! A to on nikdy nepřipustí! Nebylo by divu, kdybys přišel nějakou nešťastnou náhodou o život!“ (str. 58)

Vendulka_a_princ

Vendulka a princ

aneb O neporazitelnosti staré hrušně
Autor: Jiří Just
Ilustrátorka: Naďa Wittová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 190×240 mm
ISBN: 978-80-88104-44-5
Doporučená cena: 222 Kč

Knihu Vendulka a princ vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

O autorovi

Jiří Just se narodil ve znamení ryb v roce 1941 v maloburžoazní rodině v Praze. Po absolvování školky, obecné školy, jedenáctileté střední, učňovské ve filmových laboratořích (převýchovný styk s dělnickou třídou), chemicko-technologické vysoké a vojny byl ke svému údivu přijat na katedru dramaturgie a scenáristiky na FAMU, aby byl poté 18 let řádně zaměstnán ve scenáristickém oddělení Filmového studia Barrandov. Zde po něm zůstalo několik filmů, např. S čerty nejsou žerty, Jako jed, Pátek není svátek aj. V roce 1967 v kuchyni utvořil s bratrem Vladimírem, nyní profesorem na FFUK, komickou dvojici mírného antisocialistického odboje v mezích zákona. Po Vítězném Listopadu se rozpustili v bláhovém domnění, že jich nebude už potřeba. Sourozenec se dal na dráhu akademika a publicisty a Jiří Just ještě 6 let působil jako komický a vystupující spolupracovník Jiřího Suchého v divadle Semafor. Jako zchudlý, leč pracující důchodce si přivydělává psaním divadelních her, především komedií, (Záměna, Příběh Coco Chanel a naposledy Manželské štěstí), kterou je ještě nyní, po šesti letech, možné spatřit v divadle Semafor.

Zdroj informací: Agentura Krigl

————————————————

Vydejte se společně s vyhlášeným detektivem Ťopem na cestu kolem světa! Autorka a ilustrátorka v jednom Kateřina Bažantová připravila pro malé čtenáře krásně ilustrovanou „hledací“ knížku. Dokážete společně s Ťopem najít ztracené věci?

Detektiv Ťop je prostě top a ať už zmizí cokoli, brzy zachytí správnou sťopu! Vezměte svoje děti na cestu kolem světa po nejkrásnějších metropolích planety, které v této „hledací“ knížce ztvárnila ilustrátorka Kateřina Bažantová. V každém ze slavných měst se něco (či někdo) ztratilo. Na Ťopovi, mistrovi převleků, a na vás všech teď bude, aby všechno dobře dopadlo! Takže vzhůru na cesty, čeká na vás Káhira, Rio, Londýn a další skvělá místa.

Ukázka z knihy

Pripady_detektiva_Topa

Případy detektiva Ťopa

Autorka a ilustrátorka: Kateřina Bažantová

Počet stran: 16
Vazba: vázaná
Formát: 225×355 mm
ISBN: 978-80-257-2630-3
Doporučená cena: 298 Kč

 

 

Knihu Případy detektiva Ťopa vydalo nakladatelství Argo.

O autorce

Kateřina Bažantová se narodila v Praze, kde vystudovala Výtvarnou školu Václava Hollara a Vysokou školu uměleckoprůmyslovou, obor animovaný film. Ráda kombinuje nejrůznější techniky i média. Propojení filmu, ilustrací a následně i scénografie využila během svého působení v českých televizích, či třeba při spolupráci s divadlem Vosto5. Je členkou umělecké skupiny Hura Kolektiv, a spoluzakladatelkou galerie a sítotiskového studia Hygienická stanice, kterou Hura kolektiv provozoval od roku 2008 na pražských Vinohradech. Od roku 2012 žije trvale v Paříži, kde se věnuje ilustraci, tvorbě knižních obálek a v poslední době i knížek pro děti. V roce 2012 získala na festivalu Komiksfest cenu Arnal, v roce 2013 cenu Muriel, za komiks Pippo, a v roce 2016 získala cenu Akademie SFFaH za nejlepší obálku roku 2015 ke knize Řeky Londýna.

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Honzík má problémy s výslovností – nejdou mu písmenka r a ř a je kvůli tomu nešťastný. Jednoho dne se propadne do kouzelného světa plného zvířátek a postupně zjišťuje, že se nemá za co stydět…

Prázdniny v českých lesích jsou snad nejkrásnější na světě. Zejména v chaloupce s rozkvetlou zahradou, co by kamenem dohodil od rybníka s topoly na hrázi. Honzík by u tetičky Pravoslavy s prapodivným účesem, která sice píše s tolika chybami, že by z toho paní učitelku snad trefil šlak, ale zato vypráví báječné pohádky a snídá žužu, nejraději zůstal bydlet natrvalo. Už proto, že má potíže s vyslovováním r a ř, když je nervózní, a u tety panuje klid a pohoda.
Když se Honzík jednoho dne proboří nohou do dutiny skryté pod pařezem, objeví tam podivuhodný svět obývaný zvířátky. V tomhle světě je na všechno dost času, popíjí se tu čaj z porcelánového servisu, vyprávějí se pohádky, a když je někdo statečný a neohrožený, klidně může mít všechny vady řeči, co jich jen je, nikdo se tím nezabývá. Kdykoli se objeví nějaké nebezpečí nebo narušitel, Honzík a jeho noví kamarádi dají hlavy dohromady a s přehledem situaci vyřeší. A na konci čeká skutečně nečekané překvapení…

Ukázka z knihy

Jako na povel si všechna zvířata na lesní mýtině posedala a polehala na zem, plch lískový odněkud vytáhl faječku z dubové větve a podal ji Petrovi.
Tázavě jsem se na něj zadíval.
„Chtějí, abych jim vyprávěl pohádku,“ zabručel jezevec. „ U Sosny vždycky vyprávím. Ona to má taky ráda.“ (str. 67)

Cernobile prazdniny

A nezapomeňte na další ukázky.

Černobílé prázdniny

Autorka: Lucie Šavlíková
Ilustrovala: Ilona Komárková

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1305-5
Doporučená cena: 275 Kč

Knihu Černobílé prázdniny vydalo nakladatelství Portál.

O autorce

Lucie Šavlíková působí jako nakladatelská redaktorka. Vystudovala obor překladatelství a tlumočnictví na Filozofické fakultě UK a k literárním překladům se ve volném čase ráda vrací. Stála u zrodu několika důležitých projektů podporujících dětské čtenářství. Po létech práce s texty jiných autorů, zejména těch dětských, se rozhodla zkusit štěstí a napsat také něco vlastního. A tak vznikly Černobílé prázdniny, které jsou její literární prvotinou. Žije v Praze, má tři dospělé děti a jednu čokoládově hnědou fenku.

Zdroj informací: nakladatelství Portál


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDisney Pixar: Nejkrásnější kolekce

Egmont ČR, 2018

zobrazit info o knizeVendulka a princ
aneb O neporazitelnosti staré hrušně

Just, Jiří – Wittová, Naďa

Agentura KRIGL, 2018

zobrazit info o knizePřípady detektiva Ťopa

Bažantová, Kateřina

Argo, 2018

zobrazit info o knizeČernobílé prázdniny

Šavlíková, Lucie

Portál, 2018

Napsat komentář