Oslavte Vánoce se svými oblíbenými hrdiny!

Disney_Vanocni sbirka pohadek2
Zajímalo vás někdy, jak tráví nejkrásnější svátky v roce postavy z populárních animovaných filmů od Disneyho a Pixaru? Teď máte možnost to zjistit.

Nakladatelství Egmont v minulosti vydalo již mnoho příběhů ze světa Walta Disneyho, některé dokonce s vánoční tematikou, např. Královské Vánoce. Tato sváteční knížečka o rozsahu 96 stran nabízela čtyři princeznovské příběhy, určené především dívkám. Nová Vánoční sbírka pohádek, která vyšla 2. října tohoto roku, však přináší celých 300 stran zábavného čtení nejen pro děvčata, ale i pro chlapce!

Kromě toho, že si můžete užít magickou vánoční atmosféru, se dozvíte spoustu nového o svých milovaných pohádkách z dětství, ba i o těch novějších z posledních let. Jak asi pokračují? Napadlo vás třeba někdy, že princezna Locika z pohádky Na vlásku vlastně vůbec nemá ráda Vánoce? Tušíte, jak si poradí Mike a Saly z Příšerek s. r. o., když nezískají dostatek dětského smíchu na rozsvícení vánočního stromu? Kam se poděly dárky, které měla Malá mořská víla Ariel připravené pro své nejbližší? V knize najdete i starou dobrou Mickeyho vánoční koledu, stejně jako zatím neznámé příhody ze světa Princezny a žabáka, Ledového království, Raubíře Ralfa, Toy Story či Aut. A věřte, že to zdaleka není všechno…

Disney_Vanocni sbirka pohadek_ukazka1Disney_Vanocni sbirka pohadek_ukazka2

Pohádek je celkem osmnáct. Každá z nich je psána poměrně velkým písmem a jednoduchým, srozumitelným způsobem. Všechny jsou také provázeny mnoha pestrými obrázky, které je hezky oživují. Za sebe mohu říci, že mě nejvíce potěšila pohádka Nejkrásnější Vánoce navazující na Ledové království.

V tomto milém a humorném příběhu se královna Elsa snaží připravit pro svou mladší sestru Annu ty nejhezčí Vánoce, aby jí vynahradila, že se k ní dříve chovala odtažitě. Vymyslí si proto několik báječných překvapení a apeluje na Annu, aby nevycházela z pokoje. S pomocí Kristoffa pak pro Annu vytvoří ledovou sochu v životní velikosti. S Olafem upeče Annino oblíbené cukroví a se sobem Svenem zase ozdobí stromeček. Pozve hudebníky, připraví dárky a nezapomene ani na punč. To hlavní, co ale zanedbala, byl prostě čas strávený s Annou. Ta si totiž nepřála nic jiného, než aby jí Elsa věnovala trochu pozornosti, místo aby ji nutila zůstávat v pokoji. Nakonec si obě užijí plno legrace i zimních radovánek.

Disney_Vanocni sbirka pohadek_ukazka3Disney_Vanocni sbirka pohadek_ukazka4

Pohádky s jednoduchými zápletkami a šťastnými konci jsou určené dětem od čtyř let. Doporučila bych je každému, kdo si rád zavzpomíná na vlastní dětství s Disneym i Pixarem, kdo si vychutnává přívětivé kouzlo vánočních svátků a kdo si se svými potomky rád zaleze pod teplou deku, když je venku pošmourno, aby si třeba jen společně prohlíželi pěkné ilustrace.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDisney – Vánoční sbírka pohádek

Kolektiv

Egmont ČR, 2017

Napsat komentář