Ženy pro ženy

Tipy_Kdyz pisi zeny
Níže představené knihy napsaly ženy pro ženy. Úspěšné a oblíbené autorky si pro své věrné čtenářky připravily příběhy plné lásky, náročných zkoušek a problémů, ale i naděje. Okouzlí i vás?

Dlouhá cesta lásky je třetí knihou ze série Láska přichází po špičkách populární autorky románů pro ženy Janette Okeové. Dopřejte si poutavé vyprávění o těžce zkoušené lásce mladých manželů, kteří se společně vydávají na drsný západ.

Dlouhá cesta lásky

Autorka: Janette Okeová
Přeložila: Wanda Dobrovská

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 140×213 mm
ISBN: 978-80-7553-584-9
Doporučená cena: 219 Kč

Knihu Dlouhá cesta lásky vydalo nakladatelství Triton.

Missie se vydává s milovaným Williem na vysněnou cestu na západ a nechává za sebou ustarané rodiče i sourozence. Čeká je dlouhé putování ve voze krytém plachtou a taženém koňmi. Útrapy, které s sebou přináší trmácení v horku, dešti, bahně, po rozbitých cestách, přes rozbouřené řeky a často v ohrožení života, korigují Missiiny idealistické představy o životě na západě a splněném snu. Ke stesku po domově se navíc přidávají strach a úzkost. Missie totiž skrývá velké tajemství… Náročnou zkouškou lásky mladých manželů ale není jen samotná cesta, nýbrž i nový život, který se spolu rozhodli vést v nehostinné prérii, kde zpočátku mají oporu pouze jeden v druhém a své víře v Boha. Myslela si, že už se dostala na hranici toho, co vydrží…

 

Ukázka z knihy

Výlet do města měl, jak se pan Blake obával, za následek i nějaké ztráty. Tillie Craneová našla, co chtěla, tedy kadeřnici. Našla si také práci v jednom obchodě a tvrdě odmítala udělat byť jen jediný další krok směrem k té „Bohem zapomenuté zemi“ větru, slunce a deště. Manžel ji celou noc střídavě nutil a prosil, ale Tillii nedokázalo nic přimět, aby změnila názor. Zůstala neoblomná. Zdrcený Jason Crane byl nakonec nucen jít za panem Blakem a oznámit mu, že s jejich vozem už v koloně dál nepojedou. V žádném případě nechtěl cestovat dál bez manželky. Poohlédne se, čím by se mohl v Liptonu živit. Pro muže, který je ochoten přiložit ruku k dílu, se určitě nějaká práce najde. (str. 75)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Janette Okeová

Americká spisovatelka Janette Okeová (* 1935) je autorkou romantických knih pro ženy Láska přichází po špičkách, Věčný slib lásky a Dlouhá cesta lásky. Také napsala dobrodružný příběh pro mládež V srdci divočiny ze série Women of the West (vydáno v originále roku 1996) a několik biblických románů.

————————————————

Dopis Kathryn Hughesové je smutná, a přece krásná knížka, jež vás dozajista dojme. Příběh zakázané lásky zavádí čtenáře nejen do období druhé světové války, ale odehrává se i v současnosti a věnuje se nepříliš příjemným a závažným tématům, jako je násilí, alkoholismus, ztráta dítěte aj.

Dopis

Autorka: Kathryn Hughesová
Přeložila: Monika Kittová

Počet stran: 320
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-247-5747-6
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Dopis vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Tina Craigová pracuje do úmoru, a ještě k tomu o sobotách prodává v dobročinném obchodě, aby ve svém nešťastném domově trávila co nejméně času. Když prohledává kapsy starého obleku, který někdo charitě věnoval, objeví dopis se zalepenou ofrankovanou obálkou bez razítka. Dopis otevře a přečte si ho – a to změní směr jejího života navždy. Billy Stirling ví, že se nezachoval právě hezky, ale doufá, že může ještě všechno napravit. 4. září 1939 se posadí a napíše dopis, o němž doufá, že změní budoucnost. A to se také stane – ale více způsoby, než by si kdokoliv dokázal představit… Je načase otevřít Dopis.

 

Ukázka z knihy

Tentokrát umře, tím si byla jistá. Věděla, že jí zbývá jen několik sekund, a tiše se modlila za rychlý konec. Cítila, jak jí po zadní straně krku stéká teplá, lepkavá krev. Slyšela, jak jí s odporným zvukem praská lebka, když jí manžel třískl hlavou o zeď. V ústech měla cosi jako štěrk; věděla, že je to zub, a zoufale se jej snažila vyplivnout. Jeho ruce jí tak pevně svíraly hrdlo, že se vůbec nemohla nadechnout ani vydat sebemenší zvuk. Plíce volaly po kyslíku a tlak za očními bulvami byl tak intenzivní, že věděla, že jí musí prasknout. Hlava se jí zatočila a potom naštěstí začala omdlévat.
Slyšela dávno zapomenutý zvuk školního zvonění a náhle jí bylo zase šest. Brebentění ostatních dětí bylo takřka přehlušeno neustávajícím zvoněním. Když na ně zakřičela, ať přestanou, uvědomila si, že je opět schopna mluvit! (str. 11)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Kathryn Hughesová

hughesova-kathrynKathryn Hughesová se narodila v Altrinchamu v Cheshirském hrabství, asi patnáct kilometrů od Manchesteru, kam je také zasazen děj jejího prvního románu s názvem Dopis. V roce 1980 dokončila střední školu a zapsala se na obchodní akademii pro budoucí sekretářky, kde se naučila těsnopis a psaní na stroji všemi deseti fenomenální rychlostí, což ji bylo později ku prospěchu, když se stala spisovatelkou na plný úvazek. Napsat román ji napadlo poprvé už v roce 2007 a trvalo tři roky, než ho dokončila. V současné době žije se svým manželem, dvěma dětmi a psem v Alderley Edge v Cheschiru a pracuje na svých dalších knihách.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Cosmopolis.

————————————————

Co kdyby se někde ve vaší blízkosti objevila věštkyně, která dokáže předpovědět den vaší smrti? Dramatická rodinná sága Chloe Benjaminové se zabývá myšlenkou, že každý z nás nakonec jednou zemře, a tak je třeba naložit s časem, jenž nám byl dopřán, co nejlépe.

Věštba

Autorka: Chloe Benjaminová
Přeložila: Jitka Fialová

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-257-2587-0
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Věštba vydalo nakladatelství Argo.

Píše se rok 1969 a po Lower East Side v New Yorku se rozkřikne, že přicestovala věštkyně, která dokáže každému přesně předpovědět den jeho smrti. Takovému pokušení neodolají čtyři děti z rodiny židovských přistěhovalců a potají se za ní vydají, aby zjistily, co je čeká. V průběhu příštího půl století pak osud zavede nejmladšího Simona k baletu v San Franciscu, jeho sestru Kláru, kouzelnici, na podia v Las Vegas, Daniel vystuduje lékařství a pracuje jako vojenský lékař a nejstarší Varja, bioložka, bádá při laboratorních pokusech, jak obelstít smrt. Ačkoli životní cesty sourozenců jsou velmi odlišné, rodinná pouta přetrvávají. Věštba je strhující román, jenž zkoumá hranice mezi osudem a volbou, realitou a iluzí, tímto světem a světem oním, a dojemný příběh o síle víře a hlubokých rodinných vazbách.

 

Ukázka z knihy

Varje je třináct.
Vyrostla o osm centimetrů a mezi nohama se jí objevily tmavé chlupy. Prsa má velká jako dlaň, bradavky připomínají růžové desetníky. Vlasy dlouhé do pasu má docela obyčejně hnědé – ne černé jako její bratr Daniel, ani zářivě světlé jako Simon, ani jí v nich neprobleskuje bronz jako Kláře. Ráno si vždycky uplete dva copy; líbí se jí, jak se pohupují u pasu, jako koňské ocasy. Nos po nikom nezdědila, nebo si to aspoň myslí. Avšak ještě než jí bude dvacet, dosáhne ten její stejné majestátní velikosti jako matčin jestřábí zoban. Zatím tomu ale nic nenasvědčuje. (str. 9)

 

Chloe Benjaminová

Chloe Benjaminová pochází ze San Francisca. Svou prvotinou The Anatomy of Dreams (2014) si získala široký okruh čtenářů i kritiky a obdržela cenu Edna Ferber FictionBook Award. Vystudovala University of Wisconsin-Madison. Žije se svým manželem v městě Madison. Román Věštba (The Immortalists) se stal bestsellerem New York Times a zaujal přední místa na žebříčcích řady významných knihkupectví.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.

————————————————

Stálo to za to není další tuctový dívčí román o lásce. Je to příběh ze života, možná dokonce právě z toho vašeho. Možná v něm poznáte svou kamarádku nebo samu sebe. Na každý pád si můžete být jistí, že vás tento čtivý román Miroslavy Varáčkové rozpláče.

Stálo to za to

Autorka: Miroslava Varáčková
Přeložil: Jan Hanzlík

Počet stran: 231
Vazba: vázaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7529-645-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Stálo to za to vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

Říká se, že když si někoho připoutáš, jsi za něj zodpovědný po zbytek života. Otázka zní, jestli to stojí za to. Bašku a Lívii pojí pouto nejsilnější, pokrevní. Ale navzdory tomu, že jsou sestry, jako by neměly nic společného. Zatímco Lívii se ve všem daří, Baška zůstává na druhé koleji – ve škole, mezi kamarády, dokonce i doma. Zaslepeným rodičům ani sestře se zkrátka není možné zavděčit. Jedinou naději na štěstí vidí Baša v rodícím se vztahu s Jakubem, který však skrývá tajemství. Navíc, čím dál víc nesnesitelnější Lívii něco očividně tíží… Zvítězí pocit zodpovědnosti, anebo sobeckost stáhne všechny na samotné dno? Další kniha Mirky Varáčkové je pronikavou sondou pod povrch běžné, zdánlivě normální rodiny, příběhem, ve kterém se překvapivě mnozí najdou. Neboť získat od života dobré karty někdy na rozehrání hry o štěstí nestačí.

 

Ukázka z knihy

Bylo už po zavíračce. Bar ztichl a vyprázdnil se. Všichni zákazníci se vydali pryč, jen žena vzadu u okna odmítala odejít. Ne-zajímala ji pokročilá hodina ani opakovaná upozornění, že zavírám. Mohlo jí být kolem čtyřicítky, možná o něco víc. Hrbila se na židli, koukala na večerní ulici, kterou zasypával sníh, a pomalu dopíjela pátou skleničku laciného koňaku. Při její poslední objednávce jsem zvažovala, zda ji neodmítnout, ale jelikož nevypadala nijak zvlášť opilá a výraz její tváře prozrazoval, že se cítí pod psa, vyměkla jsem, a přece jen nalila.
Zhasla jsem světla na záchodě i ve skladu, odložila jsem poslední sklenice na polici, přepočítala peníze v kase a netrpělivě jsem zase přistoupila k ženě. Neunikly mi její odrostlé vlasy, které u kořínků černaly a vytvářely nehezký kontrast se zbytkem světlých vlasů, kruhy pod očima ani celková zanedbanost. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Miroslava Varáčková

Miroslava Varáčková má doma tři chlapy a psa. Když je ráno vypraví do práce a do školy, odpluje ke klávesnici počítače a do světa fantazie. Každá její nová kniha je totiž cestou, na kterou se se svými hrdinkami vypraví. Jejich cíl není nikdy jasný, ten objevují společně a jejich zážitky formují nejen Mirku, ale i její hrdinky. Kromě knihy Grafitové děvče napsala ještě Drž mě, když padámHlavně to nikomu neříkej a Adaptace.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Slovart.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Líbily se vám naše romantické tipy pro ženy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDlouhá cesta lásky

Okeová, Janette

Triton, 2018

zobrazit info o knizeDopis

Hughesová, Kathryn

Cosmopolis, 2018

zobrazit info o knizeVěštba

Benjaminová, Chloe

Argo, 2018

zobrazit info o knizeStálo to za to!

Varáčková, Miroslava

#BOOKLAB, 2018

Napsat komentář