Praktičtí rádci pro každý den

dum
V dnešních tipech se zaměříme na knihy, které mohou posloužit jako praktičtí rádci pro život. Ať už vybavujete nový byt, vytváříte nové logo pro vaši firmy nebo vás sužují migrény, dnes představované knihy vám pomohou.

Jestliže trpíte migrénami, dobře víte, jak těžké je najít lék či pomoc. Kniha Život bez migrény shrnuje všechny možnosti boje s migrénou a sama se pak zaměřuje na úpravy stravování a přizpůsobení životnímu stylu, které vám může pomoci zbavit se migrén jednou provždy.

Život bez migrény

Autorka: Elizabeth Dares-Dobbie
Přeložila: Tereza Macháčková

Počet stran: 312
Vazba: brožovaná
Formát: 178×255 mm
ISBN: 978-80-264-2145-0
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Život bez migrény vydalo nakladatelství CPress.

Zkuste s migrénou bojovat systematicky a nedovolte, aby vás připravila o radost ze života. Věděli jste, že bolesti hlavy, jejich nástup a průběh může ovlivňovat mnoho faktorů, přičemž jedním z nejčastějších je složení jídelníčku nemocného? Tato kniha vám přináší návod na to, jak ho upravit, aby u vás jídlo bolesti hlavy nejen nevyvolávalo, ale působilo také preventivně proti jejich vzniku. První část se zaměřuje na pochopení vzniku bolesti hlavy, její druhy anatomii. Druhá pak předkládá různé možnosti řešení vašich problémů, od alternativní medicíny až po chirurgické zákroky. Na první místo však staví úpravu stravování a životního stylu vůbec. Autoři staví na teorii, že bolesti hlavy mohou být v mnoha případech zapříčiněny vysokou hladinou histaminu v těle a jeho nesnášenlivostí. Na základě tohoto předpokladu pak sestavují celistvý jídelníček s nízkou hladinou histaminu a nabízejí vám více než 150 receptů, z nichž si můžete poskládat vlastní chutný výživový plán. Každý z receptů obsahuje výpočet kalorické hodnoty, podílů živin a tipy na další snížení histaminu v pokrmu.

ukázka - migrény

Pokud vás tato kniha zaujala, podívejte se také na ukázku.

————————————————

Název knihy Když už na ničem nezáleží je sám o sobě poměrně výmluvný. Kniha přináší příběhy mladých lidí, kteří trpí depresemi, a následně mladým lidem přístupně vysvětluje, kde mohou hledat pomoc, pokud sami depresemi trpí.

Když už na ničem nezáleží

Rádce pro dospívající s depresí a poruchami nálad

Autorka: Bev Cobain
Přeložila: Petra Diestlerová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-1387-1
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Když už na ničem nezáleží vydalo nakladatelství Portál.

Každý je někdy smutný, sklíčený, bez nálady, podrážděný. Když ale tyhle nálady přetrvávají po delší čas a začínají ti bránit v činnostech, které tě dřív bavily a dělaly ti radost, bylo by dobré poradit se s někým, kdo se v těchto věcech vyzná, třeba s psychologem nebo psychiatrem. Můžeš také sáhnout po této knize. Najdeš v ní příběhy dospívajících, kteří měli depresi, dozvíš se, jak se jejich porucha projevovala a co jim pomohlo. Také zjistíš, kde můžeš hledat pomoc a co můžeš udělat pro to, aby ti bylo lépe. Depresí onemocní jedno z třiatřiceti dětí a jeden z osmi dospívajících, takže je pravděpodobné, že ji někdy měl někdo z tvých kamarádů nebo spolužáků.

Ukázku z této knihy naleznete přímo na stránkách nakladatelství Portál.

————————————————

Vybavujete svůj nový byt či dům nebo plánujete rekonstrukci svého obýváku? Ať tak či tak, kniha Tvoříme interiér s českou designérkou přináší v přehledné formě cenné zkušenosti Ivy Bastlové.

Tvoříme interiér s českou designérkou

Kompletní průvodce při zařizování vašeho domova

Autorka: Iva Bastlová

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 165×240 mm
ISBN: 978-80-271-0728-5
Doporučená cena: 429 Kč

Knihu Tvoříme interiér s českou designérkou vydalo nakladatelství Grada.

S touto knížkou nešlápnete při zařizování svého interiéru vedle! Uznávaná česká designérka s více než patnáctiletou praxí v oboru vás provede jednotlivými kroky při zařizování interiérů či při částečné nebo celkové rekonstrukci. Díky jejím radám a tipům si vytvoříte skvělý interiér odpovídající vašim možnostem a vyhnete se zbytečným chybám.
Dozvíte se, kde je možné ušetřit, a kde nikoliv, jak sladit interiér jako celek nebo jak se vyhnout vícepracím. Získáte podrobné rady pro návrh a realizaci kuchyní, koupelen, obývacích a dětských pokojů a všech dalších prostor, a to po jednotlivých místnostech. Najdete zde praktické informace o správné volbě materiálu, o ergonomii, údržbě i finanční náročnosti. Poznáte také, na co si dát pozor již při samotném výběru bytu či domu.
Autorka se v knize dělí o nejužitečnější rady a tipy z praxe, které získala během své dlouholeté práce s klienty na českém trhu. Kniha je ideální pro všechny, kdo přemýšlí o novém bydlení či o celkové nebo částečné rekonstrukci. I když se nejedná o učebnici, bude se hodit i všem studentům a začínajícím designérům, protože vychází z praxe, nikoli z teorie.
Moderní publikace je šitá na míru českému či slovenskému čtenáři. V knihovně vám nesmí chybět!

Screenshot 2018-11-07 at 17.54.48

Pokud vás zaujala tato kniha, podívejte se na online ukázku.

————————————————

Žijeme ve světě ikon. Od ikony pro tučné písmo ve wordu, přes smajlík v textové zprávě až po chytře vymyšlené ikony, které vás provádí různými online systémy – ikony jsou všude kolem nás. Kniha Řeč ikon vás uvede do jejich světa a provede vás procesem jejich navrhování a vývoje.

Řeč ikon: Design a tvorba účinných vizuálních symbolů

Autorka: Emily Pottsová
Přeložila: Klára Ježková

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 219×254 mm
ISBN: 978-80-7529-519-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Řeč ikon: Design a tvorba účinných vizuálních symbolů vydalo nakladatelství Slovart.

S ikonami se lze setkat kdykoli a kdekoli, dokonale vyladěnými firemními systémy vizuální identity počínaje a všudypřítomnými emotikony konče. Z poutavých, vtipných obrázků se postupem času vyvinul mezinárodně srozumitelný symbolický jazyk. Lidé i obchodní společnosti používají ikony k podtržení své jedinečnosti.
Kniha Řeč ikon představuje práce Felixe Sockwella. Autor nás nechá nahlédnout pod pokličku vývoje a tvorby ikon od první skici až po hotová díla určená k nejrůznějším způsobům použití. Ve své knize provede čtenáře krok za krokem procesem tvorby ikon, ukáže jim širokou paletu možných přístupů, vizuálních stylů a řešení nejrozmanitějších zadání.
Kniha Řeč ikon poučí, inspiruje a pobaví designéry, ilustrátory, milovníky designu a každého příznivce ikon.

Podívejte se i na další ukázkové dvojstrany z knihy Řeč ikon.

————————————————

Snad každý někdy snil o tom, že bude bohatý. Bohatství není pouze přínosem, ale také zodpovědností, a starat se o něj není vůbec jednoduché. Kniha Desatero boháče vás naučí, jak peníze správně spravovat, rozmnožovat a jak se nechytit do dluhové pasti.

Desatero boháče

Jak peníze vydělat, řídit, spravovat a rozmnožovat

Autorka: Marcela Hrubošová

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 145×170 mm
ISBN: 978-80-271-2027-7
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Desatero boháče vydalo nakladatelství Grada.

Cílem knihy je dát čtenáři návod jak žít svobodně, finančně zabezpečený a na vysoké životní úrovni.
Kniha je základní průvodcem ve světě peněz. Učí základním dovednostem s penězi, tedy jak se dají peníze vydělávat, jak se dají řídit, jak je správně spravovat a jak peníze rozmnožovat tak, aby člověk došel ve svém životě finančnímu zajištění a neupadl do moderní formy otroctví – dluhů.
Kniha provází čtenáře na jeho cestě finančním životem, odkrývá jeho emoce spojené s penězi, jeho schopnost uplatnit se na trhu práce, potřebu peněz v životě jedince, nabízí různé formy výdělků a učí nastavit život na více zdrojů příjmů, představuje čtenáři, jak důležité je peníze řídit a hospodařit s nimi, včetně praktických ukázek.
V konečné fázi učí, jak peníze dělají další peníze. Dívá se na investice z pohledu stále platných investičních pravidel.

Screenshot 2018-11-07 at 17.58.00

Nahlédněte také do online ukázky z této knihy!


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽivot bez migrény
Rady - Tipy - 150 Receptů s nízkou hladinou histaminu

Dares-Dobbie, Elizabeth – Hannah, Susan – Leung, Lawrence

CPress, 2018

zobrazit info o knizeKdyž už na ničem nezáleží
Rádce pro dospívající s depresí a poruchami nálad

Cobain, Bev

Portál

zobrazit info o knizeTvoříme interiér s českou designérkou
Kompletní průvodce při zařizování vašeho domova

Bastlová, Iva

Grada, 2018

zobrazit info o knizeŘeč ikon: Design a tvorba účinných vizuálních symbolů

Pottsová, Emily – Sockwell, Felix

Slovart, 2018

zobrazit info o knizeDesatero boháče
Jak peníze vydělat, řídit, spravovat a rozmnožovat

Hrubošová, Marcela

Grada, 2018

Napsat komentář