Získejte některou z knih pro mladé čtenářky i čtenáře

varackova-dle-vyberu-perex
Pokud přemýšlíte, co nadělit svým dospívajícím ratolestem pod stromeček, zkuste některou z knih Miroslavy Varáčkové. Najdete mezi nimi nejen romány, jejichž hlavní hrdinové prožívají běžné radosti i starosti, ale také dystopické a sci-fi tituly.

Adaptace

Zoya měla všechno – domov, přátele, rodinu… A pak lidstvo zdecimovaly války. Teď nemá nic. Přišla i o svůj domov. Ale přizpůsobila se. Vpřed ji pohání jen naděje, že ji vzácná mapa dovede do posledního útočiště na Zemi.

Lidé zkoušení válkou a nemocemi se také přizpůsobili novému světu a bojují o každou minutu života. Osamělá dívka putující neznámou krajinou je pro ně snadnou kořistí. Když Zoje pomůže neznámý Simon, poruší tím křehkou rovnováhu poválečného společenství a musí za to zaplatit životem. A tak se Zoya vydává na cestu zničenou krajinou s nadějí, že ji mapa po jejím mrtvém kamarádovi skutečně dovede před brány města, kde ještě vládne lidskost. Tedy měla by…

Dystopická verze budoucnosti v nejnovějším románu Miroslavy Varáčkové Adaptace má až nebezpečně blízko k realitě, která může zabušit na dveře už zítra.

Autorka: Miroslava Varáčková

Vydalo: nakladatelství Slovart
Počet stran: 264
Vazba: pevná
Vydáno: 1/2016
ISBN: 978-80-7529-050-2

Přečtěte si více o knize Adaptace a nezapomeňte si také prohlédnout ukázku.

 

Hlavně to nikomu neříkej

Ivovi je dvacet a život má před sebou. Mladší sestra Eva je jeho jediná slabost, pro niž bez váhaní vytáhne do boje. Sedmnáctiletá Eva je bratrův pravý opak. Je terčem posměchu, proto se snaží být neviditelná. Ale s jizvou na tváři a stigmatem rodinné tragédie se před spolužáky uniká stěží.

Když nevinné žertíky přerostou v přímočarou tyranii, Eva nachází jedinou radost ze života v tanci. A tam ji osud uštědří poslední a nejtvrdší ránu jménem láska.

S něhou a porozuměním píše autorka o šikaně, pocitech osamělosti v rozvrácených rodinách a o přátelstvích teenagerů, která pro ně v těžkých chvílích znamenají všechno.

Autorka: Miroslava Varáčková

Vydalo: nakladatelství #BOOKLAB
Počet stran: 240
Vazba: pevná
Vydáno: 6/2017
ISBN: 978-80-7529-322-0

Přečtěte si o knize Hlavně to nikomu neříkej více a prohlédněte si také ukázku.

 

Grafitové děvče

Táňa kráčí vstříc bezútěšné budoucnosti – dostudovat s odřenýma ušima, najít si nejpodřadnější práci ve městě a doufat, že ji nechytí policajti. Nemá to v životě lehké. Doma ji čeká jen matka alkoholička, která jí nedokáže dát ani pár drobných na jídlo, natož na něco jiného, bez čeho se sedmnáctiletá holka prostě neobejde. Z reality uniká jen s kámošem při drobných krádežích.

Když ji osloví fotograf Ben, Táňa nabude pocit, že po letech trápení a soužení jí bude v životě konečně něco dopřáno. Jenže vztah založený na neupřímnosti a falši nemůže vydržet. A neštěstí nikdy nechodí samo.

grafitove-devce-obalkaAutorka: Miroslava Varáčková

Vydalo: nakladatelství #BOOKLAB
Počet stran: 184
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2017
ISBN: 978 978-80-7529-484-5

Přečtěte si více o knize Grafitové děvče, ze které si můžete také prohlédnout ukázku.

 

Drž mě, když padám

Správná rozhodnutí vyžadují nejvíc odvahy.

Kačka, Zuzka a Ondra mají už jen otce, ale toho v loterii nevyhráli. Ani jako cenu útěchy. Pro pijana, gamblera a lháře jsou děti na posledním místě. Ondra s Katkou se snaží, aby malé Zuzce zabezpečili alespoň nejnutnější základ pro přežití, navíc musí před učiteli a sociálkou mlžit o tom, co se doma děje. Otcův teror se zhorší, když na scénu přichází Katčin nový objev. Zdá se, že z problémů je dokáže dostat jen pravda. Krutá, bolestivá… ale pravda. K tomu však ani jeden ze sourozenců nenachází odvahu. Nebo ano?

Dívat se na svět skrz růžové brýle a zavírat oči před mnohdy nepříjemnou skutečností je velmi lehké. To ale rozhodně neplatí o novém románu Miroslavy Varáčkové.

Autorka: Miroslava Varáčková

Vydalo: nakladatelství #BOOKLAB
Počet stran: 200
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2018
ISBN: 978-80-7529-553-8

Přečtěte si o knize Drž mě, když padám více a prohlédněte si také ukázku.

 

Stálo to za to!

Říká se, že když si někoho připoutáš, jsi za něj zodpovědný po zbytek života. Otázka zní, jestli to stojí za to.

Bašku a Lívii pojí pouto nejsilnější, pokrevní. Ale navzdory tomu, že jsou sestry, jako by neměly nic společného. Zatímco Lívii se ve všem daří, Baška zůstává na druhé koleji – ve škole, mezi kamarády, dokonce i doma. Zaslepeným rodičům ani sestře se zkrátka není možné zavděčit. Jedinou naději na štěstí vidí Baša v rodícím se vztahu s Jakubem, který však skrývá tajemství. Navíc, čím dál víc nesnesitelnější Lívii něco očividně tíží… Zvítězí pocit zodpovědnosti anebo sobeckost stáhne všechny na samotné dno?

Další kniha Miroslavy Varáčkové je pronikavou sondou pod povrch běžné, zdánlivě normální rodiny, příběhem, ve kterém se překvapivě mnozí najdou. Neboť získat od života dobré karty někdy na rozehrání hry o štěstí nestačí.

Autorka: Miroslava Varáčková

Vydalo: nakladatelství #BOOKLAB
Počet stran: 231
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2018
ISBN: 978-80-7529-645-0

Přečtěte si více o knize Stálo to za to!, ze které si můžete také prohlédnout ukázku.

Všechny knihy do soutěže věnovalo nakladatelství #BOOKLAB patřící pod nakladatelství Slovart.

slovart-booklab-logo

Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury. Nakladatelství Slovart přichází s novým labelem pro mladé #booklab. Tato značka se zaměří na literaturu v žánrech young adult a new adult. V edičním plánu se objeví široká nabídka současné překladové tvorby, od romantických příběhů po dystopické romány a fantasy.

 

Vyhrajte jednu knih dle vlastního výběru

Prostřednictvím knih slovenské spisovatelky Miroslavy Varáčkové se mladí čtenáři mohou ponořit do příběhů svých méně šťastných vrstevníků, kteří se ve svém životě potýkají s šikanou, s pocity osamění, nebo dospívají v neúplných rodinách a pravé přátelství je leckdy to jediné, co je drží nad vodou. Ale nadšeni budou i ti, kteří preferují spíše žánr sci-fi nebo dystopii, protože i takové tituly má tato autorka na svém kontě.

Ve spolupráci s nakladatelstvím #BOOKLAB patřícím pod nakladatelství Slovart vám přinášíme soutěž, ve které pět z vás může vyhrát jednu z knih Miroslavy Varáčkové dle vlastního výběru. Výherci si postupně vyberou z titulů Adaptace, Hlavně to nikomu neříkej, Grafitové děvče, Drž mě, když padám a Stálo to za to!. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu dle vlastního výběru
probíhá od 1. do 14. listopadu 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o knihy Miroslavy Varáčkové dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDrž mě, když padám

Varáčková, Miroslava

#BOOKLAB, 2018

zobrazit info o knizeGrafitové děvče

Varáčková, Miroslava

#BOOKLAB, 2017

zobrazit info o knizeHlavně to nikomu neříkej

Varáčková, Miroslava

Slovart, 2017

zobrazit info o knizeAdaptace

Varáčková, Miroslava

Slovart, 2016

zobrazit info o knizeStálo to za to!

Varáčková, Miroslava

#BOOKLAB, 2018

Napsat komentář