Nenechte si ujít v týdnu od 22. do 28. října 2018

nenechte_si_ujit
Plánujete si, kam zajít příští týden? V Brně se například můžete setkat s autory, kterým během Velkého knižního čtvrtka vyšla nová knížka. V Praze pak můžete zajít na křest knížky Věry Nykodýmové Až na kostní dřeň a ve Vyškově se koná další Večer pod lampou.

Týden začneme v ostravském Domu knihy. V pondělí 22. října sem přijede známá herečka Bára Hrzánová, která tu bude mít besedu o své nové knize Vinnetou naší doby. Kniha, kterou autorka sepsala společně s hercem Richardech Ermlem, je reportážním záznamem rozhovorů těchto dvou herců a rozhodně se tak při jejím čtení nudit nebudete. Setkání s herečkou, kterou můžete znát například z legendárního divadelního představení Hrdý Budžes, začíná v 15.00.

I ve Vyškově si můžete v pondělí 22. října zajít za literaturou. Od 16.30 se v Knihovně Karla Dvořáčka koná další hudebně-literární pořad nazvaný Večery pod lampou. Tentokrát se setkáte s básníkem Zdeňkem Volfem a hudebníky Irenou a Vojtěchem Havlovými. Rozhodně tedy půjde o příjemně strávený večer, tak ho nezmeškejte.

Ve středu 24. října se v Paláci knih LuxorPraze koná křest knihy Až na kostní dřeň od Věry Nykodýmové. Téma knížky je velice ponuré, autorka prostřednictvím hlavní hrdinky Kláry popsala svoje zkušenosti s rakovinou prsu, následnou chemoterapií a ozařováním. Vyléčí se Klára? Dokáže kromě těla uzdravit i bolavou duši? Křtu, který začíná v 18.00, se zúčastní i sama autorka.

Ve čtvrtek 25. října se podíváme na sever Čech. V Severočeské vědecké knihovně v Ústí nad Labem se bude konat autorské čtení Aleny Knapové, prozaičky a novinářky, která je spjatá především s týdeníkem Reflex. V roce 2016 vydala novelu Nemožnost nuly, která se setkala s velkým úspěchem. V roce 2017 jí pak vyšel román Slabikář. Pokud si chcete poslechnout autorčino čtení, určitě se do knihovny stavte. Akce probíhá v rámci projektu Spisovatelé do knihoven a začíná v 18.00.

Ve čtvrtek 25. října proběhne v Brně již zmíněné setkání s autory velkočtvrtečních titulů. Do Knihovny Jiřího Mahena přijedou autoři, kterým vyšla během Velkého knižního čtvrtka nová knížka. Budete tak s nimi moci pobesedovat a seznámit se s knižními novinkami. Své tituly představí například Marie Svatošová (Neboj se vrátit domů), Jakub Szántó (Za oponou války), Petr Kolmann (Vzduch je naše moře) či Milan Jenčík (Zdivočelé Sudety). Akce začíná v 17.00.

Letos uběhne 100 let od vzniku Československé republiky. Napříč naší zemí se koná řada připomínkových akcí a jedna z nich proběhne v pátek 26. říjnaKnihovně Karla Hynka Máchy v Litoměřicích. Od 17.00 zde začne diskuse s novinářem, scénáristou a spisovatelem Pavlem Kosatíkem. Besedovat se bude o jeho knihách, o seriálu České století, ale také o stejnojmenném komiksu, jehož je spoluautorem. Komiks popisuje zásadní momenty českých a československých dějin a vy si všech jeho devět dílů budete moci koupit přímo na této akci.

Další literární akce najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář