Naučte se pečovat o své vousy

prakticky-pruvodce-svetem-vousu-perex
Vše, co potřebujete vědět o vousech, různých atraktivních střizích a správné péči, se dozvíte v přehledném průvodci. Je vhodný pro každého začátečníka, jenž by se rád dozvěděl, jak své vousy šikovně holit a udržovat.

Nezbytný doplněk každého vousatého gentlemana. Ať už si vousy zvolíte z pohodlnosti, abyste vypadali starší, nebo z estetických důvodů, vždycky se v nich projeví mužská osobnost. V pracovním prostředí, kde byla dlouhou dobu normou hladce oholená tvář, provází návrat vousů jedna podmínka: aby byly čisté a dobře udržované. V tomto praktickém průvodci najdete rady, jak si vybrat vousy, aby odpovídaly vašemu stylu a vaší osobnosti; stříhat vousy (krátké, střední, dlouhé, vytvarované…) včetně podrobného popisu; pečovat o vousy a pleť pomocí nástrojů a pečujících přípravků; jak si vybrat, stříhat a udržovat knír; jak se holit tradičním způsobem, jak to provozují mistři holiči; jak se naučit tipy a triky, abyste se vyhnuli každodenním problémům.

 

Praktický průvodce světem vousů

Autor: Jean Artignan
Přeložila: Jitka Řihánková

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 155×220 mm
ISBN: 978-80-7565-336-9
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Praktický průvodce světem vousů vydalo nakladatelství Jota.

 

Ukázka z knihy

Struktura chlupu

Část, která je uložena asi 4 mm pod kůží, se obyčejně nazývá kořen nebo folikul a v jeho dolní části se nachází vlasová cibulka složená z mnoha krevních cév. Viditelnou část tvoří chlup.
U kořene je velké množství mazových žláz. Ty produkují maz, který promazává zároveň chlup a pokožku, aby ji chránil před vysušením. Tento mazotok vytváří také lipidový film, jehož hlavní úlohou je vytvořit ochrannou bariéru proti bakteriím a udržovat pružnost kůže.
Chlupy tvořící vousy mají stejnou strukturu jako vlasy, ale jsou silnější než ty na hlavě. Jsou také nejhustší na celém těle. (str. 15)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Knížka zcela splnila má očekávání.

www.eyrolles.com

Průvodce je dobře napsaný, a hlavně je vše dobře vysvětleno. Popisuje téměř celou problematiku týkající se vousů, takže začátečníci získají dobrý základ.

www.fnac.com

 

Jean Artignan

Jean Artignan založil před několika lety blog BarbeChic, kde shromažďuje rady, jak pečovat o vousy, a ve svém e-shopu nabízí také potřeby pro holiče a prostředky péče pro muže.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.


Nakladatelství JOTA vydalo za téměř třicet let své existence na českém knižním trhu více než 2 500 titulů v celkem téměř 8 milionech výtiscích. Na počátku mělo jediného zaměstnance, dnes jich má 24 a dalších 35 stálých externích spolupracovníků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePraktický průvodce světem vousů

Artignan, Jean

Jota, 2018

Napsat komentář