Knihy pro zvídavé čtenáře

info knihy uvodni obrazek
Patříte-li mezi lidi, kteří stále vyhledávají nové poznatky a zajímavosti, neváhejte a podívejte se na dnešní tipy. Máte možnost načerpat nové vědomosti o rumu či o grafickém designu. Nepropásněte tuto příležitost oslnit své známé novými znalostmi.

O pivu či vínu existuje bezpočet knih. Neméně zajímavým alkoholem je ale i rum, o kterém se můžete v této knize dozvědět první poslední!

Velká kniha o rumu

Velká kniha o rumuAutor: Dirk Becker, Dieter H. Wirtz
Přeložila: Eva Osinová

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 250×290 mm
ISBN: 978-80-7565-338-3
Doporučená cena: 798 Kč

Knihu Velká kniha o rumu vydalo nakladatelství Jota.

Rum si podobně jako víno nebo whisky zaslouží ušlechtilá slova. Výjimečné aroma, delikátní chuť… tento úžasný nektar se degustuje stejně jako velká vína. A navzdory tomu, co si mnozí myslí, jediným domovem tohoto moku není Karibik.

Od Karibiku přes Latinskou Ameriku a Evropu až po Japonsko – autoři nás vezmou na dobrodružnou cestu za poznáním těch největších značek, známých i méně známých, a otevřou nám dveře do lihovarů, které používají celou škálu výrobních metod, od těch tradičních až po ty nejmodernější.

Pokud k rumu chováte alespoň částečné sympatie, určitě víte, že aroma tohoto výjimečného nápoje se nejlépe rozvine v menších sklenicích na malé stopce ve tvaru tulipánu, podobné té, z níž se ve Španělku popíjí sherry. Možná ale netušíte, že na světě existuje 16 000 různých druhů rumu a rozmanitost jejich chutí nezná mezí. Ovšem existují jen dvě hlavní variety – rum vyrobený z melasy, což je to, co zbyde při zpracování cukrové třtiny, a rum z čerstvé třtinové šťávy. Ten první je zpravidla sladší a těžší, jeho aroma často připomíná hrozinky, čokoládu, karamel nebo přezrálé banány. Ten druhý je svěžejší, jemnější a má svůj specifický charakter.

Rum je také považován za nápoj pirátů. Nejznámější z nich, tedy pokud necháme stranou filmového Jacka Sparrowa, byl nepochybně Henry Morgan, který dal jméno asi nejznámějšímu rumu u nás Captain Morgan. A stejně jako kdysi piráti se i vy nyní můžete vydat na cestu kolem světa – se skleničkou v jedné ruce a naší knihou v ruce druhé. Je libo kubánský Havana club, Doorly‘s z Barbadosu, Angosturu z Trinité, Appleton z Jamajky, Centenario z Kostariky nebo Diplomático z Venezuely?

Ještě váháte? Není třeba, s kvalitním doutníkem a skleničkou výborného rumu se vám svět bude zdát krásnější. Přece znáte to staré americké přísloví, které praví, že střízlivost je úžasná věc…, pokud se užívá s mírou.

rum ukazka

Prolistujte si celou ukázku!

O autorech

Dirk Becker je mezinárodně uznávaným odborníkem na rum, je členem mezinárodního Rum Expert Panelu, pořadatelem festivalu German Rum Festivals a provozovatelem Rum Clubu. Jako „German Rum Ambassador“ pořádá školení a ochutnávky po celém Německu.

Dieter H. Wirtz studoval německou literaturu, historii a filozofii. Po několika letech přednášení začal pracovat jako externí redaktor, poté i jako autor a vydavatel. Jako redaktor byl zodpovědný za vydání série Gentleman’s Library. Jeho zatím poslední knihou je Cigarre & Co: Cigarren und ihre Begleiter.

Zdroj: nakladatelství Jota

O nakladatelství

Jota_logoNakladatelství JOTA vydalo za téměř třicet let své existence na českém knižním trhu více než 2 500 titulů v celkem téměř 8 milionech výtiscích. Na počátku mělo Nakladatelství JOTA jediného zaměstnance, dnes jich má 24 a dalších 35 stálých externích spolupracovníků. Edice Literatura faktu a military má u čtenářů velký úspěch, v edici Cestopisy má ty nejlepší české cestovatele, jako jsou legendy Hanzelka–Zikmund a Miloslav Stingl. Ze zahraničních autorů nemůžeme opomenout Beara Gryllse nebo Reinholda Messnera. Slaví dlouhotrvající úspěch s knihami dnes už spisovatelské ikony, Američana C. D. Payna. Prodané náklady jeho knih (řada Mládí v hajzlu, Holubí mambo atd.) v českém jazyce několikanásobně převyšují prodeje v celém anglosaském světě. Projekt Retro ČS autora Michala získal dvakrát cenu Český bestseller. Z dětské literatury zmiňme řadu knih o doktoru Proktorovi od světového autora Joa Nesbøho, úspěšné jsou také publikace z edice Populárně naučné. I přes obrovské množství vydaných titulů je každá kniha malým svátkem.

————————————————

Být dobrým designérem není jen o cviku. S příručkou 365 přikázání grafického designu se můžete velmi rychle naučit základní pravidla, kterými se řídí grafická úprava webových stránek.

365 přikázání grafického designu

 Sbírka ctností i hříchů pro grafické designéry

Počet stran: 384
Vazba: flexi
Formát: 160×210 mm
ISBN: 978-80-7529-554-5
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu 365 přikázání grafického designu vydalo nakladatelství Slovart.

Zeptejte se jakéhokoli grafického designéra na světě, podle čeho vybírá font a barvu a jak postupuje při tvorbě nového layoutu, a nikdy neuslyšíte stejnou odpověď. Každý tvůrce má svůj vlastní kreativní přístup, a což je možná mnohem podstatnější, vlastní způsob, jak vybrat a zkombinovat stovky a stovky technik, které jsou při tvorbě designového projektu k dispozici. Existují však jistá pravidla, jež nepřestanou nikdy platit. Přinejmenším dokud se budeme ptát, kudy vede cesta k nejlepšímu grafickému designu.
Tato prakticky a čtivě podaná příručka je nepostradatelným pomocníkem pro stále početnější skupinu grafiků, kteří touží designu porozumět. Knihu tvoří tematicky řazené příspěvky autorů, nad nimiž se můžete nadšeně tetelit nebo pohrdavě šklebit – záleží, zda milujete či nenávidíte dělení slov, jestli máte fobií z béžové, nebo si myslíte, že mřížky jsou nuda.

design ukazka

 

Prohlédněte si i další stránky z knihy na webu nakladatelství (v dolní části).

O nakladatelství

logo_www_SlovartNakladatelství Slovart, bylo založena v Praze v únoru 1994 jako dceřiná firma Vydavateľstva Slovart, s.r.o. se sídlem v Bratislavě. Nakladatelství Slovart vydalo již více než 1000 českých titulů, a to licenčních knih předních světových nakladatelů (např. Dorling Kindersley, Könemann, Taschen, Gallimard). Dále vydává knihy domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury např. Naše vlast, Encyklopedie naší přírody s trvalou snahou, aby měly reálnou perspektivu prosadit se i v zahraničí. Za poslední roky si Nakladatelství Slovart výrazně upevnilo pozici na českém knižním trhu, o jeho knihy je i velký mediální zájem a patří mezi nejvyhledávanější nakladatelství ze strany tuzemských i zahraničních obchodníků, běžných zákazníků i autorů.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

O čem byste se rádi dozvěděli něco nového? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelká kniha o rumu

Becker, Dirk – Wirtz, Dieter H.

Jota, 2018

zobrazit info o knize365 přikázání grafického designu
Sbírka ctností i hříchů pro grafické designéry

Slovart, 2018

Napsat komentář