Zábavné učení bez mučení

Skolacka
Je to jen pár týdnů, kdy začal další školní rok a děti opět získávají nové a nové znalosti. K nim mohou přijít i v pohodlí svého pokoje. Stačí vzít do ruky knížku a vydat se na dobrodružnou cestu za poznáním. Tentokrát do světa písmenek, zvířat, vědy či tajemné zahrádky.

Co musí každý spisovatel umět? No přece psát! S procvičovací knihou se naučí psát nejen malá a velká písmena, ale i číslice. Za odměnu si mohou prohlédnout veselé obrázky a přečíst hravé básničky. A to už za to přeci stojí!

Tato knížka dětem zpestří a usnadní přípravu na zápis do školy i nácvik psaní písmen a číslic. Rozcvičovací a uvolňovací cviky jsou doplněny básničkami, které vhodně vedou a rytmizují pohyb zápěstí i prstů. Dítě si tak osvojí jemnou motoriku i nezbytnou souhru řeči, ruky a očí. Snadný nácvik psaní malých i velkých písmen je doplněn veselými obrázky a texty, se kterými bude psaní pro děti hračka. Zábavnou formou zvládnou všechny základní tahy písmen a snadno se naučí psát i číslice. Velký formát knihy zaručuje dostatek prostoru na procvičování.
S touto knížkou jde dětem psaní hezky od ruky!

Ukázka z knihy

Mojeprvni_velka_kniha_psaniNesu dlouhou žížalu,
proto letím pomalu.

Moje první velká kniha psaní

Od uvolňovacích cviků s říkadly až po nácvik psaní písmen a číslic
Autorka: Helena Uhlířová

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 210×295 mm
ISBN: 978-80-271-0860-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Moje první velká kniha psaní vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Procestovat celý svět, od Afriky přes Himaláje až po džungli, seznámit se zvířaty ze všech koutů země a nemuset opustit pohodlí pokojíčku? Přesně to lze zažít – stačí pomoct knižním hrdinům najít a spočítat všechny druhy zvířat.

Doktor T. Axonomie a doktorka E. Kologie se vypravili na misi, během které mají spočítat zvířata v různých částech světa. Potkalo je ale neštěstí a všechny zápisky se jim při bouři rozmočily. Aby mohli dokončit svůj velký projekt, potřebují vaši pomoc. Najděte a spočítejte všechny druhy zvířat, které na své cestě viděli. Seznamte se se stovkami zvířecích druhů, které s námi žijí na planetě. Vydejte se za dobrodružstvím na africké savany, zdolejte himálajské vrcholky, prozkoumejte peruánskou džungli a potopte se až na nejhlubší mořské dno.

Veliké sčítání zvířat

Přeložila: Martina Vondráčková

Počet stran: 48
Vazba: brožovaná
Formát: 265×370 mm
ISBN: 978-80-204-4593-3
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Veliké sčítání zvířat vydalo nakladatelství Mladá fronta.

————————————————

A ve zvířecí říši ještě chvíli zůstaneme, tentokrát se bude jednat o prehistorická zvířata a evoluci. Kniha díky kombinaci zajímavostí a výmluvných ilustrací provede malé čtenáře evolučním vývojem.

Prehistorická zvířata, jejich zvláštní vzhled i to, co se z nich během let vyvinulo, je stále zajímavé téma. Děti například zjistí, jak se vyvinul sloní chobot, jak se u koní změnily prsty v kopyta a proč trváme na tom, že kuře je vlastně tyranosaurus rex. Díky kombinaci vědeckých informací, zábavných obrázků a jasnému výkladu vytvořil ilustrátor knihu, která bude malé čtenáře bezpochyby bavit.

Ukázka z knihy

To kure je T Rex

To kuře je T-Rex!

Velká kniha o evoluci zvířat
Autoři: Cristina Banfi, Crtistina Peraboni, Rita Schiavo
Přeložila: Lenka Zahrádková
Ilustroval: Román García Mora

Počet stran: 40
Vazba: vázaná
Formát: 220×294 mm
ISBN: 978-80-271-0414-7
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu To kuře je T-Rex! vydalo nakladatelství Grada. Můžete si prolistovat ukázku.

O ilustrátorovi

Ilustrátor knihy, Román García Mora, se od mládí zabýval jak uměním, tak vědou. Vystudoval biologii. Po studiích se rozhodl spojit tato dvě fascinující odvětví a specializoval se na vědeckou ilustraci, především paleontologické rekonstrukce, zejména dinosaurů. Obdržel v této oblasti několik mezinárodních ocenění. Pracuje také pro vědecké časopisy a spolupracuje s různými nakladateli a s výzkumníky z několika španělských institucí. V posledních letech pracoval, nadšeně a s velkou kreativitou, na několika knihách nakladatelství White Star Kids.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Malí vědátoři, zbystřete! Nyní můžete získat inspiraci na nové pokusy, vyrobit z dostupných materiálů řadu zajímavých věcí nebo připravit školní projekty, za které vás jednička nemine. Věda nikdy nebyla zábavnější!

Domácí laboratoř ti prozradí, jak vytvořit tyto a mnohé další úžasné projekty, a to vše jen s použitím běžně dostupných materiálů. Překvap rodiče i kamarády, vytvoř působivý projekt do školy nebo si prostě jen tak pohraj s vědou a odhal její tajemství!

Ukázka z knihy

Domaci laborator

Domácí laboratoř

Vzrušující experimenty pro začínající vědce
Autor: Robert Winston
Přeložil: Radek Chajda

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 225×283 mm
ISBN: 978-80-266-1283-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Domácí laboratoř vydalo nakladatelství Edika. A nezapomeňte na ukázku.

————————————————

Všude kolem nás se skrývají tajemství. Zatímco některá mají zůstat skrytá, jiná si říkají o odhalení. Jedna malebná zahrádka ráda prozradí, co v sobě ukrývá, ale pouze těm, kteří mají velkou fantazii a kladný vztah k přírodě.

Jaké tajemství v sobě ukrývá malebná zahrádka v jedné docela malinké vesničce schované mezi stromy, kam vede jen jedna cesta běžící mezi poli? Kdo rozluští její tajemství a kdo ji zachrání? Knížka je napsána pro děti předškolního věku a mladšího školního věku. Příběh hojně doprovází nádherné něžné ilustrace, které pohladí a potěší svým laskavým humorem. Šneček Jeřabinka si pod každou kapitolkou připravil pro děti něco k zamyšlení, poučení i k vyřešení. Knížka podněcuje kladný vztah dětí k přírodě a ke svému okolí. Rozvíjí jejich myšlení, fantazii, paměť i pozornost. Může vhodně doplnit také pedagogickou činnost v hodinách češtiny na prvním stupni základní školy.

Tajemství zahrádky

Autorka: Monika Hejrovská
Ilustrovala: Sofie Helfertová

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 160×205 mm
ISBN: 978-80-88104-39-1
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Tajemství zahrádky vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMoje první velká kniha psaní

Uhlířová, Helena

Grada, 2018

zobrazit info o knizeVeliké sčítání zvířat

Mladá fronta, 2018

zobrazit info o knizeTo kuře je T-Rex!
Velká kniha o evoluci zvířat

Banfi, Cristina M. – Mabel, Schiavo Rita – Peraboni, Cristina

Grada, 2018

zobrazit info o knizeDomácí laboratoř
Vzrušující experimenty pro začínající vědce

Winston, Robert

Edika, 2018

zobrazit info o knizeTajemství zahrádky

Hejrovská, Monika Eberlová

Agentura KRIGL, 2018

Napsat komentář