Erotická korespondence III.

militka_korespondence
Pokud se naplní vztah dvou zamilovaných, rázem oba vědí, co je smyslem života. Jejich spojení je daleko silnější než součet dvou jedinců. Stane se zázrak a život je neuvěřitelný. Jen si musíme své vztahy chránit.

Přečtěte si první a druhou část.

Muž ji přivítal ve svém sídle. Pevně ji objal a vášnivě políbil.
Odvedl ji do své ložnice.
Divoce a vášnivě se milovali.
„Už nikdy nedovolím, aby tě zavřeli do blázince. Budeš tady žít se mnou. Prožijeme společný život v milování. Nikdy tě neopustím,“ šeptal divoce. „Proč jsi hned nedala vědět, nepřišla domů, když tě pustili z ústavu?“
„Nemohla jsem připustit možnost, že se tu setkám s nějakou jinou ženou. Nemohla bych ti mít za zlé, kdyby sis už dávno zařídil život beze mne. Měla jsem jen nepatrnou naději, že mě ještě miluješ. Když mě propustili, našla jsem si malý byt. Můj úmysl byl spatřit tě někde ještě jednou v životě. Pak bych odjela navždy. V tvých očích se zračila tak velká láska při letmém setkání na slavnosti, že mě přivedla k napsání dopisu. Původně byl na rozloučenou.
„Nikdy bych nemohl žít s jinou ženou. Miluji tě víc, než svůj život.“
K ránu, když oba usínali, se náhle zvedl, přesvědčil se, že jeho láska spí. Potichu se oblékl.
„Do Kasina,“ přikázal.
Netušil, že ho z ložnice sleduje pár nádherných, velmi smutných očí.
„Už zase odjel. Nevydrží být věrný,“ zachechtal se jeden ze tří mužů, kteří pánovi sloužili.
Při návratu s uspokojením spatřil, že jeho láska ještě spí. Zaujal ho list papíru na stole.
S rozpaky začal číst.

Můj milovaný, jediný,

má láska k Tobě je obrovská. Ani se snad nevejde do jednoho života. Nemohu dál žít s vědomím, že nejsem Tvá jediná žena. Moje doufání, že se změníš, bylo marné. Jakmile jsi po naší vášnivé noci odjel za jinými, pochopila jsem, že moje trápení nemá konce.
Unikla jsem z blázince i od Tebe. Poznání, že život bez Tebe nemá smysl, mě přivedlo zpátky pod Tvou střechu. Avšak žít dál jako jedna z mnoha nezvládám. Už ne.
Buď navždy sbohem, má jediná lásko. Odcházím tam, odkud není návratu.

Navždy Tvá

Vedle dopisu ležela malá lahvička. Byla prázdná. Přičichl k ní.
„Vůně hořkých mandlí,“ zašeptal zoufale. Přitiskl nádobku k ústům a snažil se napít.
„Nezbyla ani kapka!“
Lahvička mu vypadla z ruky.
Těžce vzdychl.
Chytil se za srdce.
Nemohl nadechnout.
Za pár okamžiků se skácel k zemi.
Dovnitř vběhli tři muži: „Škoda, že nezůstala na živu. Stála by za hřích,“ řekl jeden.
„Hlavně, že budeme dědit. Ještě by nás zničila. Podívej se, co udělala s ním.“
„Máš pravdu. Zavoláme doktora.“
„A policii.“
„Jo, tu taky.“
Jakmile přijela policie a vše zdokumentovala, zatkla tři muže, kteří pracovali pro majitele nemovitosti. Prokázalo se, že tekutina, kterou objevili kriminalisté u jednoho ze tří sloužících  mužů, je totožná s jedem ve džbánu s vodou i s mikroskopickým zbytkem v malé lahvičce od léku dámy. Užívala pár kapek po jídle na bolavý žlučník. Muž jí kapky vyměnil za stejnou lékovku s jedem. Pod tíhou faktů se přiznal. Chtěl, aby žena zemřela.
„Pán její smrt nepřežil. Nechápeme, co na ní viděl. Kdysi v opojení, když ještě nebyl majetný, napsal závěť ve prospěch nás tří. Pak dědil po bohatém strýci. Patrně na testament dávno zapomněl.“
Zároveň udal své dva kumpány. Pomáhali mu před lety dostat paní do blázince. Nyní se podíleli na přípravách, pomáhali připravit její smrt.
Lékař nechal manželský pár převézt k sobě na kliniku. Podal jim infuze. Zanedlouho nabyli vědomí.
Lékař oba pochválil: „Dobře jste sehráli svou smrt, přesně podle mých instrukcí. Důležité je, že jste oba vypili lék ode mne. Utlumil vám na chvíli srdeční činnost.“
„Jed z lahvičky, který mi podstrčili ti zlotřilci, skončil ve džbánu s vodou, jak jste nám poradil.“
„Jen s vaší pomocí může policie všechny zlosyny usvědčit,“ blahopřál jim lékař.
Jakmile přijeli manželé domů, vášnivě se objali a políbili. Pak před ní muž poklekl se slovy: „Promiň, že jsem ti tenkrát nevěřil. Nepatříš do blázince. Oznámíme tvé uzdravení. Uspořádáme slavnost, kterou bude zdobit jako vzácný šperk moje vlastní manželka. Konečně začneme spolu užívat života.“
„Miluji tě, můj drahý. Jen víra v tebe a ve spravedlnost mi pomohla přestát všechno zlo, které nás postihlo. Ani vteřinu nechci být bez tebe.“
„Už tě nikdy neopustím!“

podpismilitka_svatba


Hana Militká

militka Absolventka JAMU, pochází z Hradce Králové. V Brně studovala obor herectví v ročníku spolu s Miroslavem Donutilem, Pavlem Zedníčkem, Františkem Horáčkem, Svatoplukem Skopalem, Pavlem Trávníčkem a dalšími. Stala se členkou divadla Husa na provázku.
V roce 1981 odešla se svým manželem do Prahy.
Spolupracovala s režisérem Jurajem Herzem na filmu Zastihla mě noc a na seriálu Wolfgang, s Jurajem Jakubiskem na filmu Frankensteinova teta, Perinbaba, s Jaromilem Jirešem na filmu Lev s bílou hřívou, s Janem Svěrákem na filmu Kolja, s Jiřím Krejčíkem a dalšími. Pro švýcarskou televizi ztvárnila roli Mileny Jesenské v němčině ve filmu Wer war Kafka, režie Richard Dindo, a s Jaroslavem Soukupem točila seriál Policie Modrava.
Hostovala 31 let v Národním divadle.
Povídky z povětří vyšly v nakladatelství Krigl, stejně druhá tištěná kniha, detektivní román Záhadný šepot, i další detektivka Pronikavý smích.
Povídky z povětří byly vydány jako první elektronická kniha Hany Militké začátkem února 2016, poté vyšly romány VilmaSára a na podzim Jiří. Před Vánoci vyšel Kapitán Bartoš Zasahuje 1 nazvaný Složitý případ. Začátkem roku 2017 se objevila kniha 13 povídek Pro Klub Knihomolů.
Druhý příběh detektivního románu Kapitán Bartoš Zasahuje 2 nazvaný Ledový žár se objevil na veřejnosti v březnu 2017, téhož roku v květnu se objevuje detektivní román Kapitán Bartoš Zasahuje 3 s podtitulem Přicházím s deštěm.
V červenci 2017 vychází nová detektivní série nazvaná Velké případy kpt. Černé – první díl s názvem Čas nedoběhneš.
V říjnu roku 2017 se objevuje čtvrtý detektivní román Kapitán Bartoš Zasahuje 4 s podtitulem Jednou mezi půlnocí.
V prosinci 2017 vychází pokračování série 13 povídek Pro Klub Knihomolů 2. Jedná se o povídky napsané pro magazín Klub knihomolů. Předmluvu vytvořila šéfredaktorka Alena Badinová.
Koncem ledna 2018 vychází elektronicky detektivní román ze série Případy kpt. Váchala nazvaný Vzrušený šepot. Tváří obálky je modelka Nikol Nejedlíková, foto Ariana Bernard. Předmluvu vytvořil herec Pavel Zedníček. Tištěná kniha byla vydaná zjara roku 2015 v nakladatelství Krigl pod názvem Záhadný šepot.
Druhý detektivní román ze série Velké případy kpt. Černé 2 nazvaný Nemilosrdná vášeň je netypický.
Román I Blázni chtějí žít I se objevuje v nabídce zjara roku 2018. Jedná se o napínavý román z hereckého a zpravodajského prostředí. Tváří obálky je Nikol Nejedlíková, foto Roman Albrecht.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVražedný lov

Militká, Hana

Agentura KRIGL, 2017

zobrazit info o knizePovídky z povětří

Militká, Hana

Agentura KRIGL, 2013

zobrazit info o knizeZáhadný šepot

Militká, Hana

Agentura KRIGL, 2015

zobrazit info o knizePronikavý smích

Militká, Hana

Agentura KRIGL, 2016

Napsat komentář