Zasoutěžte si o rozhovory s českými dobrodruhy

drama-pred-objektivem-perex
Vydejte se v deseti rozhovorech s českými horolezci, potápěči a cestovateli do světa plného adrenalinu, ve kterém jde mnohdy doslova o život. Přečtěte si o legendárních expedicích a prohlédněte si také mnoho překrásných fotografií z daných míst.

Extrémní výkony v extrémních podmínkách

Desítka napínavých rozhovorů se známými českými horolezci (nejvyšší hory světa), potápěči (extrémní hloubky), cestovateli (neobvyklé lokality) a vůbec dobrodruhy či provozovateli extrémních sportovních výkonů, jako třeba:

  • Klára Kolouchová – má na kontě řadu úspěšných výstupů od Aconcagui přes Mount McKinley až po Čo Oju; v létě 2016 ale chybělo málo a její řada by se tragicky uzavřela…,
  • Pavel Bém – jako desátý Čech v historii zdolal vrchol nejvyšší hory světa Mount Everestu, kdy většinu výstupu zvládl bez kyslíku; zcela bez použití kyslíku vystoupit na vrchol druhé nejvyšší hory světa – obávané K2 a stal se tak teprve třetím Čechem, který to dokázal; naplnil horolezecký program Seven Summits – Sedm vrcholů, který předpokládá zdolání nejvyšších vrcholů všech 7 kontinentů…, a který je rozhodně jediným exprimátorem s takovou bilancí,
  • Rudolf Švaříček – cestovatel, horolezec, fotograf, spisovatel, zakladatel cestovní kanceláře Livingstone; účastnil se řady expedic jako Polar /1989/, Marco Polo /1990–91/, Hedvábná stezka /1992–93/, Živá Afrika /1994/ a dalších, založil přehlídku Go kamera a Festival kolem světa, autor výstavy Šangri-la…,
  • Jan Červinka – účastník legendárního výstupu na Makalu,
  • Miroslav Náplava – spisovatel, editor, objevitel, travelpunker a režisér cestopisných dokumentů; účastník a organizátor řady expedic např. Olgoj Chorchoj do mongolské pouště nebo Tajné vraky na Maledivách, kde objevili dva lodní vraky, milovník cestování, kávy, hor, říční plavby, hudby, poezie a travelpunku: na vlastnoručně vyrobené šlapací drezíně projel opouštěnou železniční trať na pobřeží Jihoafrické republiky, divoká dobrodružství v Africe…
  • a další osobnosti.

Barevná publikace přináší kromě unikátních interview i spoustu nádherných fotografií ze všech koutů světa.

 

Drama před objektivem

Autor: Jiří Kráčalík

Vydalo: nakladatelství Bondy
Počet stran: 220
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 9/2018
ISBN: 978-80-88073-28-4

Přečtěte si více o knize Drama před objektivem, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Drama před objektivem

Poznejte deset českých zástupců světa adrenalinu, kteří pro knihu Jiřího Kráčalíka poskytli rozhovory o svých neobyčejných výkonech. Kromě napínavých interview o zdolávání extrémních vrcholů i hloubek, teplot i převýšení v knize najdete také mnoho fotografií ze všech koutů světa, které tito cestovatelé během svých dobrodružství navštívili. Tak neváhejte a pusťte se do čtení!

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Drama před objektivem vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Drama před objektivem
probíhá od 23. do 29. září 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Drama před objektivem

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDrama před objektivem

Kráčalík, Jiří

Bondy, 2018

Napsat komentář