Knižní rádci

barvy
Všem, kteří jsou unaveni svým životem a chtěli by ho zlepšit nebo hledají rozptýlení a různé cesty k lepší fyzické i psychické kondici, jsou určeny dnešní tipy. Představíme vám knihy, které vám pomohou cítit se lépe.

Jako ženy jsme si zvykly, že pravidelně procházíme hormonálními změnami a výkyvy, které nám rozhodně neulehčují život. Pokud ale chcete mít Hormony v harmonii, neváhejte a sáhněte po následující knize, která v sobě spojuje rady klasické i alternativní medicíny.

Hormony v harmonii

ženám v každém věku
Autorky: Caroline Fibaek, Stine Fürst
Přeložila: Květa Böhmer

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 168×240 mm
ISBN: 978-80-271-0607-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Hormony v harmonii vydalo nakladatelství Grada.

Laskavý průvodce hormonální terapií, v němž se autorky snaží překlenout bariéry mezi klasickou a alternativní medicínou. Zpracovaly témata od PMS přes fertilitu až po menopauzu a doplnily řadou diagnostických testů, rad i receptů.

Kniha vznikla díky spolupráci dvou žen, které se ve své praxi problémy žen denně zabývají – gynekoložky a bioložky vzdělané v naturopatii. Mile, vtipně, a s ženským citem napsaný rádce zabývající se příznaky problémů žen v jejich plodném i přechodovém období. Velkou předností knihy je skutečnost, že z žen nedělá oběti jejich situace nebo věku, ale naopak jim dodává sebedůvěru ve vlastní síly.

Publikace je dále doplněna vybranými vkusnými recepty a neodolatelnými fotografiemi pořízenými se skromným severským šarmem. Text je psaný lehkou čtivou formou, přesně tak, jak žena po celodenní práci uvítá. Tento průvodce, kromě odborných rad nabízí to, na co žena většinou ve svém shonu nepomyslí – citlivý přístup, který ji nenápadně přeladí na příjemnou strunu a dodá pocit sounáležitosti s ostatními ženami v podobné situaci. Žena tak přestává být v zoufalém labyrintu nároků na ni kladených osamocena, ale naučí se brát svoji životní roli s nadhledem a humorem.

————————————————

Kdo by nechtěl prožít život naplno? Nejlépe toho docílíte, když začnete vnímat svoji intuici. Jak na to? Odpověď naleznete v knize Intuitivní život!

Intuitivní život

Nalaďte se na svoje pocity a buďte sami sebou
Autorka: Jill Willard
Přeložila: Romana Hegedüsová

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 167×225 mm
ISBN: 978-80-265-0779-6
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Intuitivní život vydalo nakladatelství BizBooks.

Kniha Intuitivní život popisuje přístup, s jehož pomocí se můžete naladit na svou intuici a změnit celý svůj život. Intuice je poznání. Hluboké a jasné. Dává nám možnost poznat sebe sama i svoje tělo tak, jako to nedokáže nikdo jiný. Umožňuje nám poznat i ostatní. Spojení s vlastní intuicí může být jedním z největších životních potěšení; život s ní je bohatý a plný nečekaných věcí. Díky ní dokážeme žít přítomným okamžikem.

Abychom zvládli rozeznat, co vlastně prostřednictvím intuice vidíme a slyšíme, musíme být stabilní a ukotvení. Naše tělo se může začít doslova fyzicky měnit, například změnou váhy. Když začneme opouštět minulost a necháme růst svoje kořeny, mozek se častěji vymaní z módu útok/útěk a my nebudeme produkovat tolik kortizolu. Zjistíme, že se ani tak často neuchylujeme k emocionálnímu jedení, protože se cítíme jistější, naše okolí nás vnímá, což sníží hladinu cukru v krvi, a tím pádem produkci inzulinu. A to nemluvím o tom, že možná budeme mít větší chuť na kořenovou zeleninu a zemitá jídla, protože budeme více v kontaktu se svým zdravým já. Tímto způsobem můžeme začít pročišťovat svoji zkušenost s pocitem nejistoty, a naopak začít posilovat vnitřní 47 pocit bezpečí. Pak se ukážeme v plné kráse, začneme zdravěji využívat prostor kolem sebe i důvěřovat své intuici jako správnému rádci.

Neváhejte a stáhněte si celou ukázku.

————————————————

Voda je magická a neobvyklá tekutina nejen z chemického hlediska. O tom vás přesvědčí Masaru Emoto a naučí vás, jak můžete díky vodě a práci s ní vylepšit svůj život.

Zázračná voda

Autor: Masaru Emoto
Přeložila: Iva Havlíčková

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 128×208 mm
ISBN: 978-80-7359-574-6
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Zázračná voda vydalo nakladatelství Metafora.

Masaru Emoto také objevuje význam slov a jazyka, jejich původ a vliv na vodu. Představuje nám a popisuje klíčový pojem rezonance, prostředku, jímž se přenáší životní energie. Z tohoto poznání čerpá poučení, která si můžeme vzít do vlastního života, a díky tomu sklízet plody pozitivní rezonance, jako je harmonizace vztahů, lepší zdraví a zlepšení komunikace.

Tato zajímavá kniha obsahuje nové a neobyčejné fotografie vodních krystalů, které nám všem poskytují přesvědčivé důvody, proč bychom si měli vybírat pozitivní slova a usilovat o dokonalé souznění k dosažení zdravějšího a šťastnějšího života v míru.

————————————————

Čím dál víc lidí má v dnešní době problém se zády, které většinou pramení ze sedavého způsobu zaměstnání. Nebuďte jedním z takových lidí a pomocí cviků z následující knihy se pokuste předejít budoucím problémům.

Cviky a protahování při sedavém zaměstnání

První pomoc při bolesti zad
Autor: Frank Thömmes
Přeložila: Iva Michňová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-247-3493-4
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Cviky a protahování při sedavém zaměstnání vydalo nakladatelství Grada.

Zatočte s bolestí zad způsobenou dlouhodobým sezením!
Pomocí jednoduchých cviků, které můžete snadno provádět v kanceláři či doma, předejdete i vážnějším problémům.
Sezení je někdy označováno jako „nové kouření“. Je podobně nebezpečné – nenápadně poškozuje zdraví a zkracuje život. Často sedíme nejen v zaměstnání, ale i cestou do práce a doma u televize nebo počítače. Zasportovat si dvakrát týdně nic nezachrání! Důležité je dělat si při sezení přestávky, krátce si zacvičit a více chodit.
Tato příručka nabízí vše potřebné k tomu, abyste se i v kanceláři udrželi v pohybu a zdraví. Představuje jednoduché, ale velmi účinné cviky pro posílení a mobilizaci různých částí těla, pro protahování a automasáže, které vám efektivně a snadno pomohou při problémech způsobených dlouhým sezením a umožní vám předejít dlouhodobým škodám. Autorem této knížky je zkušený lektor školy zad a odborník na funkční trénink a podporu zdraví na pracovišti.

Důvodem, proč je pro nás sezení na jedné straně praktické, ale na druhé straně záhy nepohodlné, je skutečnost, že máme nohy a můžeme po libosti používat ruce. Trup si může vsedě rychle odpočinout, protože nemusí nic stabilizovat vůči gravitaci. Pokud však sedíme déle, přichází po odpočinku rychle ochabnutí a trup už neumí plnit svoje úkoly, jako je stabilizace páteře nebo pohyb vpřed. Pro dospělé je pak extrémně nepohodlné i sedět na zemi, protože jsou kvůli obvyklému sezení na židli méně pohybliví a celkově oslabení. Naopak malým dětem se na zemi sedí skvěle. Bohužel si během zavedených rituálů při jídle rychle zvyknou, že bez židle to nejde. Nemluvě o tom, že je k ní občas někdo dokonce připoutá.

Prolistujte si kompletní ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHormony v harmonii
ženám v každém věku

Fibaek, Caroline – Fürst, Stine

Grada, 2018

zobrazit info o knizeIntuitivní život
Nalaďte se na svoje pocity a buďte sami sebou

Willard, Jill

BizBooks, 2018

zobrazit info o knizeZázračná voda

Emoto, Masaru

Metafora, 2018

zobrazit info o knizeCviky a protahování při sedavém zaměstnání
První pomoc při bolesti zad

Thömmes, Frank

Grada, 2018

Napsat komentář