Zábava pro neposedné ruce

podklad
S prodlužujícími se večery narůstá potřeba uspokojit své tvořivé buňky. Cítíte to stejně? Pokud máte chuť pustit se do nějakého projektu, nepřehlédněte dnešní tipy. Přinášíme vám výběr tří skvělých knih plných návodů a inspirace. Tak směle do toho!

Vždycky vás přitahovala krása dřeva? Pak bude kniha Řezbářství, se slibným podtitulem Jak na výrobu dřevěných předmětů, to pravé ořechové. Díky stylovému skandinávskému průvodci řezbářskou prací možná objevíte svou novou vášeň…

Kniha nabízí skvělý lék na stresy dnešního způsobu života a prostředky návratu k základům a řemeslné výrobě předmětů od samého počátku. Je zčásti reflexí prastarého umění řezbářského ve skandinávské tradici, zčásti praktickou příručkou seznamující s různými druhy používaného dřeva a jednoduchými nástroji, které potřebujete do začátku. Fotografie a ilustrace jsou součástí projektů krok za krokem, sahajících od jednoduchých předmětů po umělecké řemeslo.

Řezbářství

Jak na výrobu dřevěných předmětů
Autor: Niklas Karrlson
Přeložila: Runka Žaludová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 60×230 mm
ISBN: 978-80-7529-555-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Řezbářství vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

Řezbářské opracování povrchu

Vyřezávaný povrch vyhovuje nárokům na hygienu a stárne s elegancí. Potvrdilo se mi to, když mi jeden mladý muž poslal email poté, co si objednal vařečku, a sdělil mi, že on i jeho přítelkyně se rozhodli vyházet plastové věci z kuchyně. to jediné, co jim v tom předtím bránilo, byl odpor jeho přítelkyně ke strojově zpracovanému náčiní, jaké se prodává v supermarketech a domácích potřebách.

Niklas Karrlson

Vyučil se řezbářem ve městě Undersvik, ve Švédsku a lásku ke dřevu a venkovu si drží již od dětství. Po mnoho let pracoval v truhlářské dílně  a zachraňoval staré dřevěnice. Díky tomu získal ocenění za regeneraci dřeva a drsné, hrubě zpracované povrchy. V současnosti se specializuje na vyřezávání lžící. Pracuje venku, poblíž řeky Ljusnan, která ho inspiruje při výrobě všech originálních kusů.

Zdrojem informací o autorovi je www.northhouse.org

——————————————————————

Také je vám líto vyhodit i malý kousek pěkné látky? Jenže co se všemi těmi zbytky dělat? Pokud se vám při představě patchworku už teď motá hlava, nemusíte se bát. Návody v knížce od Debbie Shore jsou mnohem jednodušší a zvládne je opravdu každý.

„Když někomu dáte rukodělný dárek, je to, jako byste mu dali i kus svého času, lásky a sebe sama.“ Říká autorka Debbie Shore v úvodu své knihy Dárky ze zbytků látek. Najdete v ní návody na různé praktické dárky, které můžete snadno přizpůsobit svým potřebám. Například obal na tablet může být vhodným dárkem pro muže i pro ženy, děti i dospělé, stačí jen vybrat vhodnou látku. Babičce můžete ušít veselý průvaník, kamarádce, která ráda šije, originální jehelníček nebo závěsné pouzdro na nůžky, pro nějakého knihomola třeba polštářek na čtení. Návody doprovází přehledné fotografie, seznam pomůcek i různé tipy, jak si usnadnit práci nebo své výtvory vylepšit. Nejsou potřeba zvláštní dovednosti, výrobky zvládnou ušít i začátečníci. Stačí vám základní výbava a můžete se pustit do šití. Tak proč neudělat někomu radost.

Dárky ze zbytků látek

Jednoduché nápady na šití z odstřižků
Autorka: Debbie Shore
Přeložila: Silvie Elmoujahid
Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 205×260 mm
ISBN: 978-80-7413-380-0
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Dárky ze zbytků látek vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

Debbie Shore

Narodila se ve městě Derby. Je to britská herečka a televizní moderátorka, rovněž autorka několika výukových filmů o šití. Aktivně píše do několika časopisů pro švadlenky.
V současnosti je jednou z nejprodávanějších autorek v oblasti DIY . Vroce 2017 získala cenu v soutěži Immediate Media British Craft Awards, za Krejčovského designera roku.

Zdrojem informací o autorce je www.debbieshore.co.uk

——————————————————————

Nejkrásnějším uměním je vlídné slovo. Patříte-li mezi milovníky kaligrafie, tedy umění krasopisu, dočetli jste náš článek do správného bodu. Kouzlo kaligrafie je kniha, jež si vás získá svým jedinečným stylem a krásou. Už se těšíte, až vezmete štětec do ruky? Začněte třeba se záložkou do nové knížky!

Kaligrafka a návrhářka Betty Soldi vás vezme na soukromou výpravu, během níž začnete rozvíjet svůj vlastní styl a naučíte se vyjadřovat krásným kaligrafickým písmem.

Díky kreativním pracovním cvičením, která jsou součástí knihy. Seznámíte se s novými tvary písmen, naučíte se používat nové styly a objevíte nečekané nápady… Víte třeba, že psát můžete i mrkví? S pomocí snadných a přehledných pokynů oživíte podmanivou kaligrafii zábavným způsobem.Vytvořte si vlastní dárkový papír, jmenovky, veselé vzkazy, balonky na oslavu či neotřelé vánoční ozdoby. Nechte se inspirovat a uvidíte, jak se vaše kaligrafické umění bude rozvíjet. Kouzlo máte ve svých rukách!

Autorka speciálně pro české vydání do češtiny kaligraficky přepsala hesla z knihy a připravila pro čtenáře také celou českou abecedu.

Kouzlo kaligrafie: Inkoust a inspirace

Autorka: Betty Soldi
Přeložila: Růžena Pokorná

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 190×235 mm
ISBN: 978-80-7359-562-3
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Kouzlo kaligrafie: Inkoust a inspirace vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Betty Soldi

Mezinárodně uznávaná kaligrafka a grafická návrhářka, která spolupracuje s předními světovými a luxusními značkami. Narodila se ve Florencii, do rodiny, která se již od roku 1860 věnuje vyrábění ohňostrojů. Svoji lásku ke hvězdám promítá ve směsici grafického designu klasického typu, spolu s moderními barvami a starožitnými prvky. Po mnoha letech života v Londýně si nyní ve Florencii otevřela vlastní studio a hotel.

Zdrojem informací o autorce je www.bettysoldi.com


Zapojte se do našich aukcí, a vydražte si tyto kreativní knihy i mnoho dalších, za skvělé ceny!

Která z dnes dnešních knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŘezbářství
Jak na ruční výrobu dřevěných předmětů

Karrlson, Niklas

Slovart, 2018

zobrazit info o knizeDárky ze zbytků látek
Jednoduché nápady na šití z odstřižků

Shore, Debbie

Zoner Press, 2018

zobrazit info o knizeKouzlo kaligrafie: Inkoust a inspirace

Soldi, Betty

Metafora

Napsat komentář