Jak na pubertu

Rogge_Puberta
Puberta je důležité období v životě člověka; je ale poněkud náročné. Chcete vědět, jak ho přestát ve zdraví a bez újmy na rodinných vztazích? Začtěte se do knihy, která je plná užitečných příkladů z praxe.

Jak se z našich dětí stávají dospělí? Jak jim nechat volnost, ale zároveň nastavit mantinely? Jak jim poskytnout oporu a budovat vzájemný vztah? A jak se vyhnout klasickým konfliktům v rodinném životě? Autor sympatickým způsobem odpovídá na tyto a mnohé další otázky a dokládá je příklady z praxe. Puberta je totiž mnohdy obtížným obdobím: Tříská se dveřmi, rodiče bývají celí nesví a dospívající občas ztrácejí orientaci v tom, co cítí. Na jednu stranu potřebují rodičovskou blízkost, na druhou stranu si přejí vylétnout z hnízda… Jde ale o nutný proces, který je často nad síly všech zúčastněných. Právě v této chvíli by rodiče neměli kapitulovat, neboť výchova je možná i během puberty!

 

Puberta

Opora, volnost, mantinely
Autor: Jan Uwe-Rogge
Přeložila: Nina Fojtů

Počet stran: 248
Vazba: brožovaná
Formát: 170×243 mm
ISBN: 978-80-266-1280-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Puberta vydalo nakladatelství Edika.

 

Ukázka z knihy

Třináctiletá Michaela a stejně stará Daniela jsou postrachem na druhém stupni základní školy. Své spolužáky fyzicky i slovně šikanují. Když jednou Jonas neudělal, co po něm Michaela chtěla, zlomila mu pak jedním rychlým úderem nos. To se Michaela naučila od svého devatenáctiletého bratra. Ona sama něco takového zažila. Když jednou otci odmlouvala, rozlítil se a uštědřil dceři, „jen proto, že byl úplně na šrot“, jak vzpomíná Michaela, pořádnou ránu.
„Ale,“ povídá Daniela, „můžeš se to naučit i v telce. Já a Michaela milujeme filmy o karate. A jen se dívat nestačí. To si musíš zkusit!“
Jonas je oblíbená oběť obou dívek. „Nechá si všecko líbit, dokonce za nás dělá úkoly. A když ne,“ řekne Michaela a usmívá se, „tak něco zažije nebo mu pohrozíme.“ Když Jonas zase neposlechne, pošle Daniela tři starší kluky, aby poškrábali auto Jonasova otce. (str. 209)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Jan Uwe-Rogge

Jan-Uwe Rogge (*1947) nejdříve pracoval na univerzitě v německém Tübingenu, kde se věnoval výzkumným projektům na téma rodina, dětství a média. Od roku 1985 pracuje jako výchovný poradce pro rodiny a pedagogy, trpělivě odpovídá na jejich dotazy, přednáší a vede semináře doma i v zahraničí. Napsal přes 15 knih, které jsou věnovány výchově – některé z nich se staly bestsellery a zařadily se mezi dnes již klasická díla určená do rodičovských knihovniček. Přeloženy byly do více než 20 jazyků. Jako expert je pravidelným hostem v rozhlasovém i televizním vysílání. V rodném Německu v současnosti platí za jednoho z nejúspěšnějších rodinných poradců. Je ženatý a má dospělého syna.

Informace byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.


Nakladatelství Edika představuje širokou nabídku knih, které jsou určeny nejen dětem a mládeži, ale i jejich rodičům a pedagogům. Moderní učebnice sledující trendy ve vzdělávání pro všechny věkové skupiny a stupně pokročilosti. Knižní portfolio nakladatelství Edika zahrnuje ucelené řady jazykových učebnic, vysokoškolské učebnice, učebnice pro technické obory, odborné slovníky či dvojjazyčné verze známých literárních děl a také bohatou nabídku publikací a pracovních sešitů pro rozvoj schopností a dovedností dítěte, jeho předškolní i školní přípravu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePuberta
Opora, volnost, mantinely

Uwe-Rogge, Jan

Edika, 2018

Napsat komentář