Inspirace na poslední prázdninový den

romantici
Prázdniny a období dovolených utekly jako voda a opět začíná nový školní rok. Pokud nemáte plány na poslední volný víkend, zkuste sáhnout po knize, díky které přijdete na jiné myšlenky a užijete si příjemný čas.

Hlavní hrdinové a kamarádi Amálka, Jáchym a Robin milují zvířátka a vypomáhají na veterinární stanici. Snaží se být těmi nejlepšími ošetřovateli a zároveň zjišťují, že se zvířátky si mohou užít plno zábavy a dobrodružství.

Máte rádi zvířátka a dobrodružství? Jste zvědaví, jak to vypadá na záchranné veterinární stanici? Pak si nenechte ujít napínavé příběhy veselé trojice, Amálky, Jáchyma a Robina. Tihle tři nerozluční kamarádi pomáhají při záchraně zvířátek a postupně se učí, jak je správně ošetřovat. Co myslíte, podaří se jim uzdravit pejska, zachránit koťátko a třeba i liščátko nebo srnečka? A jak to nakonec dopadne s malým Mourkem, který si zlomil tlapku? A hlavně – se zvířátky se dá zažít spousta legrace!

Ukázka z knihy

Zachraneny Mourek

Zachráněný Mourek

Záchranná stanice pro zvířátka
Autorka: Oldřiška Ciprová
Ilustrovala: Zdeňka Študlarová

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 160×235 mm
ISBN: 978-80-271-0723-0
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Zachráněný Mourek vydalo nakladatelství Grada. A můžete si prolistovat ukázku.

O autorce

Oldřiška Ciprová (*1979) je česká divadelní herečka a spisovatelka. Oldřiška dělá všechno naplno. Když závodí v běhu nebo triatlonu, ráda vítězí. Když se věnuje režii vlastních scénářů na divadle, žije každou maličkostí, která se odehraje na pódiu. Miluje zvířata, a tak má ve svém malém domku velkého psa a dvě kočky. A stejně tak je to s jejím psaním – dělá to s láskou, plným nasazením a vždycky s myšlenkou na své čtenáře. Mezi její díla patří např. Nevěsta železného králePrincezna veronská – nevěsta knížete BoleslavaHříšná královnaDoubravka PřemyslovnaZhubni a nezblni! či Ema a jednorožec – Kouzelný roh.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Máma, mamka, maminka… Ať už používáme jakékoliv označení, jedná se o ženu, která by se pro své děti rozdala. Ale někdy už má toho nad hlavu a čím je starší, tím to je horší. A když už je nejhůř, vezme do ruky sklenku vína…

Humorné čtení (nejen) pro mámy
Máma slaví devětatřicáté narozeniny. Před sebou má vidinu hrozivé budoucnosti plnou lidí, kteří ji zvou na kurzy jógy a večírky, kde každý prohlašuje, že se „líznul“ po skleničce vína. Ale máma nechce trávit čas tam, kde dobrou noc dávají ženy, které žijí JEN pro své děti a snaží se jedna druhou trumfnout mimoškolními aktivitami svých potomků. Místo toho svírá sklenici vína a mumlá: „Život je na h…“ Pořád dokola. Dokud si nevzpomene na ten výborný nápad…

Ukázka z knihy

6.00: Vstanu, dám si sprchu, obléknu si stylový a elegantní ohoz ze svého dokonale promyšleného minimalistického šatníku, který jsem si včera večer připravila, a potom se jemně, ale rafinovaně nalíčím – tak jak radí Pinterest – a zakončím to šmrncovními tekutými očními linkami. Usuším si vlasy a pak je naaranžuju do jednoduchého drdolu – opět podle diktátu Pinterestu –, abych vypadala stylově a zároveň klasicky, tak jak je to teď po celém světě módní – a dám do toho i kousek své osobnosti. A když už vypadám dokonale, vysmýčím náš dům, abychom se mohli na konci dne vrátit do klidného a útulného prostředí. (str. 9)

Proč máma pije

Deník vyčerpané matky
Autorka: Gill Sims
Přeložila: Yvetta Nováková

Počet stran: 376
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-267-1205-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Proč máma pije vydalo nakladatelství Motto. A nezapomeňte na ukázku.

O autorce

Gill Sims je autorkou slavného a mimořádně úspěšného blogu a facebookové stránky Peter and Jane. Žije ve Skotsku se svým manželem, dvěma dětmi a svéhlavým border teriérem, který řídí celou domácnost. Mezi její zájmy patří (kromě popíjení vína) trávit čas na sociálních sítích, hledat ztracené mládí a psa, když se rozhodne sám vydat na jednu ze svých pravidelných potulek.

Zdroj informací: Albatros Media

————————————————

Jaimy Gordonová ve svém novém románu zavede čtenáře do dostihové prostředí, které ale luxus a bohatství nepřipomíná. Pět postav, jejichž život se točí kolem dostihů, se střetne na závodišti, a ne všechny se dočkají šťastného konce.

Poslední dny slávy, román, za který Jaimy Gordonová v r. 2010 získala americkou Národní knižní cenu, představuje čtenářům oblíbené dostihové prostředí zcela jinak, než jsou zvyklí. Neodehrává se totiž v kulisách velkých závodů, luxusu a bohatství, ale na samém dně dostihového sportu, na závodišti v zapadákově, kde se koně i lidé „za zenitem“ ze všech sil snaží přežít a účel světí prostředky. Každá z postav, které se nám v tomto přitažlivě hrůzném panoptiku představí, mluví vlastním svérázným jazykem, ale jejich osamělost a izolace pramení z jiné „jinakosti“. Ať už to je věk, barva pleti nebo původ, co je staví na okraj společnosti, když se setkají na scéně zanedbaného závodiště v Západní Virginii, rozehrají spolu napínavé drama plné zoufalství, odhodlání, vášně a koní.
Pět postav, pět originálních hlasů, pět osamělých duší potloukajících se kolem nejnižších příček dostihového sportu. Každý den je boj o přežití, a ne všichni přežijí.

Ukázka z knihy

Medicinman Ed vedl svého koně za roh dvora. Jak se vlastně jmenuje? Pokud mu to říkali, tak to zapomněl. Byl to velký tříletý ryzák, tupý jako trám, kterého Zeno přivezl na čtvrtý dostih, nezvítězivší, co nevydělal ani dolar. Jízda v přepravníku o dostihovém dni dokázala leckterého koně probrat, jenže tenhle žebrák vylezl z auta klidný jak ta kaluž pod ním, protože se cítil fajn a nic netušil. Pravda, žádnou třídu neměl. Byl to pes, letoun s obrovskou hlavou, co vypadal jako quarter a prsa měl jak mřížku chladiče. Nesmí vědět, co ho čeká, protože až se otluče, může se štěstím vydržet tak do pěti.

Poslední dny slávy

Autorka: Jaimy Gordonová
Přeložil: Ladislav Nagy

Počet stran: 290
Vazba: vázaná
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-257-2521-4
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Poslední dny slávy vydalo nakladatelství Argo.

O autorce

Jaimy Gordonová (* 1944) je americká spisovatelka, překladatelka a vysokoškolská pedagožka. Vystudovala angličtinu na Brown University a získala doktorát z tvůrčího psaní tamtéž. Od r. 1981 až do odchodu do důchodu vyučovala tvůrčí psaní na Western Michingan University v Kalamazoo, kde dodnes žije. Na literární scéně debutovala v r. 1974 románem Shamp of the City-Solo, který už se v žánru undergroundové fantasy stal klasikou. Celkem napsala osm románů, které pro svá náročná i tabuizovaná témata a zajímavou stavbu možná nepatří mezi populární bestsellery, ale mezi náročnějšími čtenáři si získaly obdiv a uznání. Za svůj zatím poslední román Poslední dny slávy získala Jaimy Gordonová americkou Národní knižní cenu. Kromě vlastní tvorby se věnuje též překladům z němčiny a pravidelně navštěvuje také Prahu jako jedna z vyučujících kurzů tvůrčího psaní Prague Summer Program.

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Casie Jensenová po celý život skrývala velké tajemství, ale to se má brzy změnit. Ovšem jediný, kdo jí může pomoci, je pacient Frank. Ten ale leží uvězněný ve vlastním těle a nedokáže nijak komunikovat.

Cassii Jensenovou přivážejí do nemocnice Svaté Kateřiny na jednotku intenzivní péče. Vrchní sestru Alici Marlowovou ke krásné mladé ženě cosi přitahuje. Zdá se jí povědomá. Sestra záhy odhalí tajemství, které Cassie střežila přede všemi včetně milujícího manžela a rodiny. Tajemství, které všechno změní. Dalším pacientem na oddělení je Frank. Leží uzamčený ve vlastním těle, neschopný jakkoli komunikovat. Přesto slyší a vidí všechno, co se kolem něj děje, a brzy pochopí, že Cassii stále hrozí velké nebezpečí. Zatímco policie Cassiin případ nadále vyšetřuje, Frank je jediný, kdo zná pravdu. Jenže ji nemůže sdělit… Pro čtenáře psychothrillerů Zmizelá nebo Dívka ve vlaku.

Ukázka z knihy

Sedám si na svou obvyklou židli čelem k němu. Hlavu má otočenou mým směrem, je trpělivý, čeká, až začnu. Neočekávám přivítání, což je dobře, protože bych se ho od něj nedočkala. Profesionálně si počká, až začnu mluvit, což nakonec vždycky udělám.
„Zdravím vás, Franku – šťastný nový rok. Doufám, že bylo o Vánocích všechno v pořádku. Ráda vás vidím,“ usměju se na něj.
Ani se nehne. Jeho obličej zůstává bez výrazu.
„Připadá mi, jako bych byla pryč celou věčnost.“ Rozhlédnu se, ten poloprázdný malý prostor vypadá úplně stejně. Lednové slunce pronikající oknem je po deštích úlevou. Osvětluje zrníčka prachu, která se vznášejí ve vzduchu. (str. 13)

Teď mlč

Autorka: Emily Elgarová
Přeložila: Helena Hartlová

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 150×217 mm
ISBN: 978-80-204-4451-6
Doporučená cena: 369 Kč

 

Knihu Teď mlč vydalo nakladatelství Mladá fronta.

————————————————

Loď s předními vědci do svého cíle nedoplula. Místo toho ji někdo vypálil a následně její vrak uvěznil ledovec. Vyšetřování se ujímá Dirk Pitt a vládní agentura NUMA. Zpočátku běžné pátrání se mění v nebezpečnou akci…

Během rutinní průzkumné mise v severním Atlantiku je objevena luxusní jachta, jež je jako bizarní přízrak zalita v obrovské mase ledovcové hory. Operací, která má za úkol vysvětlit tento podivuhodný nález, je pověřen Dirk Pitt a jeho přátelé z vládní agentury NUMA. Vychází najevo, že zmizelá loď s předními vědci na palubě byla na cestě do Bílého domu, kde měla předat zprávu o objevu nedozírné hodnoty. Jak ale Dirk zjišťuje, veškerá dokumentace na palubě chybí, vrak je do základů vypálený a cestující uhořeli. Jelikož nic na světě se neděje bez příčiny, pouští se celý tým NUMA do nebezpečné pátrací akce, jež je dovede na stopu obrovského spiknutí.

Ukázka z knihy

Začalo pršet a poryvy větru bičovaly loď dešťovými clonami rychlostí pětačtyřicet kilometrů v hodině, což přinutilo všechny členy posádky konající službu na palubě sáhnout po pláštěnkách z voskovaného plátna. Naštěstí pro Catawabu i posádku se teplota držela pár stupňů nad nebezpečím námrazy, která by pokryla loď celistvým ledovým povlakem. Koski a Dover si právě navlékli pláštěnky, když to v tlampači na můstku kovově zachřestilo. (str. 16)

Pokud vás příběh navnadil, můžete si přečíst zbytek ukázky.

Ledovec

Autor: Clive Cussler
Přeložil: Roman Lipčík

Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-264-1976-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Ledovec vydalo nakladatelství CPress.

O autorovi

Clive Cussler žije střídavě v Arizoně a Coloradu. Je autorem nebo spoluautorem několika desítek knih, z nichž se většina stala bestsellery. Dá se říct, že hlavní hrdina většiny jeho románů, Dirk Pitt (mnohými označovaný jako „oceánografická verze Indiana Jonese“), je autorovo alter ego. Oba totiž spojuje dobrodružná povaha, zájem o hledání lodních vraků a také láska k automobilovým veteránům. Cusslerova rozsáhlá sbírka těchto vozidel je k vidění v jeho vlastním Muzeu v Coloradu. Je autorem či spoluautorem knih: Hřbitov pod hladinou, Loď duchů, Tajemství Mayů, Ničitel, Přízrak a řady dalších.

Zdroj informací: Albatros Media


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZachráněný Mourek
Záchranná stanice pro zvířátka

Ciprová, Oldřiška

Grada, 2018

zobrazit info o knizeProč máma pije
Deník vyčerpané matky

Sims, Gill

Motto, 2018

zobrazit info o knizePoslední dny slávy

Gordonová, Jaimy

Argo, 2018

zobrazit info o knizeTeď mlč

Elgarová, Emily

Mladá fronta, 2018

zobrazit info o knizeLedovec

Cussler, Clive

CPress, 2018

Napsat komentář