Tajemství původu

Dedictvi maorskeho nacelnika
Autorka oblíbených románů z exotického prostředí přichází s dalším příběhem. Jeho hrdinkou je mladá novinářka pátrající po svém skutečném původu. Jaká šokující tajemství se jí podaří odhalit?

„Milá Sarah, kéž bych ti tohle všechno mohla sdělit osobně… Tvoje matka byla moje nejlepší přítelkyně…“ Když si mladá novinářka Sarah Williamsová přečte v den svých třicátých narozenin tento dopis, nemůže uvěřit, co se právě dověděla: slavný německý badatel Ludwig Dehn, kterého nařkla z odcizení maorských památek, je její pradědeček! Šokovaná nečekanou zprávou se Sarah vydává odhalit tajemství i prokletí, jaké její pravý původ nese.

 

Dědictví maorského náčelníka

Autorka: Laura Walden
Přeložila: Marta Kališová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7543-651-1
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Dědictví maorského náčelníka vydalo nakladatelství Alpress v edici Klokan.

 

Ukázka z knihy

Měsíc a hvězdy svítily v tu lednovou noc na nebi nad Whangarei tak silně, že celé náměstí bylo jasně osvětlené. Uprostřed stál honosný shromažďovací dům. Den byl neobyčejně horký, a tak i v tuto pozdní hodinu bylo venku ještě příjemně teplo.
Přesto se Aranga chvěla, ale její chlad vycházel zevnitř. Krásná náčelníkova dcera stála napůl skrytá za eukalyptem a dívala se, jak její milý, řezbář Awatapu, usilovně pracuje na poslední postavě. Zítra večer se má konat slavnostní otevření domu a řezbář už by měl vlastně všechno hotové, nebýt jejího otce, který požadoval ještě jednu postavu. Měla být zvěčněním jeho nové ženy, Aranžiny macechy, a vůbec se nehodila do celkového pojetí pečlivě vypracovaného řezbářem, ale otec trval na tom, že tato socha musí být na počest jeho ženy umístěná u vchodu, aby ji každý návštěvník viděl jako první. (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Laura Walden

Laura WaldenKdyž německá advokátka Laura Walden navštívila Nový Zéland, byla to láska na první pohled. Nejprve o zemi „dlouhého bílého oblaku“ psala reportáže, později zkusila napsat román. Podařilo se! Její ságy odehrávající se v exotickém prostředí si našly čtenáře po celém světě. V České republice zazářila hned prvním románem Půlnoční rituál. K jejím knihám patří také: Ohnivá laguna, Uprostřed ráje, Posvátná přísaha, Maorská princezna, Skrýš na konci útesu a Znamení osudu.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Alpress.


Nakladatelství Alpress vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství Alpress každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDědictví maorského náčelníka

Walden, Laura

Alpress, 2018

Napsat komentář