Pohádky pro malé i velké děti

Fantasy deti
Pohádkové příběhy nemusí být jen pro ty nejmenší. Svět fantazie se otevírá i starším čtenářům a bere je mezi nadpřirozené bytosti, za tajemstvím a dobrodružstvím. Pohodlně se usaďte a vydejte se na cestu.

Co má společného dvacet příběhů, jejichž předčítání má blahodárný vliv na děti? V každém z nich si hrdina vezme lucernu a vydá se na kouzelnou cestu. Součástí knihy pohádek je i audiokniha namluvená Naďou Konvalinkovou.

Nové pohádky kouzelné lucerny jsou další sbírkou oblíbených příběhů na dobrou noc, které potěší a zklidní vaše děti a dodají jejich mysli klid, sebedůvěru, tvůrčí inspiraci a pomůžou jim poznávat a rozvíjet sebe samé – tentokrát navíc s přiloženým MP3 CD s pohádkami načtenými v podání Nadi Konvalinkové.
Předčítání příběhů na dobrou noc vám umožní

  • probudit a rozvinout dětskou fantazii,
  • naučit děti soustředit pozornost a zbavit se starostí,
  • budovat v dětech důvěru v sebe i ve svět, který je obklopuje,
  • nenásilnou formou se seznámit s meditací.

Každý z dvaceti příběhů začíná tím, že si dítě vezme kouzelnou lucernu, vydá se na tajuplnou cestu a vstoupí do nového a strhujícího světa. Příběhy jsou zakončeny afirmacemi, které pomáhají rodičům s dětmi mluvit o hlubším významu příběhů, aby si z nich odnesly co nejvíce.
V úvodu knihy najdete možné způsoby, jak spolu s dítětem aktivně pracovat s příběhy s krásnými celostránkovými ilustracemi, které je doprovázejí. V závěru knihy najdete vizualizační cvičení, která dětem pomůžou na cestě k meditaci.

Nové pohádky kouzelné lucerny

Příběhy pro rozvíjení dětské důvěry, tvořivosti a vnitřního klidu
Autoři: Anne Civardi, Joyce Dunbar,‎ Kate Petty, Karen Wallace
Přeložila: Lucie Moučková

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 195×240 mm
ISBN: 978-80-7370-497-1
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Nové pohádky kouzelné lucerny vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE. A pokud vás kniha zaujala, můžete ji vyhrát v naší soutěži. Prohlédněte si i první díl

————————————————

Hledáte tip na výlet do míst, které jsou opředeny bájemi a pověstmi? Zkuste Ledečsko a Světelsko, které údajně obývaly nadpřirozené bytosti jako vodníci, bludičky, čerti a řada dalších. Ponořte se do kouzelných příběhů…

Ledečsko a Světelsko jsou domovem mnoha nadpřirozených bytostí, které se staly hrdiny pověstí a bájných příběhů v této knize. Vodníci a čerti sice převažují, ale svoje místo zde zaujaly i tajemné bludičky, svádějící kroky pocestných do močálů, nechybějí diví mužové a divé ženy. A což teprve kouzelný dědeček! Skoro zalitujeme, že není skutečný, jeho kouzla by se nám určitě hodila i v této moderní době.

Ukázka z knihy

Před dávnými a dávnými lety, ještě když u nás vládli panovníci z rodu Přemyslovců, žil v Praze slavný lékař. Znal všechny rostliny i jejich léčivo u sílu a svých znalostí užíval k dobru lidí.
Žena mu zemřela, jediná dcerka byla ještě docela malá. Proto Blaženě věnoval tolik otcovské lásky a Blažena mu zase lásku láskou oplácela. I v otcově zaměstnání měla již od dětství zálibu. Ráda mu v práci pomáhala, a tak získal a veliké vědomosti o léčení.
Když bylo Blaženě osmnáct let, provdala se za rytíře Dobše Záborského, který ji poznal v době, kdy mu starý lékař léčil ruku zraněnou při lovu.Tehdy se mu mladá, na svůj věk hodně vážná dívka zalíbila tak, že po čase přišel požádat o její ruku. Dívka i otec svolili a rytíř si po svatbě odvedl choť na své statky v Polabí. (str. 8)
Na Sazave

Na Sázavě 2

Pověsti z Ledečska a Světelska
Autor: Eduard Doubek
Ilustrovala: Alena Brožová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 185×186 mm
ISBN: 978-80-7553-560-3
Doporučená cena: 219 Kč

Knihu Na Sázavě 2 vydalo nakladatelství Triton.

O autorovi

RNDr. PhDr. Eduard Doubek byl výrazným regionálním autorem knih zejména o historii a geografii svého rodného Ledečska. Kniha Na Sázavě přibližuje čtenářům lidové příběhy, které jsou pro tento kraj charakteristické. Jde o výbor ze starších vydání a zařazena je i část nových, dosud nevydaných pověstí.

Zdroj informací: nakladatelství Triton

————————————————

Třetí díl ze série Dvůr trnů a růží opět přenese čtenáře do světa víl, kouzel, intrik a tajemství. Hlavní hrdinka Feyre se musí mít na pozoru, stačí jeden jediný chybný krok a vše se může zhroutit. Dokáže uspět?

Feyre se vrací zpět na Jarní dvůr, aby zde shromáždila informace o Tamlinové armádě a o plánech krále, který hodna Prythian napadnout a zničit. A k tomu musí předstírat svou lásku k muži, kterého ve skutečnosti nenávidí – a jediná chyba může stát život nejen ji, ale může způsobit zkázu i celého království.

Ukázka z knihy

Ten obraz byla lež.
Pestrobarevná, líbivá lež přetékající bledě růžovými květy a širokými slunečními paprsky.
Začala jsem na něm pracovat včera. Šlo o poklidnou studii růžové zahrady za otevřenými okny ateliéru. Za změtí trnů a lístků hladkých jako satén se do dáli zvedaly svěže zelené kopce.
Nekonečné, nepomíjející jaro.
Kdybych namalovala portrét dvora, jak mě k tomu nutilo svědomí, byl by to obraz plný trnů rvoucích kůži, květin zabírajících sluneční paprsky menším rostlinám a zvlněných kopců pokrytých rudými skvrnami. (str. 15)

Doporučujeme

Sledujte příběh Feyre od začátku. Autorka se inspirovala motivem Krásky a Zvířete.

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Dvůr křídel a zmaru

Autorka: Sarah Maasová
Přeložila: Ivana Svobodová

Počet stran: 720
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-754-4515-5
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Dvůr křídel a zmaru vydalo nakladatelství CooBoo.

O autorce

Sarah J. Maasová v současné době žije v Bucks County v Pensylvánii. Má nezdravou zálibu v disneyovkách a špatné pop music. Miluje pohádky a balet a pije příliš mnoho čaje. Ráda objevuje historii a krásnou krajinu Pensylvánie společně se svým manželem a jejich psím společníkem. Literární svět dobyla svou sérii Skleněný trůn, kterou začala psát už v šestnácti letech.

Zdroj informací: Albatros Media


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNové pohádky kouzelné lucerny
Příběhy pro rozvíjení dětské důvěry, tvořivosti a vnitřního klidu

Civardi, Anne – Dunbar, Joyce – Petty, Kate – Wallace, Karen

Synergie Publishing SE, 2018

zobrazit info o knizeNa Sázavě 2
Pověsti z Ledečska a Světelska

Doubek, Eduard

Triton, 2018

zobrazit info o knizeDvůr křídel a zmaru

Maasová, Sarah J.

CooBoo, 2018

Napsat komentář