Návštěva pohádkového světa

DetiCtou
Prázdniny jsou v půlce, ale to neznamená, že je všem dnům volna konec. Co se vydat na výlet do říše, kde nic není nemožné a každý příběh má šťastný konec? Pohádkový svět už vás vábí a nedočkavě očekává zvědavé čtenáře.

Na kamarády Verunku a Pepču čeká dobrodružná cesta do pohádkového lesa, aby pomohli sovímu skřítkovi zachránit jeho družku. Přitom se seznámí s celou řadou kouzelných bytostí. Bude jejich mise úspěšná?

Když Verunka zaslechne ze stodoly tajemné houkání, rozhodne se celé věci přijít na kloub. Zjistí, že v jejich stodole žije tajemný soví skřítek Hugo, kterému se ztratila družka. Obětavá Verunka neváhá a skřítkovi přislíbí, že mu ji spolu se svým kamarádem Pepčou pomohou najít. Napínavé pátrání je zavede až do lesa plného kouzel a tajemství a setkají se při něm s hejkalem Hromburácem, Muchovílou a řadou dalších tajuplných bytostí.
Podaří se hrdinům soví ženu vypátrat a osvobodit ji ze spárů všemi obávaného čaroděje?

Soví skřítek Huhugo

Autor: Jan Bílý
Ilustroval: Josef Quis

Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Formát: 192.5×225 mm
ISBN: 978-80-7584-072-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Soví skřítek Huhugo vydalo nakladatelství Brána.

O autorovi

Jan Bílý (narozen 1954 v Praze) odešel v roce 1976 do Německa. Po několika letech „spirituálního poutnictví“ (Indie, Osho, šamanismus) získává v Německu mnohaleté zkušenosti v osobním a firemním poradenství. Již přes patnáct let se zabývá meditací (Zen, Osho) a rozvojem osobnosti a lidského potenciálu (human resource a team developing). Zároveň se zaměřuje na vyvážení ženského a mužského principu (Yin-Yang) v managementu, poradenství a v holistickém koučinku. Tuto rovnováhu uplatňuje v systemickém přístupu (např. v konstelacích). Pořádá semináře (rodinné, partnerské a peněžní konstelace, „Cestu Krále“ pro managery, konstelace pro muže a mnoho dalších typů seminářů) v ČR a v Evropě.

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Opět můžete prostřednictvím komiksu zavítat do Kačerova. Tentokrát je stěžejní postavou všech příběhů nezapomenutelný kačer Donald, jehož postava se zapsala do paměti nejen všem fanouškům Walta Disneyho.

Víctor Arriagada Ríos je jedním z mnoha autorů, kteří takřka v anonymitě rozvíjeli postavu kačera Donalda. Jeho výborné komiksové série si však postupně získaly oblibu a podpis Vicar se stal ikonickým. Jeho díla vycházela více než třicet let a byla populární zejména mezi mladými čtenáři – nejen proto, že jeho styl přetéká nápady a vynalézavostí. Jeho příběhy přispěly k dalšímu rozvoji a oživení nezapomenutelných obyvatel Kačerova.

Ukázka z knihy

Disney Zlata klasika Vicar

Doporučujeme

Pokud jste fanoušky světa Walta Disneyho, máme pro vás další tipy na knihy.

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Disney Zlatá klasika Vicar

Autoři: Walt Disney, Victor Rios
Přeložil: Miloš Komanec

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 165×250 mm
ISBN: 978-80-252-4263-6
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Disney Zlatá klasika Vicar vydalo nakladatelství Egmont ČR.

————————————————

Autorka Iva Gecková a ilustrátor Petr Kopl spojili síly a přivedli na svět Štěpána Koblihu. Tento mladý knižní hrdina se za pomoci své vynalézavosti a intelektu dokáže vypořádat s každým problémem. Nevěříte? Tak sledujte!

Ztratili jste diamant, na kterém závisí váš život? Zavolejte Štěpána Koblihu!
Je vaším problémem nožní smrad? Štěpán Kobliha váš problém vyřeší!
Unesli vám rodiče a nevíte, co dál? Štěpán Kobliha překoná veškerá nebezpečí a za pár dní je máte zpátky!
Máte doma zašifrovaný dopis a marně si lámete hlavu, co s ním? Se Štěpánovým „točelkem“ zvládnete nemožné! Stačí nalistovat tu správnou stránku v této knize.

Ukázka z knihy

Stepan Kobliha neni zadna babovka

Štěpán Kobliha není žádná bábovka

Autorka: Iva Gecková
Ilustroval: Petr Kopl

Počet stran: 168
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-271-0891-6
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Štěpán Kobliha není žádná bábovka vydalo nakladatelství Grada. A nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorce

Iva Gecková pochází z jihočeského Písku, kde vystudovala obchodní akademii. Po studiu dlouhou dobu pracovala ve státní správě a při třetí mateřské dovolené se konečně začala naplno věnovat svému koníčku – psaní. Pro Český rozhlas napsala několik pohádek, jejichž knižní vydání se chystá. Se svojí velkou rodinou žije v Lysé nad Labem. Napsala knihu Florentýna a kouzelná kniha (naše ukázka) či Čertí babička (naše ukázka).

Zdroj informací: nakladatelství Grada

O ilustrátorovi

Petr Kopl (1976) Narodil se v Třebíči. Tam vystudoval obchodní školu. Obchodem se ale zabýval jen krátce. Velmi záhy si začal budovat kariéru ilustrátora a komiksového kreslíře. V současné době žije v Jihlavě a věnuje se komiksu a ilustracím. Petr Kopl je autorem téměř dvou desítek komiksových knih, píše scénáře, ilustruje knihy, věnuje se grafice v prestižní reklamní agentuře a s hereckou společností De Facto Mimo procestoval mnoho zemí. Je držitelem ceny Fabula Rasa v kategorii nejlepší český scenárista a nejlepší český kreslíř za rok 2012, 2013. Roku 2014 opět obhájil svůj titul Český kreslíř. Jeho už proslulé Štěky Broka Špindíry se staly bezmála kultovním komiksem současných čtenářů. Některé z jeho knih vyšly také v zahraničí. Své práce vystavoval například v Londýně, Bruselu i v Berlíně. Více informací na www.petrkopl.cz.

————————————————

Kdo by neznal pohádku, ve které excelovala známá česká herečka Jiřina Bohdalová jako Závist. Než hlavní hrdinové dojdou ke šťastnému konci, musí překonat řadu překážek. Nyní si pohádku můžete vychutnat jako nezkrácenou audioknihu.

Nesmrtelná pohádka o Nesmrtelné tetě k poslechu!
Výpravná pohádková komedie s Jiřinou Bohdalovou v hlavní roli si získává oblibu diváků již čtvrt století. Vypráví o chasníku Matějovi, který náhle pobral rozum a rozhodl se usilovat o ruku princezny Pavlínky. Než ji Matěj získá, musí svést nejednu šarvátku s „nesmrtelnou tetou“ Závistí, která spřádá své nekalé plány a ovládne téměř všechny na zámku. Za přátelské pomoci Rozumu a Štěstí spěje pohádka ke šťastnému rozuzlení zašmodrchaného klubka zápletek, při němž i Rozum o rozum přijde.

Nesmrtelná teta (audiokniha)

Autor: Zdeněk Zelenka
Čte: Jiřina Bohdalová

Vazba: CD
ISBN: 8594050424753
Doporučená cena: 299 Kč

 

Audioknihu Nesmrtelná teta  vydalo nakladatelství Edice České televize.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSoví skřítek Huhugo

Bílý, Jan

Brána, 2018

zobrazit info o knizeDisney Zlatá klasika Vicar

Disney, Walt – Rios, Victor Arriagada

Egmont ČR, 2018

zobrazit info o knizeŠtěpán Kobliha není žádná bábovka

Gecková, Iva

Grada, 2018

zobrazit info o knizeNesmrtelná teta (audiokniha)

Zelenka, Zdeněk

Edice České televize, 2018

Napsat komentář