Zasoutěžte si o nový případ komisařky Výrové

pet-mrtvych-psu-perex
Případy komisařky Marie Výrové a šternberské policistky Kristýny Horové spolu evidentně souvisí více, než by se na začátku vyšetřování zdálo. Podaří se ale odhalit, kdo za oběma zločiny stojí? To už si přečtěte v nové detektivce Michala Sýkory.

Tři medvědi a pět psů

Vrchní komisařka Marie Výrová, přezdívaná Velká Sova, spolu s kolegy vyšetřuje noční loupežné přepadení, během něhož skupina maskovaných mužů ukradla ze zoologické zahrady tři severoamerické medvědy a současně zavraždila vrátného. Vyšetřování je zprvu neúspěšné; základní otázka, k čemu někdo potřebuje živé medvědy, zůstává nezodpovězena. Když navíc jediného vytipovaného podezřelého kdosi z jeho kompliců připraví o život, je jasné, že detektivové mají co do činění s velmi nebezpečným protivníkem.

Mladá policistka Kristýna Horová, bývalá kolegyně olomouckých detektivů, za trest přeložená na obvodní oddělení ve Šternberku, paralelně vyšetřuje nález pěti mrtvých psů, které někdo ledabyle zakopal v lese. Pátrání ji přivede jednak na stopu psích zápasů pořádaných místním „vlivným podnikatelem“, jednak k přesvědčení, že oba případy spolu souvisejí. Napětí, zábavné i stinné stránky lidské povahy v prostředí moravského maloměsta, a samozřejmě jedinečná komisařka Marie Výrová, to vše v dalším pokračování Sýkorovy úspěšné krimi série.

 

Pět mrtvých psů

pet-mrtvych-psu-obalkaAutor: Michal Sýkora

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 383
Vazba: pevná
Vydáno: 6/2018
ISBN: 978-80-7577-473-6

Přečtěte si více o knize Pět mrtvých psů, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte si také prolistovat krátkou ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Díky své profesi státního zástupce považoval Oldřich Zoubek sám sebe za lepšího člověka. Dokonce se domníval, že převyšuje i ostatní členy Klubu sportovní kynologie (jak svému spolku říkali), protože sám o sobě uvažoval jako o skutečném kynologickém estétovi (ostatní byli ve srovnání s ním obyčejní pejskaři). Na svých dvou psech obdivoval jejich krásu, jejíž podstata spočívala v dokonalé propracovanosti svalů a účelnosti jejich pohybů. Vítězství v zápase jej neuspokojovalo mocensky a bylo mu lhostejné finančně, protože na těch pár tisícovkách mu nesešlo, ale měl z něj estetický požitek. Jeho psi byli nejkrásnější, když se mohli plně realizovat v tom, k čemu byli určeni, když mohli plně rozvinout své schopnosti. Stejně jako matky realizují své neukojené ambice na vlastních dcerách, i Zoubka vrcholně naplňovalo, že bojovou krásu jeho psů (on sám rád říkával válečnou krásu, ale uvědomoval si, jak nepatřičně to může znít) spolu s ním mohli obdivovat ostatní, kruh přátel a znalců. (str. 15)

 

O autorovi

MichalSykoraMichal Sýkora (nar. 1971) jako prozaik debutoval v roce 2012 detektivním románem Případ pro exorcistu, v němž se poprvé objevila vrchní komisařka Marie Výrová. Později vyšla dvě pokračování s názvy Modré stíny (2013) a Ještě není konec (2016). Sýkorovy romány se staly předlohou úspěšné televizní série, kterou pod souborným názvem Detektivové od Nejsvětější Trojice postupně uvádí Česká televize (scénář Petr Jarchovský a Michal Sýkora, režie Jan Hřebejk a Viktor Tauš). Pouze pro televizní sérii napsal (opět ve spolupráci s Petrem Jarchovským) další případ Marie Výrové Živé terče.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Pět mrtvých psů

K čemu by někdo potřeboval tři severoamerické medvědy? A jak jejich krádež ze zoologické zahrady souvisí s nálezem pěti mrtvých psů ve Šternberku? Mladá policistka Kristýna Horová je přesvědčená, že oba případy jsou provázané a musí o tom přesvědčit nejen své nadřízené, ale především vrchní komisařku Marii Výrovou. Zda se jí to podaří, to už si přečtěte v nové detektivní knize českého autora Michala Sýkory.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Pět mrtvých psů vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pět mrtvých psů
probíhá od 9. do 22. srpna 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 detektivky Pět mrtvých psů

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePět mrtvých psů

Sýkora, Michal

Host, 2018

Zasoutěžte si o nový případ komisařky Výrové - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. flastr napsal:

    Dobrý den, dnes jsem si knihu vyzvedla na poště. Děkuji za rychlé dodání, už se těším, až si ji přečtu.

Napsat komentář