Vzpomínky hraběte Joffreye z Angeliky

vlk-pohlazeny-bohem
Především ženám určitě není třeba představovat jméno Robert Hossein. Právě on ztvárnil osudového filmového partnera krásné Angeliky. Ve své knize vzpomíná nejen na své zážitky, ale porovnává hodnoty před konverzí a po ní. 

Herec a režisér Robert Hossein je u nás známý především rolí lamače ženských srdcí – hraběte Joffreye de Peyrac z filmů o krásné Angelice. V bilančním rozhovoru vypráví barvitým stylem o své rodině, o herectví, režírování a o tom, jak vidí životní hodnoty dnes, léta po své konverzi. Přes vysoký věk se pustil do režírování velkých představení s křesťanskou tematikou, které se hrají na stadionech. Zkrátka snaží se všemi prostředky „vyvést Pána Boha ze sakristií, kam ho odpůrci církve dvě stě let zavírali.“

Vlk pohlazený Bohem

Autor: Robert Hossein
Přeložila: Veronika Matiášková

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 115×180 mm
ISBN: 978-80-7566-064-0
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Vlk pohlazený Bohem vydalo Karmelitánské nakladatelství v edici Inspirace.

O autorovi

Robert Hossein (* 1927), filmový a divadelní režisér, herec a scenárista. Realizoval 22 velkých divadelních představení, režíroval 36 filmů, hrál ve stovce filmů a ve 30 divadelních hrách. U nás se proslavil zejména jako hrabě de Peyrac v sérii o Angelice (1964–1968). Před dovršením padesátky se Hossein nechal pokřtít, od té doby se věnuje mj. velkolepým představením pod širým nebem. Hra Člověk zvaný Ježíš (1983–1984) se stovkou účinkujících přilákala více než 700 tisíc diváků, hru o Juliu Caesarovi vidělo půl milionu lidí. V srpnu 2011 byla v Lurdech uvedena jeho inscenace Žena zvaná Maria, kterou živě přenášela televize a na obřích obrazovkách ji mohli sledovat lidé před pařížskou katedrálou Notre-Dame. Napsal též několik knih, např. Lumière et Ténèbres (Světlo a temnoty, 2002) nebo N’ayez pas peur… de croire (Nebojte se… věřit, 2007).

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství


Karmelitánské nakladatelství se svojí nabídkou orientovanou na křesťanskou literaturu působí na knižním trhu od roku 1991. Dosud bylo pod jeho hlavičkou vydáno více než 1500 titulů. Nejdůležitější součástí jsou edice věnované duchovnímu životu, mezi nejúspěšnější patří Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život. Z kmenových autorů jmenujme např. Vojtěcha Kodeta nebo Kateřinu Lachmannovou.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVlk pohlazený Bohem

Hossein, Robert

Karmelitánské nakladatelství, 2018

Napsat komentář