Nenechte si ujít v týdnu od 6. do 12. srpna 2018

nenechte_si_ujit
Čas běží jako voda a prázdniny se přehouply do druhé poloviny. A i v následujícím srpnovém týdnu se konají zajímavé literární akce, pokud tedy nemáte děti zrovna na letním táboře, určitě je vezměte do Vsetína na pěkné veřejné čtení se známým hercem. V Plzni se pak koná křest zajímavé básnické sbírky, na své si tak přijdou v následujících dnech i dospělí.

A začneme hned avizovanou akcí ve Vsetíně. V pondělí 6. srpna se na schodech před Masarykovou veřejnou knihovnou uskuteční Venkovní čtení a zpívání se Sašou Rašilovem. Tento oblíbený český herec přijede do Vsetína a od 10.00 zde bude číst a zpívat dětem. V případě špatného počasí se čtení bude konat v dětské knihovně na Dolním náměstí. Určitě neváhejte a přijďte strávit s dětmi pěkné dopoledne do knihovny.

Přesuneme se do Plzně, kde se ve čtvrtek 9. srpna koná křest básnické sbírky Výkřik motýla od režiséra a herce Petra Batěka. Touto sbírkou autor navazuje na svoji prvotinu Ona má křídla a snaží se v ní vystihnout, jaké to je odhodlat se k novým začátkům. A kam máte dorazit, chcete-li se křtu zúčastnit? V 16.00 do Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje ve Smetanových sadech.

Na závěr se vrátíme do Vsetína, kde se v průběhu prázdnin můžete zúčastnit Letní čtenářské výzvy. Pokud si léto bez knih nedokážete představit, je pro vás tato výzva jako stvořená. Stačí přečíst šest knih, které si vypůjčíte v Masarykově veřejné knihovně, a vyplnit formulář, který je dostupný na internetu nebo přímo v knihovně. A pak už stačí jenom doufat, že budete mezi třemi šťastlivci, kteří získají dárek a roční registraci do knihovny zdarma. Letní čtenářská výzva končí 31. srpna.

Všechny akce najdete přehledně v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář