Chtěj průvodce po Marseille!

Chtej Marsej_pruvodce
Když se řekne Francie, řadě lidí se automaticky vybaví levandule v Provence, město světel Paříž a výtečné víno. Francie ale nabízí mnohem víc! O tom vás přesvědčí moderní průvodce Chtěj Marsej.

Ilustrátorka Brunhilda si jednou vyrazila do Marseille za píšící Bujabézou a vznikl z toho netradiční průvodce nejen po tomhle městě, ale i po dalších místech v jižní Francii. Dozvíš se třeba o lidech, co mění Marseille k lepšímu, kam chodí marseillský pankáči na karaoke anebo nejpeprnější historky z muzea Středozemí Mucem, kde Bujabéza pracovala. Tak si sedni někam na sluníčko, dej si něco dobrého k pití a Chtěj Marsej, ne asi!
Tento moderní průvodce po Marseille a Provence chce ukázat, že Francie není jen navoněná levandule, Paříž a víno. Dvě stě stránek originálních textů, fotek a ilustrací, které představí Franciii s jejími současnými problémy a s lidmi, co je chtějí řešit. Ale dojde i na turistiku a na srandy. Kromě obsahu si dáváme záležet i na provedení, takže Chtěj Marsej do svojí knihovny!

 

Chtěj Marsej

Průvodce pro lidi, co chtěj
Autorky: Alena Oswaldová, Magdaléna Rejžková

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7407-418-9
Doporučená cena: 208 Kč

Knihu Chtěj Marsej vydalo nakladatelství Garamond.

 

Alena Oswaldová

Brunhilda: Ve dne digitální stratég, v noci ilustrátorka. Nedávno se zakoukala do knih a pochopila, že tahle láska bude ta pravá! A tak si šetří na věno, aby si ji za ženu vzalo pravý kafkovský drama. Jak to dopadne? Sledujte na Instagramu @brunhildailustration!

 

Magdaléna Rejžková

Bujabéza: Novinářka, pozorovatelka, kustodka a exstážistka, která zjistila, že se dají dělat i zábavnější věci než koukat do zdi a počítat tužky v parlamentních skladech. Blog Bujabéza (https://bujabeza.com/) a tato knížka jsou toho důkazem.

Informace o autorkách byly čerpány ze stránek nakladatelství Garamond.


Nakladatelství Garamond vzniklo v roce 1997 a do konce roku 2013 vydalo téměř 400 titulů se zaměřením především na překlady z francouzské a frankofonní literatury a současné izraelské literatury. Dále se specializuje na dvojjazyčné knihy, komiksy a detektivky. Snaží se čtenářům zprostředkovat to nejlepší z francouzsky a hebrejsky psané literatury a kromě vzdělávání v cizích jazycích poskytuje třeba také napětí v detektivních řadách edice Černá káva.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeChtěj Marsej – Průvodce pro lidi, co chtěj

Oswaldová, Alena Brunhilda – Rejžková, Magdaléna Bujabéza

Garamond, 2018

Napsat komentář