Zahrajte si o historky ze zákulisí lékařské praxe

bude-to-bolet-doktore-perex
Nahlédněte do života mladého lékaře, jehož pracovní týden má 97 hodin, je hektický a plný rozhodování o životě a smrti, ale také humoru a radosti z úspěchů v léčbě. Zkrátka v první linii zdravotnictví se dá zažít mnohé a vy si o tom můžete číst.

Deníky naškrábané po nočních směnách

Vítejte ve světě, kde je 97hodinový pracovní týden. Vítejte ve světě, kde se dělají rozhodnutí o životě a smrti. Vítejte ve světě s nepřetržitou tsunami tělesných tekutin. Vítejte ve světě, kde vyděláváte míň než automat na nemocničním parkovišti. Dejte sbohem svým přátelům a vztahům. Vítejte v životě mladého lékaře.

Když Adam Kay poprvé vkročil na nemocniční oddělení, rázem si uvědomil, že na medicíně je neučili spoustě věcí… Jeho deníky z první linie státního zdravotnictví – potají nadrápané po dlouhých nočních šichtách, nekonečných dnech a prošvihnutých víkendech – jsou střídavě legrační, děsivé a srdcervoucí. Dočista bez zábran v nich popisuje, jaké oběti přinášel ve své době na oltáři vlasti.

V knize se dočtete vše o životě mladého lékaře, a také pár věcí, které byste raději ani vědět nechtěli. A ano, může zanechat jizvy.

 

Bude to bolet, doktore?

Autor: Adam Kay

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Jan Kozák
Počet stran: 240
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 6/2018
ISBN: 978-8075-653-07-9

Přečtěte si více o knize Bude to bolet, doktore?, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si také prolistovat krátkou ukázku.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

Ukázka z knihy

Pacient OM je sedmdesátiletý penzionovaný topenář ze Stoke-on-Trent. Ale dnes v noci bude Matthew výstřední německý profesor s nepšésvědčívym pšížvukem. Vlastně nejen dnes v noci, ale i dnes ráno, dnes odpoledne a každý další den hospitalizace, a to díky jeho demenci, zkomplikované zánětem močových cest.
Oblíbenou rutinou profesora OM je chodit za vizitou v nemocničním županu oblečeném předem dozadu na způsob bílého pláště (a když si zapomene spodní prádlo, v průstřihu vám po ránu ukáže svou klobásu) a vpadávat doktorům do řeči se svými průpovídkami „Áno!“, „Tó je sprafně!“ a občas i zvoláním „Génius!“, kdykoli někdo z nich něco řekne.
Když probíhá velká vizita za účasti primáře a ordináře, okamžitě ho odvádím zpět na lůžko a zajistím, aby ho sestry pár hodin držely zachumlaného pod dekou. Když konám obchůzku sám, nechám ho, aby se na mě nalepil. Stejně přesně nevím, co dělám, a když to dělám, tak si při tom kdovíjak moc nevěřím, čili mi docela přijde vhod mít za sebou penzionovaného německého roztleskávače, který každou chvíli vykřikne: „Tó je brílantní!“ (str. 18–19)

 

O autorovi

Adam Kay je oceňovaný komik a scenárista pracující pro televizi a film. V mládí vystudoval medicínu, poté šest let pracoval jako porodník a gynekolog a napsal i několik skript, než medicínu opustil a začal se věnovat psaní sitcomů pro BBC a další britské televizní kanály. Jeho kniha Jak jsem se (ne)stal doktorem se stala okamžitě bestsellerem a také ze strany kritiky se jí dostalo velmi příznivého přijetí. Získala několik ocenění. Adam Kay v současnosti vystupuje v celé řadě televizních a rádiových pořadů, na hudebních festivalech i akademických akcích. Žije se svým přítelem, televizním producentem Jamesem Farrellem v západním Londýně.
(Zdroj informací: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Bude to bolet, doktore?

Adam Kay medicínu nejen vystudoval, ale několik let se jí také věnoval. Právě tehdy vznikaly jeho deníky, které sepisoval po dlouhých nočních šichtách a během víkendů, kdy přišel kvůli službě o spoustu zážitků s přáteli a rodinou. Zjistěte, jaké to je, když má váš pracovní týden 97 hodin a přesto vyděláváte méně než parkovací automat před nemocnicí. Začtěte se do humorných, děsivých i smutných zážitků.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Bude to bolet, doktore? vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Bude to bolet, doktore?
probíhá od 2. do 15. července 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Bude to bolet, doktore?

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBude to bolet, doktore?

Kay, Adam

Jota, 2018

Zahrajte si o historky ze zákulisí lékařské praxe - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Sandokan napsal:

    Děkuji moc za dnes mně doručenou tuto knihu, kterou jsem vyhrál v tipovací soutěži !

Napsat komentář