Další román Petry Soukupové jako audiokniha

Nejlepsi pro vsechny audiokniha
Viktor není zrovna bezproblémový chlapec. Jeho matka, divadelní herečka, na něj nemá moc času a vlivem okolností se rozhodne zabít dvě mouchy jednou ranou. Syna dá na starost své ovdovělé matce. Jenže každý z hrdinů má jinou představu o životě…

Můžeme si namlouvat, že se tohle řešení bude všem zamlouvat?
Desetiletý Viktor jde ve škole z průšvihu do průšvihu. Jeho máma Hana je divadelní herečka, která si s ním už moc neví rady. Když ale dostane nabídku na natáčení seriálu, bere ji jako možné vyústění situace. Přestěhuje nezdárného synka k babičce na venkov – klukovi prospěje změna prostředí a její ovdovělá matka aspoň nebude sama. Každý ze zúčastněných má ale dost rozdílné představy, jak by měl jeho život vypadat.
Jedna z událostí, které Viktor u babičky prožije, tvoří příběh dětské audioknihy Kdo zabil Snížka.

Doporučujeme

Kdo raději drží v rukách knihu, může se nechat navnadit naším článkem o knižní předlože. Ta byla také nominována v kategorii Litera za prózu na Magnesii Literu 2018.

Nejlepší pro všechny (audiokniha)

Autorka: Petra Soukupová
Interpreti: Milena Steinmasslová, Martina Krátká, Jan Cina 

Vazba: CD
ISBN: 8594169481913
Doporučená cena: 339 Kč

Audioknihu Nejlepší pro všechny vydalo nakladatelství OneHotBook. A nezapomeňte si poslechnout ukázku.

O autorce

soukupova-petraPetra Soukupová vystudovala scenáristiku a dramaturgii na FAMU. Od roku 2011 působí jako dramaturgyně seriálu Ulice a scenáristicky se podílela na sitcomu Comeback (2008–2010) a seriálu Kosmo (2016). Dosud vydala pět úspěšných knih pro dospělé (K mořiZmizetMarta v roce vetřelce, Pod sněhem – recenze Nejlepší pro všechny) a dvě knihy pro děti (Bertík a čmuchadlo a Kdo zabil Snížka?). Za svůj prozaický debut K moři získala Cenu Jiřího Ortena, byla nominována na Cenu Josefa Škvoreckého a cenu Magnesia Litera. Druhá kniha, triptych povídek Zmizet, byla rovněž nominována na Cenu Josefa Škvoreckého a v roce 2010 získala v rámci cen Magnesia Litera hlavní ocenění – Kniha roku. Scénářem k povídce Na krátko (zařazené do knihy Zmizet) získala třetí místo v soutěži Cena Sazky za nerealizovaný scénář a ukončila jím studium na FAMU – film podle předlohy režíroval Jakub Šmíd (2018). A pokud chcete poznat autorku blíže, můžete si přečíst náš rozhovor s ní.

O interpretech

Milena Steinmasslová během studia na pražské DAMU hostovala v Národním divadle a v Činoherním klubu, krátce byla v angažmá v Divadle Na zábradlí. Hned po dokončení školy se stala členkou souboru Divadla pod Palmovkou a dlouhodobě působí ve spolku Kašpar v Divadle v Celetné, kde má za sebou řadu rolí a kde v roce 2015 uvedli i její hru-dokument o souboji Bulgakova se Stalinem nazvanou Izolovat, ale zachovat. Její herecká kariéra začala ale dřív – v roce 1970 si ji vybrali do filmu Karla Kachyni Už zase skáču přes kaluže.

Martina Krátká v dětství byla členkou dětského studia v Divadle Husa na Provázku, na JAMU nejdříve studovala klaunskou scénickou a filmovou tvorbu a po třech letech nastoupila na činoherní herectví. Po studiu nastoupila do Divadla Husa na Provázku a od roku 2011 je členkou hereckého souboru Švandova divadla, kde ztvárnila řadu rolí a čím dál více prosazuje i jako režisérka (např. CRY BABY CRY nebo Slušný člověk).

Jan Cina maturoval na  hudebně dramatickém oddělení Pražské konzervatoře a poté následovalo studium alternativního a loutkového divadla na DAMU. Už v dětství si zahrál ve filmu Smradi (2002), televizní a filmoví diváci ho mohou znát také jako vítěze druhé řady pořadu Tvoje tvář má známý hlas (2016), z hlavní role ve filmu Místa (2014), pohádek O dívce, která šlápla na chléb (2007) či Čertí brko (2018) a seriálů jako Pustina (2016), Semestr (2016), Svět pod hlavou(20107), Dáma a král (2017-18). Působí i jako moderátor – s Marií Doležalovou uváděl dětský televizní pořad Planeta YÓ(2011). Věnuje se rovněž dabingu.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook


Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNejlepší pro všechny (audiokniha)

Soukupová, Petra

OneHotBook, 2018

Napsat komentář