Nenechte si ujít v týdnu od 25. června do 1. července 2018

nenechte_si_ujit
Prázdniny jsou doslova za rohem. Pojďme si zkrátit ten poslední týden nějakou pěknou literární akcí. Příští týden se například koná autogramiáda britské spisovatelky Sharon J. Bolton.

Stavit se v následujících dnech můžete například i na křest audioknihy Jedlová samota nebo na literární večírek v Karlových Varech. Těšit se ale můžete i na další LiStOVáNí.

Nestihli jste Noc literatury? V Karlových Varech máte možnost prožít ji ještě jednou. V pondělí 25. června se v krajské knihovně na pobočce Lidická bude konat Post-noční literární večírek. Od herců a hereček Divadla Dagmar si vyslechnete všechny ukázky z letošní Noci literatury. Ukázky to budou opravdu zajímavé, od autorů z celé Evropy. Večírek začíná v 18.30.

úterý 26. června se v knižní kavárně Knihkupectví Dobrovský v Praze na Václavském náměstí koná autogramiáda britské spisovatelky Sharon J. Bolton, autorky slavné série s vyšetřovatelkou Lacey Flintovou (ukázku z jedné z jejích knížek  si můžete přečíst na našich stránkách). V Praze představí svoji novou knihu Temné říční proudy. Jako vždy je tento příběh o Lacey, člence námořní jednoty londýnské Metropolitní policie, plný napětí a tajemství. Zajímavostí pak je, že autorka za jednu ze svých literárních inspirací označila právě Prahu. Akce začíná v 17.00.

úterý 26. června se v Praze koná další zajímavá akce. Tentokrát se ale přesuneme do Paláce knih Luxor, kde se od 16.30 uskuteční křest audioknihy Jedlová samota od Andrey Marii Schenkelové. Jiří Dvořák a Lukáš Hlavica vyprávějí příběh vyvraždění statkářské rodiny s prvky psychologické studie. Děj je o to zajímavější, že se jedná o skutečnou událost, která se udála v Bavorsku po světové válce. Audioknihu pokřtí samotní interpreti i další lidé, kteří se podíleli na jejím vzniku.

Chtěli byste si s někým popovídat o knížkách, které jste přečetli? Ideální příležitostí pro to je Čtenářský klub, který se koná v Literární kavárně Knihovny města Hradce Královéúterý 26. června. Tentokrát si můžete s ostatními popovídat o knize Popraviště od Čingize Ajtmatova. Tento trochu zvláštní, ale velice podmanivý román si svého času podmanil literární svět. Pokud i vy jste v něm našli zalíbení, určitě se stavte do hradecké knihovny. Setkání začíná v 16.30.

A v úterý 26. června se podíváme i na východ Moravy. V Café Inn ve Frýdku-Místku se koná oblíbené scénické čtení LiStOVáNí. Tentokrát si účinkující vybrali knihu Gottland. Autorem knihy je polský reportér Mariusz Szczygiel, který ze svých pobytů v České republice vytěžil hodně zajímavou knihu o naší zemi. Vypráví o ikonách českého kolektivního vědomí, fenoménech nedávné české historie, ale také osudech lidí, jejichž osudy zatím nebyly zpracovány ani samotnými Čechy. O knize i stejnojmenné divadelní inscenaci, která byla na motivy literárního díla nastudovaná, si můžete přečíst na našem webu. Listování začíná v 19.30.

Dětem začínají prázdniny, a proto si pro ně Knihovna Karla Dvořáčka ve Vyškově připravila na pátek 29. června pěknou akci nazvanou Hurá do knihovny. Od 9.00 jsou pro ně v knihovně připraveny výtvarné aktivity spojené s knihovnou i knihami. Děti si například samy vyrobí svůj cestovatelský deník, který pak mohou během prázdnin celý zaplnit zajímavými místy, které s rodiči navštíví. Nudit se tedy rozhodně nebudou.

 Další zajímavé literární akce najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář